Artikel top billede

Mærsk på vej med massive investeringer i ny digitalisering: Er på jagt efter nye 'anderledes' folk

Mærsk er på vej med meget store investeringer i nye digitaliserings-løsninger. Selskabet er på jagt efter nye folk, der skal være 'nye og anderledes.'

Rederikæmpen Mærsk vil til at investere store summer i nye digitaliseringsløsninger, som skal bringe det store selskab ind i fremtiden.

Sådan lyder det fra koncernchef Søren Skou, der til Børsen siger, at selskabet er klar til 'massive investeringer i digitalisering,' så selskabets folk kan komme 'i gang med at være langt mere innovative,' som han siger.

De nye løsninger skal blandt andet består af skræddersyede systemer til selskabets kunder.

"Vi ser en signifikant mulighed for at levere en meget bedre kundeoplevelse. Og det vil gøre os i stand til at bygge en platform for forhåbentlig nye indtægststrømme på maerskline.com i de kommende år," siger Søren Skou til Børsen.

I den forbindelse er selskabet for tiden på udkigt efter nye folk med viden om de nye teknologier og nye muligheder.

Det er målet, at Mærsk via indførelsen af digitale løsninger skal kunne beskære antallet af stillinger på land fra i dag 23.000 til 19.000 - altså en besparelse på 4.000 stillinger inden for de kommende år.

Søren Skou siger til avisen, at han er 'fuldstændigt klar over, at der er brug for det, som han kalder for 'anderledes' medarbejdere.

"De nye digitaliserings-løsninger skal nok ikke findes hos folk i 50'erne som mig, der ikke engang er på Facebook," siger han.

Læs også:

Til hackathon hos A.P. Møller-Mærsk: Her er tre ideer, der kan revolutionere shippingbranchen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere