Artikel top billede

Yahoo hacket - halv milliard brugere ramt i verdenshistoriens største hack

Online-tjenesten Yahoo er blevet hacket: Hackere har stjålet navne, mail-adresser, telefon-numre og adgangskoder på op mod en halv milliard brugere af Yahoos tjenester. Yahoo mener, at der er tale om en 'stats-finansieret hacker.'

Omkring en halv milliard brugere er blevet ramt af hacket, der ifølge Yahoo fandt sted i slutningen af 2014.

Yahoo-hacket er det største nogensinde målt på antallet af ramte brugere.

Hidtil har rekorden tilhørt MySpace, hvilket du kan læse mere om her: 427 millioner passwords til salg efter verdens (måske) største hackerangreb.

Yahoo har allerede udsendt besked til flere hundrede millioner brugere med besked om at afbryde adgang til Yahoo fra tredjeparts-apps, ligesom mange er blevet bedt om at nulstille deres passwords.

Ifølge Yahoo peger sporene i retning af det, som selskabet kalder for 'statsfinansierede hackere.'

Selskabet blev opmærksom på de kriminelle aktiviteter, da selskabet opdagede, at en hacker havde udbudt en database til salg indeholdende oplysninger om 200 millioner Yahoo-brugere, der angiveligt var blevet stjålet i 2012.

Det kan du læse mere om her: Skift password nu: Stjålne login-oplysninger til 200 millioner mail-konti sat til salg

"Vi anbefaler, at alle brugere, der ikke har ændret password siden 2014, gør dette øjeblikkeligt," lyder det fra Yahoo i en meddelelse, som du kan læse her.

"Skift dit password og dit sikkerhedsspørgsmål og -svar for alle konti, hvor du anvender samme eller lignende oplysninger som på din Yahoo-konto. Og gennemgå alle konti for mistænkelig aktivitet," lyder det fra Yahoo.

Langt størstedelen af de stjålne passwords er hashet - altså mildt krypteret - med sikkerhedsværktøjet bcrypt. Det gør det sværere - men ikke umuligt - at trænge ind i på de forskellige konti.

Ifølge Yahoo er der ikke blevet stjålet oplysninger om kreditkort, bank-konti og lignende.

Du kan læse Yahoos FAQ om hacket her.

Her skriver selskabet blandt andet, at den 'stats-sponsorerede hacker' ikke længere ser ud til at være inde i netværket.

Læs også:

Prisliste: Så meget koster en hacker

Afsløret efter kæmpehack: Her er Adobe-brugernes passwords

Skift dit password: Enorme mængder e-mailkonti kan være stjålet fra de store tjenester

Mathias misbrugt af hackere: "Jeg skal lige se efter, at de ikke laver for mange spændende ting i mit navn"

Hacker sælger 32 millioner kodeord og brugernavne til Twitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere