Artikel top billede

Dell og EMC slår sig sammen i Danmark: Her er planen for kæmpe-fusionen i Danmark

En gigant-fusion mellem storage-firmaet EMC og Dell får også konsekvenser i Danmark. Her er den plan, som ledelsen arbejder med lige nu for at få de to virksomheder til at blive til én fælles enhed. "Der er ingen tvivl om, at branchen er i gang med en konsolidering og derved et udskilningsløb," siger direktør Jørn Bo Jacobsen.

Interview: 7. september 2016 kunne Dell og EMC fortælle om den endelige sammenlægning af de to virksomheder i en af klodens største it-fusioner.

Den historie kan du læse her: Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion

I Danmark har EMC cirka 100 medarbejdere og Dell godt 200 mand, der skal finde fælles fodslag, it-infrastruktur og virksomhedskultur.

Det er en udfordring, som direktør i Dell, Lars Baun Jensen, og administrerende direktør i EMC, Jørn Bo Jacobsen, nu skal flette de røde tråde sammen omkring.

Læs også: Dells nye boss i Danmark: Her er min plan med Dell

Jørn Bo Jacobsen, er det dig, der nu skal være chef for hele butikken i Danmark?

"Det er der ikke taget stilling til endnu. Foreløbig skal Lars Baun Jensen og undertegnede arbejde sammen om integrationsprocessen, der allerede er begyndt."

Hvilke tanker løb egentlig gennem hovedet på dig første gang, du hørte om sammenlægningsplanerne?

"Jeg har tidligere været med til fusioner, så på den måde er det ikke en ny udfordring. Min første reaktion var, at det er en mulighed for både mig personligt og de medarbejdere, der er i firmaet. Basalt set handler forretning om at finde synergier, og dette er en god mulighed."

Så det var ikke sådan, at du jublede eller det modsatte?

"Der er ingen tvivl om, at branchen er i gang med en konsolidering og derved et udskilningsløb. Derfor tror jeg, at Michael Dell, investorerne og EMC's ledelse har set en stor fordel ved sammenlægningen. Det, at vi bliver privatejede, ser jeg også som en stor mulighed. Typisk er man afhængig af en 90-dages cyklus, hvor regnskabstal skal præsenteres. Nu får vi et mere langsigtet perspektiv på tingene. Det er helt sikkert en styrke."

Så stor volumen og lange horisonter er afgørende faktorer for succes?

"Ingen tvivl om det. Vi kan bruge flere penge på udvikling og forskning, hvilket giver et solidt udviklingspotentiale."

Ingen fyringer lige nu

Hvordan griber I sammenlægningen an i Danmark?

"Vi er allerede begyndt. Vi har sat os ned og set på de korte og mellemlange muligheder for landet. Vi har også slået de lokale ledelsesteam sammen, så det bliver så meget 'business as usual' som muligt."

Kan du være mere konkret med de udfordringer, som I står overfor

"Det handler i stort omfang om kultur. Dell og EMC har et fælles DNA, hvis man ser på historien. Jeg har nok 10 medarbejdere, der tidligere har været ansat i Dell, men der er ingen tvivl om, at det, vi hurtigt skal have til at fungere, er de kulturelle forskelle."

Hvordan vil I gøre det?

"Det handler om at motivere medarbejderne til at se de muligheder, der er i en sammenlægning. Det er jo en fredelig sammenlægning af to virksomheder, der supplerer hinanden godt og ikke en fjendtlig overtagelse, så der er ikke rivalisering på en negativ måde. Samtidig er der blevet meldt ud, at det ikke handler om at finde synergier i forhold til omkostninger. Det er en investering."

Men der er vel overlappende funktioner på personalesiden. Skal der slet ikke tilpasses i organisationen?

"Nu går vi i gang med integrationen, der nok vil løbe frem til februar 2017. Så må vi se, hvor vi lander. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, at der kommer større ændringer i organisationen."

Er der planer om fyringer?

"Nej, ikke på den korte bane."

Flytter I medarbejderne sammen på en lokation?

"Det er en af de opgaver, vi skal have løst. Der er tre muligheder i spil. Enten flytter alle sammen ind hos Dell eller hos EMC. Den sidste mulighed er, at vi finder et helt nyt sted. Præcis, hvor vi lander, er for tidligt at svare på endnu. Men det er oplagt, at hvis man ønsker en fælles kultur og dynamik, så giver det mening at være det samme sted."

It er så småt på plads

Hvordan vil I angribe sammenlægningen af it-systemerne? Det er vel vigtigt, at man kan følge kunderne i både EMC og Dell?

"Nøglen til, at kunderne er glade, går gennem et CRM-system, og der er allerede foretaget en masse integration, så vi kan følge med hos hinanden. Der er lavet lidt forarbejde."

Er det de samme systemer?

"Vores CRM-system er det samme, hvilket er et godt udgangspunkt. Der er naturligvis også andre it-løsninger, men det skal nok komme på plads. Hen over tid vil vi ensarte processerne i de to firmaer, hvilket vil betyde, at systemer eksempelvis nedlægges eller, at vi skal nøjes med et økonomisystem. Men på den korte bane er vi allerede kommet langt på it-siden."

Hvis du ser på den årsplanen, som I sikkert har nedskrevet, hvad betyder sammenlægningen så for jeres ansatte hen over de næste 12 måneder?

"Jo større en organisation bliver, jo større muligheder er der også for den enkelte medarbejder i forhold til nye arbejdsområder eller i forhold til karrieremuligheder både lokalt og globalt. Derfor tror jeg også, at det bliver nemmere at fastholde og tiltrække nye medarbejdere."

Hvad vil kunderne opleve om et år?

"Forhåbentlig vil de opleve de synergier, der er formålet med sammenlægningen. At vi er blevet større og har endnu mere bredde i vores løsninger. I første omgang skal vi fortælle kunderne, hvad vi nu kan levere," siger Jørn Bo Jacobsen til Computerworld.

Ifølge de to virksomheder bliver resultatet af sammenlægningen, at de to indgår verdens næststørste tech-opkøb til dato, og at Dell nu er verdens største privatkontrolledede it-firma.

Læs også:

Efter Dells gigant-køb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde

Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Dell i forhandlinger med verdens største storagefirma: Vil købe mægtige EMC

Et af de største tech-opkøb nogensinde kan blive en realitet i dag

Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion