Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Potentiel bombe under Samsung: Nu antænder andre Samsung-modeller også

Samsungs er i alles søgelys i disse dage, efter flere Note 7-telefoner brød ud i brand. Nu dukker der videoer op af andre Samsung-modeller, der gør det samme, og det kan ødelægge alt for Samsung.

En ulykke kommer sjældent alene. Samsung hjemkalder i disse dage over to millioner Note 7-telefoner på verdensplan.

Grunden er en minimal, men ikke desto mindre reel, risiko for, at telefonens indbyggede batteri spontant kan bryde i brand under opladning.

Ifølge de amerikanske forbrugermyndigheder er der registreret 90 tilfælde alene i USA, der indebærer udbrændte biler og 26 tilfælde af personbrandskader.

Regeringer fraråder telefonen, og flysselskaber har forbudt, at den er tændt under flyvningen. 

Det kan du læse mere om her: flyselskaber forbyder]Panikken breder sig: Samsung vil have kunder til at slukke for farlig smartphone - SAS og Norwegian forbyder den.

Det er katastrofalt for Samsung, for slet ikke at nævne de mange Note 7-ejere.

Tilbagekaldelsen af Note 7 estimeres at koste Samsung over 32 milliarder af kroner i tabt fortjeneste, og Samsungs aktier er faldet med mere end 100 milliarder kroner, siden det sydkoreanske selskab begyndte at tilbagekalde Note 7-telefonen.

Det kan du læse mere om her: Samsungs værdi faldet med 137 milliarder kroner efter Note 7-skandalen.

Værst er det, at tilbagekaldelsen kan ende med at slå skår i, hvad der er mere værdifuldt for Samsung end penge: Selskabets brand kan komme i brand. 

Og nu dukker der flere videoer op med selvantændte Samsung-telefoner, som ikke er Note 7.

Læs også: Prøvekørt Samsung Note 7: Tynd, lækker og med en rigtig fin stylus

Samsung S7 selvantænder

I løbet af de seneste dage er flere videoer begyndt at florere af andre Samsung-modeller, der også bryder i brand.

Et eksempel er en britisk kvinde, der ved et restaurantbesøg må kaste sin S7 fra sig, da den bryder i brand, og du kan tydeligt se røgdannelsen på videoen herunder.

En dansk TV 2-tilrettelægger har også oplevet, at en Note 4-telefon eksploderede midt under et redaktionsmøde.

Der er dog endnu intet der tyder på, at andre Samsung-telefoner har samme problemer som Note 7, og en enkelt telefons problemer betyder ikke, at der er systematiske problemer med hele serien.

I tilfældet hos TV 2 skriver journalisten, at telefonen kort forinden var tabt på et trægulv, hvilket kan have punkteret batteriet og dermed startet selvantændelsen.

Samtidig oplever Note 7-brugere verden over problemer med at returnere telefonen, da Samsung har forskellige afdelinger og procedurer i de forskellige regioner.

Apple stod i samme situation for et år siden med Mac-opladere, der gav stød, men selve retuneringen var tre klik på en hjemmeside, en tilsendt boblekuvert, og så havde du en ny oplader.

Tør du købe en Samsung-telefon i fremtiden?

Grunden til Note 7's selvantændelse ligger i batteriet, der er produceret af en af Samsungs underleverandører. YouTuberen JerryRigsEverything har en udmærket video, hvor han skiller en Note 7 ad, der bryder i brand, da han prikker til batteriet. 

Samsung har stoppet samarbejdet med underleverandøren, indtil fejlen er fundet og rettet.

Samsung har benyttet en anden leverandør af batterier til modeller solgt i Kina, så produktionen af Note 7-telefoner - sans eksplosioner - fortsætter, men spørgsmålet er, om det er nok.

Samsungs telefon udkom før både LG's V20 og den nye iPhone 7 Plus- to af Samsungs største konkurrenter til Note 7-telefonen, og Android-ejere har ikke den samme loyalitet til hver enkelt brand som eksempelvis iPhone-brugere har. Der vil uden tvivl være mange potentielle Note 7-købere, der går andetsteds.

Det får flere analytikere til at spekulere i, om Samsung vil forsøge at fremskynde lanceringen af den næste Galaxy-telefon, formodentligt Samsung S8. Tidligere har Samsung præsenteret nye Galaxy-telefoner i februar måned.

Har du planer om at købe en Samsung-telefon?

Læs også: Ikke bare en stor smartphone med stylus: Samsungs Note 7 får afgørende betydning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.