Foto: Torben Klint.

Få dage efter Dell og EMC er blevet slået sammen: Nu nedlægger selskaberne mere end 2.000 stillinger

Fusionen mellem Dell og EMC er netop blevet godkendt. Allerede nu bliver de første stillinger skåret væk.

Blækket på kontrakten er knapt tørt.

Dell har allerede nu planer om at fyre mellem 2.000 og 3.000 ansatte efter sammenlægningen med storage-firmaet EMC.

En fusion, der hører til blandt de allerstørste i it-historien, og som blev forseglet i sidste uge.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Læs også: Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion

Afskedigelserne rammer ifølge Bloomberg primært i USA, og bliver efter sigende eksekveret allerede i år.

Stillingerne bliver nedlagt indenfor administration, logistik og marketing-afdelingerne.

Dell skal spare omkring 11 milliarder kroner i de første 18 måneder efter sammenlægningen, og de nedlagte stillinger skal da også ses i lyset af, at det nye Dell har 140.000 ansatte på verdensplan.

"Ved store opkøb er der normalt et overlap i funktioner, hvilket vil medføre en reduktion i antallet af ansatte. Men vi vil gøre alt for at holde det på et minimum," skriver Dave Farmer, der er talsmand for Dell, i en mail til Bloomberg.

"Vi forventer, at en stigning i omsætningen vil overtrumfe alle besparelser, og vækst vil give endnu flere medarbejdere i fremtiden."

Den danske chef-duo for Dell i Danmark, der består af Jørn Bo Jacobsen, administrerende direktør i EMC og Lars Baun Jensen fra Dell, beretter da også, at der ikke er besparelser på vej i vores land på den korte bane.

"Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, at der kommer større ændringer i organisationen," har Jørn Bo Jacobsen tidligere sagt til Computerworld.

Er der planer om fyringer?

"Nej, ikke på den korte bane," lød det fra ham.

Læs også: Dell og EMC slår sig sammen i Danmark: Her er planen for kæmpe-fusionen i Danmark

Kæmpe firma
Dells indkøb har betydet, at det amerikanske firma skulle hive hele 440 milliarder kroner frem fra tegnebogen for at tiltrække sig EMC's opmærksomhed.

Ifølge de to virksomheder bliver resultatet af sammenlægningen, at de to indgår verdens næststørste tech-opkøb til dato, og at Dell nu er verdens største privatkontrolledede it-firma.

Læs også: Efter Dells gigant-køb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde

Samlet set vil de to virksomheder komme op på en årlig omsætning på 74 milliarder dollar, svarende til små 500 milliarder kroner.

Butikken skal ledes af Michael Dell.

I koncernen indgår nu Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream og VMware.

Læs også:
Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion

Dell og EMC slår sig sammen i Danmark: Her er planen for kæmpe-fusionen i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.