Artikel top billede

Samsungs værdi falder med 137 milliarder kroner efter Note 7-skandalen

Det tager hårdt på Samsung, at selskabet må tilbagekalde millioner af Note 7-smartphones, der risikerer at bryde i brand eller eksplodere.

Det gik ellers strygende for Samsung.

Med telefoner som Samsung S7 og S7 Edge skamroste anmeldere telefonerne, og investorer kastede penge efter det sydkoreanske selskab.

Og det så ud til at fortsætte resten af året, efter at Samsungs nyeste smartphone, Note 7, fik rosende ord med på vejen og fik sågar prædikatet "verdens bedste smartphone".

Men det stoppede efter historien om, at telefonen kunne bryde i brand eller eksplodere under opladning.

Det har fået Samsung til at tilbagekalde 2,5 millioner Note 7-telefoner, og det har tilsyneladet skræmt investorerne.

Resultatet er et fald på Samsungs aktieværdi på op imod 6,9 procent - eller hvad der svarer til godt 137 milliarder kroner.

Samtidig kan hele tilbagekaldelsen ende med at koste Samsung mange milliarder kroner i fortabt indtjenelse, hvis forbrugerne fravælger Note 7-telefonen - selv efter at Samsung udsender nye, eksplosionsfrie modeller. 

Over 70 tilfælde

Note 7-telefonen er en 5,9 tommer stor smartphone med en tilhørende stylus-pen. Vi har kort prøvet den nye smartphone, og vi mener stadig, at Note 7 - sans eksplosioner - er en af de bedste Android-telefoner, du kan købe.

I alt er over 70 tilfælde af selvantændte telefoner blevet rapporteret, og der efterforskes i øjeblikket i USA, om en opladende Note 7 kan have været skyld i en udbrændt Jeep.

Visse regeringer og flyselskaber som SAS og Norwegian har forbudt Note 7 at være tændt eller oplade under rejsen. 

Det kan du læse mere om her: Panikken breder sig: Samsung vil have kunder til at slukke for farlig smartphone - og SAS og Norwegian forbyder den

I Danmark nåede telefonen ikke at blive sat til salg, men lanceringen af Note 7 er i stedet rykket frem til midten af oktober.

Hvis du køber dig en Samsung Note 7, kan du finde et S i en blå cirkel på pakken. S'et betyder, at Samsung har tjekket telefonen og forsikrer, at den ikke kan bryde i brand. 

Vil du have en Note 7, efter hele eskapaden med selvantændelige batterier? 

Læs også: Danskerne snydes for (måske) verdens vildeste telefon med Android Nougat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere