(Foto: Dan Jensen)

Her er CSC Danmarks eneste kommentar til gigant-underskud på næsten en milliard kroner

CSC Danmarks ledelse vil trods gigantisk underskud på næsten en milliard kroner ikke stille op til interview. "Den danske forretning er sund," og 'ikke yderligere kommentarer' lyder det i mail fra selskabets eksterne pressebureau. Se hele mailen her.

CSC Danmarks ledelse afviser blankt at stille op til interview med Computerworld om selskabets netop offentliggjorte årsregnskab.

Det viser, at CSC Danmark i det seneste regnskabsår har tabt halvdelen af sin egenkapital og landet et gigantisk underskud på næsten en milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Gigantisk underskud til CSC Danmark: Har tabt næsten en milliard kroner på et år.

CSC Danmark er en af de største it-leverandører til den danske stat og spiller derfor fortsat en central rolle i det danske it-landskab.

Selskabet har i de seneste par år haft pæne overskud, men har i årene op til år efter år tabt endog meget store beløb.

CSC har således mellem 2006 og 2013 med en enkelt undtagelse landet det ene store underskud efter det andet med et samlet tab på næsten 1,8 milliarder kroner.

Hertil kommer altså det nuværende underskud på næsten en milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Pengene vælter ud af CSC: Så slemt står det til.

Hvordan skal kunderne forholde sig?
Computerworld ville gerne have spurgt selskabets danske chef, Jørgen Jakobsen, om det gigantiske underskud og blandt andet dets konsekvenser for forretningen, CSC's omdømme og kunderne samt have uddybet, hvordan man det ene år kan forvente fremgang og kort tid efter lande et så stort underskud.

Computerworld ville også gerne have haft Jørgen Jakobsen til at forholde sig til, om det nu er slut med store underskud i CSC Danmark efter mange års store tab, og hvordan han mener, at selskabets kunder - mange store offentlige - bør forholde sig til, at en hovedleverandør taber så mange penge.

Men Jørgen Jakobsen og CSC Danmark vil ikke stille op til interview.

Mail fra eksternt bureau
I stedet har Computerworld som svar på flere henvendelser til CSC modtaget en mail fra CSC Danmarks eksterne presse-bureau, der fra dets kontor flere kilometer væk fra CSC Danmarks hovedkvarter i Valby i København skriver:

"Her er CSC's kommentarer til årsregnskabet. De har ikke yderligere kommentarer.

Du kan citere Jørgen Jakobsen, Vice President & General Manager, Nordic & Baltic Region, for:

"Resultatet er ikke uventet og skyldes primært omstruktureringen af vores arbejdsstyrke, som vi annoncerede i april 2015. Omstruktureringen var en investering i at få det rette antal medarbejdere og i udviklingen af næste generation af talent og kompetencer, så vi bedre kan servicere vores kunders behov, som er i hastig udvikling.

Herudover danner omstruktureringen det rette fundament for at understøtte vores konkurrencesituation og vækst i regionen - både på kort og langt sigt.

Den danske forretning er sund og vokser i vores strategiske forretningssegmenter efter omstruktureringen. CSC er 100% dedikerede til at servicere den danske offentlige sektor og styrke vores relation til kunderne. Vi er optimistiske på baggrund af vores resultater indtil nu i indeværende regnskabsår og ser ligeledes frem til den foreslåede fusion med HPE Enterprises.
Udover omstruktureringen, er resultatet påvirket negativt af vores svenske datterselskabs resultat, herunder projektforsinkelser og kontrakt-terminationer. En plan for forbedring af resultatet i Sverige er implementeret, og vi er optimistiske i forhold til et forbedret resultat i indeværende finansår.

CSC Airline Solution og CSC Healthcare leverer positive resultater. Regionens samlede økonomiske præstation i indeværende finansår er i stabil bedring."


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.