Artikel top billede

Her er SD-kortet med mere lagerplads end de fleste bærbare computere

Mængden af lagerplads på de små SD-kort er steget voldstomt over de seneste år, men SanDisks netop lancerede Extreme Pro med 1 terabyte lagerplads slår alle rekorder.

Storage-selskabet SanDisk lancerer snart det største SD-kort i verden - og med størst mener vi det kort, der har mest lagerplads. 

Det nye SDXC-kort i "Extreme Pro"-serien er en prototype på astronomiske 1 terabyte lagerplads, men i samme tynde formfaktor som alle andre SD-kort. 

Der findes hverken lanceringsdato eller pris for det vilde SD-kort, men forvent at prisen er lige så skyhøj som antallet af bits og bytes.

For at sætte kortet i perspektiv, blev vi sidste år i marts imponerede over, at der fandtes et 200 gigabyte microSD-kort: Test: Mere plads på telefonen, iPad'en eller computeren? Her er tre bud fra SanDisk

Nødvendigt i 2016
Lagerplads bliver i højere grad en mangelvare i løbet af de kommende år, hvor billeder tages i stadig højere kvalitet, videoer filmes i 4K eller 8K-opløsninger, og 360 graders videoer til VR bliver mere almindeligt.  

Selvom SanDisk ikke har annonceret yderligere oplysninger om kortet, bør du ikke regne med hurtige skrive- og læsehastigheder med så meget lagerplads samlet på et sted. 

Det ændrer dog ikke på, at det er imponerende, hvor meget der er sket inden for lagerplads i de små kort.

For bare 16 år siden præsenterede SanDisk sit 64 megabyte-kort og sidste år var det et 512 gigabyte-kort, der så dagens lys som værende det største kort på markedet målt på lagerpladsen. 

Læs også: Test: Mere plads på telefonen, iPad'en eller computeren? Her er tre bud fra SanDisk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere