Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Her er CSC Danmarks eneste kommentar til gigant-underskud på næsten en milliard kroner

CSC Danmarks ledelse vil trods gigantisk underskud på næsten en milliard kroner ikke stille op til interview. "Den danske forretning er sund," og 'ikke yderligere kommentarer' lyder det i mail fra selskabets eksterne pressebureau. Se hele mailen her.

CSC Danmarks ledelse afviser blankt at stille op til interview med Computerworld om selskabets netop offentliggjorte årsregnskab.

Det viser, at CSC Danmark i det seneste regnskabsår har tabt halvdelen af sin egenkapital og landet et gigantisk underskud på næsten en milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Gigantisk underskud til CSC Danmark: Har tabt næsten en milliard kroner på et år.

CSC Danmark er en af de største it-leverandører til den danske stat og spiller derfor fortsat en central rolle i det danske it-landskab.

Selskabet har i de seneste par år haft pæne overskud, men har i årene op til år efter år tabt endog meget store beløb.

CSC har således mellem 2006 og 2013 med en enkelt undtagelse landet det ene store underskud efter det andet med et samlet tab på næsten 1,8 milliarder kroner.

Hertil kommer altså det nuværende underskud på næsten en milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Pengene vælter ud af CSC: Så slemt står det til.

Hvordan skal kunderne forholde sig?

Computerworld ville gerne have spurgt selskabets danske chef, Jørgen Jakobsen, om det gigantiske underskud og blandt andet dets konsekvenser for forretningen, CSC's omdømme og kunderne samt have uddybet, hvordan man det ene år kan forvente fremgang og kort tid efter lande et så stort underskud.

Computerworld ville også gerne have haft Jørgen Jakobsen til at forholde sig til, om det nu er slut med store underskud i CSC Danmark efter mange års store tab, og hvordan han mener, at selskabets kunder - mange store offentlige - bør forholde sig til, at en hovedleverandør taber så mange penge.

Men Jørgen Jakobsen og CSC Danmark vil ikke stille op til interview.

Mail fra eksternt bureau

I stedet har Computerworld som svar på flere henvendelser til CSC modtaget en mail fra CSC Danmarks eksterne presse-bureau, der fra dets kontor flere kilometer væk fra CSC Danmarks hovedkvarter i Valby i København skriver:

"Her er CSC's kommentarer til årsregnskabet. De har ikke yderligere kommentarer.

Du kan citere Jørgen Jakobsen, Vice President & General Manager, Nordic & Baltic Region, for:

"Resultatet er ikke uventet og skyldes primært omstruktureringen af vores arbejdsstyrke, som vi annoncerede i april 2015. Omstruktureringen var en investering i at få det rette antal medarbejdere og i udviklingen af næste generation af talent og kompetencer, så vi bedre kan servicere vores kunders behov, som er i hastig udvikling.

Herudover danner omstruktureringen det rette fundament for at understøtte vores konkurrencesituation og vækst i regionen - både på kort og langt sigt.

Den danske forretning er sund og vokser i vores strategiske forretningssegmenter efter omstruktureringen. CSC er 100% dedikerede til at servicere den danske offentlige sektor og styrke vores relation til kunderne. Vi er optimistiske på baggrund af vores resultater indtil nu i indeværende regnskabsår og ser ligeledes frem til den foreslåede fusion med HPE Enterprises.
Udover omstruktureringen, er resultatet påvirket negativt af vores svenske datterselskabs resultat, herunder projektforsinkelser og kontrakt-terminationer. En plan for forbedring af resultatet i Sverige er implementeret, og vi er optimistiske i forhold til et forbedret resultat i indeværende finansår.

CSC Airline Solution og CSC Healthcare leverer positive resultater. Regionens samlede økonomiske præstation i indeværende finansår er i stabil bedring."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere