Artikel top billede

Yahoo hacket - halv milliard brugere ramt i verdenshistoriens største hack

Online-tjenesten Yahoo er blevet hacket: Hackere har stjålet navne, mail-adresser, telefon-numre og adgangskoder på op mod en halv milliard brugere af Yahoos tjenester. Yahoo mener, at der er tale om en 'stats-finansieret hacker.'

Omkring en halv milliard brugere er blevet ramt af hacket, der ifølge Yahoo fandt sted i slutningen af 2014.

Yahoo-hacket er det største nogensinde målt på antallet af ramte brugere.

Hidtil har rekorden tilhørt MySpace, hvilket du kan læse mere om her: 427 millioner passwords til salg efter verdens (måske) største hackerangreb.

Yahoo har allerede udsendt besked til flere hundrede millioner brugere med besked om at afbryde adgang til Yahoo fra tredjeparts-apps, ligesom mange er blevet bedt om at nulstille deres passwords.

Ifølge Yahoo peger sporene i retning af det, som selskabet kalder for 'statsfinansierede hackere.'

Selskabet blev opmærksom på de kriminelle aktiviteter, da selskabet opdagede, at en hacker havde udbudt en database til salg indeholdende oplysninger om 200 millioner Yahoo-brugere, der angiveligt var blevet stjålet i 2012.

Det kan du læse mere om her: Skift password nu: Stjålne login-oplysninger til 200 millioner mail-konti sat til salg

"Vi anbefaler, at alle brugere, der ikke har ændret password siden 2014, gør dette øjeblikkeligt," lyder det fra Yahoo i en meddelelse, som du kan læse her.

"Skift dit password og dit sikkerhedsspørgsmål og -svar for alle konti, hvor du anvender samme eller lignende oplysninger som på din Yahoo-konto. Og gennemgå alle konti for mistænkelig aktivitet," lyder det fra Yahoo.

Langt størstedelen af de stjålne passwords er hashet - altså mildt krypteret - med sikkerhedsværktøjet bcrypt. Det gør det sværere - men ikke umuligt - at trænge ind i på de forskellige konti.

Ifølge Yahoo er der ikke blevet stjålet oplysninger om kreditkort, bank-konti og lignende.

Du kan læse Yahoos FAQ om hacket her.

Her skriver selskabet blandt andet, at den 'stats-sponsorerede hacker' ikke længere ser ud til at være inde i netværket.

Læs også:

Prisliste: Så meget koster en hacker

Afsløret efter kæmpehack: Her er Adobe-brugernes passwords

Skift dit password: Enorme mængder e-mailkonti kan være stjålet fra de store tjenester

Mathias misbrugt af hackere: "Jeg skal lige se efter, at de ikke laver for mange spændende ting i mit navn"

Hacker sælger 32 millioner kodeord og brugernavne til Twitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere