Artikel top billede

Her er anmeldernes dom over Apples nye iPhone 7

De amerikanske anmeldere har haft fingre i den nye iPhone 7. Læs deres dom her.

Apples iPhone 7 - der udkommer på fredag - er nu landet i hænderne på de amerikanske anmeldere.

Hos anmelderkorpset er der bred enighed om, at selvom den nye iPhone 7 og iPhone 7 Plus ligner sine forgængere på overfladen, så byder de to telefoner på en række ganske habile opdateringer under kølerhjelmen. 

Tech-mediet Ars Technica påpeger dog, at nyskabelserne ikke er større end, at du uden problemer kan vente mindst endnu et år med at opdatere din iPhone til en ny model, hvis du i dag har en iPhone 6s eller en velfungerende iPhone 6.

Herunder kan du læse, hvordan de amerikanske anmeldere vurderer nyskabelserne i iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Nyt kamera får ros

Da iPhone 7 blev præsenteret i sidste uge, blev der især lagt vægt på telefonens nye kamera. 

Især den store udgave af telefonen - iPhone 7 Plus - udmærker sig ved at være udstyret med et kamera med dobbelt objektiv. 

Når du tager et billede med det dobbelte objektiv samler telefonens billedeprocessor data fra begge objektiver og bruger det til at sammensætte ét billede af højere kvalitet og med mindre støj. 

Samtidig giver det nye dobbelte kamera også mulighed for at foretage ægte optisk zoom. Noget der normalt er en sjældenhed på et smartphone-kamera. 

Læs også: Her er Apples nye iPhone 7: Den er vandafvisende og har et vildt kamera

Under præsentationen i sidste uge hævdede Apples marketings-boss Phil Schiller, at mange købere af den nye iPhone vil få "det bedste kamera, som de nogensinde har ejet."

En offensiv udmelding, der dog ikke desto mindre finder en vis opbakning hos anmelderkorpset.

Det amerikanske tech-medie Techcrunch' chefredaktør og anmelder Matthew Panzarino skriver om det dobbelte kamera på iPhone 7 Plus:

"Det er ganske enkelt den mest sofistikerede kombination af kamera- og billedeprocessor, som vi nogensinde har set i en smartphone - eller noget kamera," skriver han.

Teknologimagasinet Wireds anmelder David Pierce er ligeledes begejstret for kameraet.

"iPhone 7-kameraet er let at anmelde. For det er fantastisk," skriver han og tilføjer:

"iPhone 7 Plus-kameraet kan ikke matche et ægte professionelt kamera, men jeg har fået flere detaljer og en større righed i farverne, end jeg nogensinde husker at have fået fra noget andet smartphone-kamera."

Hos Engadget har anmelderen Chris Velazco også kun rosende ord til iPhone 7-kameraet, men han vurderer dog blot, at iPhonens kamera nu er kommet på niveau med kameraet i de bedste Samsung-telefoner. 

"Før i dag vil jeg have sagt, at en (Samsung, red.) S7 og Note havde det bedste all-round kamera på en smartphone, men nu er Apple helt oppe på siden af dem," skriver han.

Tech-mediet The Verge har helt specifikt testet den nye iPhones kamera mod kameraet på en Samsug Galaxy Note 7 samt et Fujifilm X-T10- og Canon 5D MkIII-kamera.

Her hæfter The Verges anmelder og chefredaktør Nilay Patey sig dog ved, at selvom de to nye iPhones klarer sig glimrende i sammenligning med de andre kameraer, så er det ifølge ham ikke et kamera, der på afgørende vis skiller sig ud sammenlignet med de tre førnævne kameraer.

Ny hurtigere processor

Udover det nye kamera byder den nye iPhone også på en hurtigere processor, der bærer navnet A10 Fusion.

A10 Fusion er Apples første quad-core processor, men i praksis anvender processoren kun to kerner af gangen.

For processoren består af to kraftfulde kerner, der bruges til at lave det processor-tunge arbejde og så to batteribesparende kerner, der anvendes til de mindre ressourcekrævende opgaver.

Apple hævder, at den nye processor er knap 40 procent hurtigere end forgængeren, og den påstand bekræftes af Ars Technicas test af processoren.

Og The Verge kan konstatere, at den nye processor er hurtigere end den A9X-processor, der i dag sidder i Apples kraftfulde iPad Pro.

Men The Verges Nilay Patey påpeger dog, at der ikke er nogen mærkbar forskel på hastigheden i almindeligt dagligdags-brug, hvor den nye iPhone-processor som regel kun anvender de to energibesparende kerner.

"Det er imponerende, at Apple har været i stand til at skabe en processor, der leverer den samme performance som den forrige udgave samtidig med, at den også bruger mindre strøm."

"Men konsekvensen er til gengæld også, at du i almindeligt hverdagsbrug ikke oplever en mærkbar øgning i hastigheden," skriver han.

Kombinationen af den nye mere energieffektive processor og et lidt større batteri betyder ifølge The Verge, at de nye telefoner får op mod to timers ekstra batteritid om dagen.

Gå ikke glip af de bedste tech-nyheder: Modtag Computerworlds gratis daglige nyhedsbrev 

Farvel til home-knappen

De nye telefoner har ikke længere en fysisk home-knap. I stedet er den blevet erstattet af, hvad der bedst kan beskrives som en lille cirkelformet touchplade, der takket være Apple såkaldte taptic-engine giver et fysiske feedback i form af vibrationer, når du trykker på den.

Den nye taptic engine giver desuden også et feedback, når du trykker på visse knapper i den grafiske brugerflade.

Men den nye teknologi deler vandene i anmelderkorpset.

The Verges anmelder skriver, at Apple implementering af denne form for haptisk teknologi er betydeligt bedre end det, som vi har set hos andre smartphone-producenter, der tidligere har forsøgt sig med lignende tiltag.

"Det føles rent faktisk som et klik," skriver han, men tilføjer bagefter om den manglende fysiske knap:

"Jeg synes det virker helt ok, men andre folk der har prøvet min telefon bryder sig typisk ikke om det."

Blandt de folk, der ikke bryder sig om det, finder vi David Pierce fra Wired: 

"Jeg kan ikke vænne mig til iPhone 7's nye home-knap (...) det er ikke noget, der ødelægger telefonen, men jeg savner det fysiske klik," skriver han.

Læs også: Apple frigiver iOS 10: Nu kommer kæmpe-opdateringen til din iPhone og iPad

Pas på med jet black

Med iPhone 7 har Apple introduceret en ny skinnende sort farve, der er blevet døbt jet black.

Overvejer du at købe telefonen i den nye farve, er det dog værd at hæfte sig ved, at den ifølge anmelderne ikke alene tiltrækker fedt-fingre i stor stil.

Telefoner i den nye farve har tilsyneladende også let ved at få fysiske ridser og skrammer.

"Det tog blot 24 timer, før de første ridser dukkede op på bagsiden af min nye jet black iPhone," skriver Engadget.

Anmelderne fra både Techcrunch og The Verge havde lignende oplevelser.

Læs også: 

Lige præsenteret: Sådan bliver det nye Apple Watch Series 2