Artikel top billede

Potentiel bombe under Samsung: Nu antænder andre Samsung-modeller også

Samsungs er i alles søgelys i disse dage, efter flere Note 7-telefoner brød ud i brand. Nu dukker der videoer op af andre Samsung-modeller, der gør det samme, og det kan ødelægge alt for Samsung.

En ulykke kommer sjældent alene. Samsung hjemkalder i disse dage over to millioner Note 7-telefoner på verdensplan.

Grunden er en minimal, men ikke desto mindre reel, risiko for, at telefonens indbyggede batteri spontant kan bryde i brand under opladning.

Ifølge de amerikanske forbrugermyndigheder er der registreret 90 tilfælde alene i USA, der indebærer udbrændte biler og 26 tilfælde af personbrandskader.

Regeringer fraråder telefonen, og flysselskaber har forbudt, at den er tændt under flyvningen. 

Det kan du læse mere om her: flyselskaber forbyder]Panikken breder sig: Samsung vil have kunder til at slukke for farlig smartphone - SAS og Norwegian forbyder den.

Det er katastrofalt for Samsung, for slet ikke at nævne de mange Note 7-ejere.

Tilbagekaldelsen af Note 7 estimeres at koste Samsung over 32 milliarder af kroner i tabt fortjeneste, og Samsungs aktier er faldet med mere end 100 milliarder kroner, siden det sydkoreanske selskab begyndte at tilbagekalde Note 7-telefonen.

Det kan du læse mere om her: Samsungs værdi faldet med 137 milliarder kroner efter Note 7-skandalen.

Værst er det, at tilbagekaldelsen kan ende med at slå skår i, hvad der er mere værdifuldt for Samsung end penge: Selskabets brand kan komme i brand. 

Og nu dukker der flere videoer op med selvantændte Samsung-telefoner, som ikke er Note 7.

Læs også: Prøvekørt Samsung Note 7: Tynd, lækker og med en rigtig fin stylus

Samsung S7 selvantænder

I løbet af de seneste dage er flere videoer begyndt at florere af andre Samsung-modeller, der også bryder i brand.

Et eksempel er en britisk kvinde, der ved et restaurantbesøg må kaste sin S7 fra sig, da den bryder i brand, og du kan tydeligt se røgdannelsen på videoen herunder.

En dansk TV 2-tilrettelægger har også oplevet, at en Note 4-telefon eksploderede midt under et redaktionsmøde.

Der er dog endnu intet der tyder på, at andre Samsung-telefoner har samme problemer som Note 7, og en enkelt telefons problemer betyder ikke, at der er systematiske problemer med hele serien.

I tilfældet hos TV 2 skriver journalisten, at telefonen kort forinden var tabt på et trægulv, hvilket kan have punkteret batteriet og dermed startet selvantændelsen.

Samtidig oplever Note 7-brugere verden over problemer med at returnere telefonen, da Samsung har forskellige afdelinger og procedurer i de forskellige regioner.

Apple stod i samme situation for et år siden med Mac-opladere, der gav stød, men selve retuneringen var tre klik på en hjemmeside, en tilsendt boblekuvert, og så havde du en ny oplader.

Tør du købe en Samsung-telefon i fremtiden?

Grunden til Note 7's selvantændelse ligger i batteriet, der er produceret af en af Samsungs underleverandører. YouTuberen JerryRigsEverything har en udmærket video, hvor han skiller en Note 7 ad, der bryder i brand, da han prikker til batteriet. 

Samsung har stoppet samarbejdet med underleverandøren, indtil fejlen er fundet og rettet.

Samsung har benyttet en anden leverandør af batterier til modeller solgt i Kina, så produktionen af Note 7-telefoner - sans eksplosioner - fortsætter, men spørgsmålet er, om det er nok.

Samsungs telefon udkom før både LG's V20 og den nye iPhone 7 Plus- to af Samsungs største konkurrenter til Note 7-telefonen, og Android-ejere har ikke den samme loyalitet til hver enkelt brand som eksempelvis iPhone-brugere har. Der vil uden tvivl være mange potentielle Note 7-købere, der går andetsteds.

Det får flere analytikere til at spekulere i, om Samsung vil forsøge at fremskynde lanceringen af den næste Galaxy-telefon, formodentligt Samsung S8. Tidligere har Samsung præsenteret nye Galaxy-telefoner i februar måned.

Har du planer om at købe en Samsung-telefon?

Læs også: Ikke bare en stor smartphone med stylus: Samsungs Note 7 får afgørende betydning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere