Artikel top billede

Når sex-legetøj kommer online: Kvinde anlægger sag for dataindsamling under sex

En kvinde har anlagt sag mod vibrator-producent, fordi hun ikke vil finde sig i at få data om sit vibrator-forbrug sendt til producenten via en app.

Først var der risiko for, at den internet-styrede vibrator We-Vibe kunne hackes, hvilket blev demonstreret på hackerkonferencen Def Con.

Det kan du læse mere om her: Ny sikkerhedsrisiko: Hackere kan tage kontrol over dit sexlegetøj

Nu er den så gal igen med online-vibratoren og dens dertilhørende app, som giver brugeren eller partneren mulighed for at styre den lille ryste-svend fra distancen via bluetooth.

For en amerikansk kvinde har anlagt sag mod den canadiske producent Standard Innovation hos retten i den amerikanske delstat Illinois, efter hun har investeret godt 850 kroner i sit nye legetøj.

Det skriver CTV News fra den canadiske hovedstad Ottawa.

Dataindsamling blev personlig

I sit sagsanlæg har den amerikanske kvinde angivet, at før man kan benytte vibratoren til det yderste, er det nødvendigt at downloade en We-Connect-app til sin smartphone.

Især app'ens 'connect lover'-funktion, som skulle give en sikker forbindelse mellem brugeren og en partner, er faldet kvinden for brystet. For funktionaliteten med mulighed for tekst-udveksling, video-chats og fjernkontrol er ifølge kvinden også noget af en datahøster.

Blandt andet fremhæves det, at kunderne ikke er bevidste om dataindsamlingen, der inkluderer data om brugerens vibrator-indstillinger og tidsrummet for legen med legetøjet.

"(Hun) ville aldrig have købe en We-Vibe, hvis hun havde vidst, at for at opnå optimal funktionalitet, ville (Standard Innovation) overvåge, indsamle og sende hendes brugsmønstre gennem We-Connect-app'en," lyder det i søgsmålet.

Sagsøgeren kan muligvis få selskab fra andre kunder, da det kan udvikle sig til et massesøgsmål mod den canadiske producent, der ifølge søgsmålet bør forbydes at kunne overvåge, indsamle og sende data om folks brug af vibratoren.

Vibrator-selskabet svarer igen

Hos Standard Innovation ønsker man ikke at kommentere direkte på den konkrete sag.

Men der vil inden for kort tid komme en opdatering til app'en, der giver brugeren oversigt over og mulighed for at styre, hvordan dataflowet finder sted i vibratoren.

Derudover understreger selskabet, at det sætter privatlivets fred højt på dagsordenen grundet selskabets intim-produkter.

"Som en del i vores bestræbelser på at højne sikkerheden, har vi hyret eksterne sikkerheds- og privacy-eksperter, som skal gennemføre en undersøgelse af vores data-praksis med henblik på yderligere stramninger af vores data-praksis," forklarer vibratorselskabet til CTV News.

Læs også:
Dansk webbutik: Da salget af sexlegetøj styrtdykkede slog vi over i plan B
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere