Artikel top billede

Når sex-legetøj kommer online: Kvinde anlægger sag for dataindsamling under sex

En kvinde har anlagt sag mod vibrator-producent, fordi hun ikke vil finde sig i at få data om sit vibrator-forbrug sendt til producenten via en app.

Først var der risiko for, at den internet-styrede vibrator We-Vibe kunne hackes, hvilket blev demonstreret på hackerkonferencen Def Con.

Det kan du læse mere om her: Ny sikkerhedsrisiko: Hackere kan tage kontrol over dit sexlegetøj

Nu er den så gal igen med online-vibratoren og dens dertilhørende app, som giver brugeren eller partneren mulighed for at styre den lille ryste-svend fra distancen via bluetooth.

For en amerikansk kvinde har anlagt sag mod den canadiske producent Standard Innovation hos retten i den amerikanske delstat Illinois, efter hun har investeret godt 850 kroner i sit nye legetøj.

Det skriver CTV News fra den canadiske hovedstad Ottawa.

Dataindsamling blev personlig

I sit sagsanlæg har den amerikanske kvinde angivet, at før man kan benytte vibratoren til det yderste, er det nødvendigt at downloade en We-Connect-app til sin smartphone.

Især app'ens 'connect lover'-funktion, som skulle give en sikker forbindelse mellem brugeren og en partner, er faldet kvinden for brystet. For funktionaliteten med mulighed for tekst-udveksling, video-chats og fjernkontrol er ifølge kvinden også noget af en datahøster.

Blandt andet fremhæves det, at kunderne ikke er bevidste om dataindsamlingen, der inkluderer data om brugerens vibrator-indstillinger og tidsrummet for legen med legetøjet.

"(Hun) ville aldrig have købe en We-Vibe, hvis hun havde vidst, at for at opnå optimal funktionalitet, ville (Standard Innovation) overvåge, indsamle og sende hendes brugsmønstre gennem We-Connect-app'en," lyder det i søgsmålet.

Sagsøgeren kan muligvis få selskab fra andre kunder, da det kan udvikle sig til et massesøgsmål mod den canadiske producent, der ifølge søgsmålet bør forbydes at kunne overvåge, indsamle og sende data om folks brug af vibratoren.

Vibrator-selskabet svarer igen

Hos Standard Innovation ønsker man ikke at kommentere direkte på den konkrete sag.

Men der vil inden for kort tid komme en opdatering til app'en, der giver brugeren oversigt over og mulighed for at styre, hvordan dataflowet finder sted i vibratoren.

Derudover understreger selskabet, at det sætter privatlivets fred højt på dagsordenen grundet selskabets intim-produkter.

"Som en del i vores bestræbelser på at højne sikkerheden, har vi hyret eksterne sikkerheds- og privacy-eksperter, som skal gennemføre en undersøgelse af vores data-praksis med henblik på yderligere stramninger af vores data-praksis," forklarer vibratorselskabet til CTV News.

Læs også:
Dansk webbutik: Da salget af sexlegetøj styrtdykkede slog vi over i plan B
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere