Artikel top billede

Yahoo hacket - halv milliard brugere ramt i verdenshistoriens største hack

Online-tjenesten Yahoo er blevet hacket: Hackere har stjålet navne, mail-adresser, telefon-numre og adgangskoder på op mod en halv milliard brugere af Yahoos tjenester. Yahoo mener, at der er tale om en 'stats-finansieret hacker.'

Omkring en halv milliard brugere er blevet ramt af hacket, der ifølge Yahoo fandt sted i slutningen af 2014.

Yahoo-hacket er det største nogensinde målt på antallet af ramte brugere.

Hidtil har rekorden tilhørt MySpace, hvilket du kan læse mere om her: 427 millioner passwords til salg efter verdens (måske) største hackerangreb.

Yahoo har allerede udsendt besked til flere hundrede millioner brugere med besked om at afbryde adgang til Yahoo fra tredjeparts-apps, ligesom mange er blevet bedt om at nulstille deres passwords.

Ifølge Yahoo peger sporene i retning af det, som selskabet kalder for 'statsfinansierede hackere.'

Selskabet blev opmærksom på de kriminelle aktiviteter, da selskabet opdagede, at en hacker havde udbudt en database til salg indeholdende oplysninger om 200 millioner Yahoo-brugere, der angiveligt var blevet stjålet i 2012.

Det kan du læse mere om her: Skift password nu: Stjålne login-oplysninger til 200 millioner mail-konti sat til salg

"Vi anbefaler, at alle brugere, der ikke har ændret password siden 2014, gør dette øjeblikkeligt," lyder det fra Yahoo i en meddelelse, som du kan læse her.

"Skift dit password og dit sikkerhedsspørgsmål og -svar for alle konti, hvor du anvender samme eller lignende oplysninger som på din Yahoo-konto. Og gennemgå alle konti for mistænkelig aktivitet," lyder det fra Yahoo.

Langt størstedelen af de stjålne passwords er hashet - altså mildt krypteret - med sikkerhedsværktøjet bcrypt. Det gør det sværere - men ikke umuligt - at trænge ind i på de forskellige konti.

Ifølge Yahoo er der ikke blevet stjålet oplysninger om kreditkort, bank-konti og lignende.

Du kan læse Yahoos FAQ om hacket her.

Her skriver selskabet blandt andet, at den 'stats-sponsorerede hacker' ikke længere ser ud til at være inde i netværket.

Læs også:

Prisliste: Så meget koster en hacker

Afsløret efter kæmpehack: Her er Adobe-brugernes passwords

Skift dit password: Enorme mængder e-mailkonti kan være stjålet fra de store tjenester

Mathias misbrugt af hackere: "Jeg skal lige se efter, at de ikke laver for mange spændende ting i mit navn"

Hacker sælger 32 millioner kodeord og brugernavne til Twitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere