Artikel top billede

Yahoo hacket - halv milliard brugere ramt i verdenshistoriens største hack

Online-tjenesten Yahoo er blevet hacket: Hackere har stjålet navne, mail-adresser, telefon-numre og adgangskoder på op mod en halv milliard brugere af Yahoos tjenester. Yahoo mener, at der er tale om en 'stats-finansieret hacker.'

Omkring en halv milliard brugere er blevet ramt af hacket, der ifølge Yahoo fandt sted i slutningen af 2014.

Yahoo-hacket er det største nogensinde målt på antallet af ramte brugere.

Hidtil har rekorden tilhørt MySpace, hvilket du kan læse mere om her: 427 millioner passwords til salg efter verdens (måske) største hackerangreb.

Yahoo har allerede udsendt besked til flere hundrede millioner brugere med besked om at afbryde adgang til Yahoo fra tredjeparts-apps, ligesom mange er blevet bedt om at nulstille deres passwords.

Ifølge Yahoo peger sporene i retning af det, som selskabet kalder for 'statsfinansierede hackere.'

Selskabet blev opmærksom på de kriminelle aktiviteter, da selskabet opdagede, at en hacker havde udbudt en database til salg indeholdende oplysninger om 200 millioner Yahoo-brugere, der angiveligt var blevet stjålet i 2012.

Det kan du læse mere om her: Skift password nu: Stjålne login-oplysninger til 200 millioner mail-konti sat til salg

"Vi anbefaler, at alle brugere, der ikke har ændret password siden 2014, gør dette øjeblikkeligt," lyder det fra Yahoo i en meddelelse, som du kan læse her.

"Skift dit password og dit sikkerhedsspørgsmål og -svar for alle konti, hvor du anvender samme eller lignende oplysninger som på din Yahoo-konto. Og gennemgå alle konti for mistænkelig aktivitet," lyder det fra Yahoo.

Langt størstedelen af de stjålne passwords er hashet - altså mildt krypteret - med sikkerhedsværktøjet bcrypt. Det gør det sværere - men ikke umuligt - at trænge ind i på de forskellige konti.

Ifølge Yahoo er der ikke blevet stjålet oplysninger om kreditkort, bank-konti og lignende.

Du kan læse Yahoos FAQ om hacket her.

Her skriver selskabet blandt andet, at den 'stats-sponsorerede hacker' ikke længere ser ud til at være inde i netværket.

Læs også:

Prisliste: Så meget koster en hacker

Afsløret efter kæmpehack: Her er Adobe-brugernes passwords

Skift dit password: Enorme mængder e-mailkonti kan være stjålet fra de store tjenester

Mathias misbrugt af hackere: "Jeg skal lige se efter, at de ikke laver for mange spændende ting i mit navn"

Hacker sælger 32 millioner kodeord og brugernavne til Twitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere