Samsungs værdi falder med 137 milliarder kroner efter Note 7-skandalen

Det tager hårdt på Samsung, at selskabet må tilbagekalde millioner af Note 7-smartphones, der risikerer at bryde i brand eller eksplodere.

Det gik ellers strygende for Samsung.

Med telefoner som Samsung S7 og S7 Edge skamroste anmeldere telefonerne, og investorer kastede penge efter det sydkoreanske selskab.

Og det så ud til at fortsætte resten af året, efter at Samsungs nyeste smartphone, Note 7, fik rosende ord med på vejen og fik sågar prædikatet "verdens bedste smartphone".

Men det stoppede efter historien om, at telefonen kunne bryde i brand eller eksplodere under opladning.

Det har fået Samsung til at tilbagekalde 2,5 millioner Note 7-telefoner, og det har tilsyneladet skræmt investorerne.

Resultatet er et fald på Samsungs aktieværdi på op imod 6,9 procent - eller hvad der svarer til godt 137 milliarder kroner.

Samtidig kan hele tilbagekaldelsen ende med at koste Samsung mange milliarder kroner i fortabt indtjenelse, hvis forbrugerne fravælger Note 7-telefonen - selv efter at Samsung udsender nye, eksplosionsfrie modeller. 

Over 70 tilfælde
Note 7-telefonen er en 5,9 tommer stor smartphone med en tilhørende stylus-pen. Vi har kort prøvet den nye smartphone, og vi mener stadig, at Note 7 - sans eksplosioner - er en af de bedste Android-telefoner, du kan købe.

I alt er over 70 tilfælde af selvantændte telefoner blevet rapporteret, og der efterforskes i øjeblikket i USA, om en opladende Note 7 kan have været skyld i en udbrændt Jeep.

Visse regeringer og flyselskaber som SAS og Norwegian har forbudt Note 7 at være tændt eller oplade under rejsen. 

Det kan du læse mere om her: Panikken breder sig: Samsung vil have kunder til at slukke for farlig smartphone - og SAS og Norwegian forbyder den

I Danmark nåede telefonen ikke at blive sat til salg, men lanceringen af Note 7 er i stedet rykket frem til midten af oktober.

Hvis du køber dig en Samsung Note 7, kan du finde et S i en blå cirkel på pakken. S'et betyder, at Samsung har tjekket telefonen og forsikrer, at den ikke kan bryde i brand. 

Vil du have en Note 7, efter hele eskapaden med selvantændelige batterier? 

Læs også: Danskerne snydes for (måske) verdens vildeste telefon med Android Nougat


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.