Artikel top billede

Panikken breder sig: Samsung vil have kunder til at slukke for farlig smartphone - og SAS og Norwegian forbyder den

Samsungs nye top-smartphone, Galaxy Note 7, der risikerer at eksplodere, forbydes af flere flyselskaber, blandt andre SAS og Norwegian. Og nu beder Samsung selv kunderne om at droppe telefonen hurtigst muligt.

Siden verdens største smartphoneproducent, Samsung, for et par uger siden måtte gå den tunge gang og meddele markedet, at Galaxy Note 7-smartphonen skulle trækkes tilbage på grund af farlige batterier, er problemerne ekskaleret.

Det er nemlig ikke nok, at Samsung må stoppe salget og bytte allerede solgte telefoner - selskabet uheldige smartphone er i de seneste dage også ligefrem blevet forbudt af en række flyselskaber.

Læs også: Samsung stopper brat salget af ny top-smartphone: Risikerer at bryde i brand

Flyselskaberne frygter ganske enkelt, at Galaxy Note 7-telefoner kan bryde i brand eller eksplodere og dermed bringe flysikkerheden i fare.

Både SAS og Norwegian har således i løbet af weekenden meddelt, at det er forbudt at benytte og at oplade Note 7-telefoner på flyene.

Det sker, efter at de amerikanske luftfartsmyndigheder i sidste uge var ude med lignende meldinger.

Samsung: Sluk for den hurtigst muligt

Her stopper Samsungs hovedpine dog ikke, for selskabet har nu udsendt endnu en meddelelse om Note 7, hvor kunderne direkte bliver bedt om at slukke for telefonen:

"Galaxy Note 7 kunder i Europa rådes til at slukke for deres enhed og hurtigst muligt returnere den til salgsstedet," lyder det dramatiske melding fra Samsung.

"Vores allerstørste prioritet er vores kunders sikkerhed. Vi beder brugerne om at slukke deres Galaxy Note 7 enheder og få dem ombyttet hurtigst muligt," udtaler DJ Koh, der er en af topcheferne hos Samsung.

"Vi ekspederer erstatningsprodukter, så de er tilgængelige i ombytningsprogrammet så hurtigt som muligt og i overensstemmelse med de gældende regler. Vi takker inderligt vores kunder for deres forståelse og tålmodighed."

Læs også: Farlige batterier i Samsungs top-smartphone kan komme til at koste kassen

Når Samsung nu ligefrem opfordrer kunderne til at slukke for Note 7 hurtigst muligt, skyldes det formentlig også, at der begynder at florere historier om Note 7-ofre på nettet.

Blandt andet skriver New York Post om en blot seksårig dreng fra Brooklyn, der er blevet forbrændt, efter at en Galaxy Note 7 eksploderede i hans hænder.

Så meget kan det koste Samsung

Samsung valgte for to uger siden at stoppe salget af den nye top-smartphone omgående og at tilbagekalde allerede solgte telefoner.

Det skete, fordi batterierne i Note 7 risikerer at bryde i brand eller ligefrem eksplodere. Der har været i hvert fald 35 tilfælde med de farlige batterier, har Samsung erkendt.

Læs om det her: Samsung stopper brat salget af ny top-smartphone: Risikerer at bryde i brand

Note 7-smartphonen blev lanceret i sidste måned, og forventningerne til salget har været høje - hvilket også betyder, at batteri-fadæsen og Samsungs dramatiske melding til markedet gør ekstra ondt på selskabet.

Analytikere har vurderet, at omkostningerne ved tilbagekaldelsen og det missede salg kan betyde et fald på op til fem milliarder dollars - omkring 32 milliarder kroner - i Samsung smartphone-omsætning og et fald på 1,5 procent i indtjeningen i selskabets smartphone-forretning. Læs mer eom det her.

Ifølge Gartners seneste opgørelse over salget af smartphones, er Samsung fortsat den største producent i verden med en markedsandel på 22,3 procent i andet kvartal i år på det globale marked. 

Apple ligger på andenpladsen med 12,9 procent, mens Huawei som nummer tre på markedet har 8,9 procent. 

Læs også:

Farlige batterier i Samsungs top-smartphone kan komme til at koste kassen

Samsung stopper brat salget af ny top-smartphone: Risikerer at bryde i brand

Ikke bare en stor smartphone med stylus: Samsungs Note 7 får afgørende betydning