Artikel top billede

Her er SD-kortet med mere lagerplads end de fleste bærbare computere

Mængden af lagerplads på de små SD-kort er steget voldstomt over de seneste år, men SanDisks netop lancerede Extreme Pro med 1 terabyte lagerplads slår alle rekorder.

Storage-selskabet SanDisk lancerer snart det største SD-kort i verden - og med størst mener vi det kort, der har mest lagerplads. 

Det nye SDXC-kort i "Extreme Pro"-serien er en prototype på astronomiske 1 terabyte lagerplads, men i samme tynde formfaktor som alle andre SD-kort. 

Der findes hverken lanceringsdato eller pris for det vilde SD-kort, men forvent at prisen er lige så skyhøj som antallet af bits og bytes.

For at sætte kortet i perspektiv, blev vi sidste år i marts imponerede over, at der fandtes et 200 gigabyte microSD-kort: Test: Mere plads på telefonen, iPad'en eller computeren? Her er tre bud fra SanDisk

Nødvendigt i 2016
Lagerplads bliver i højere grad en mangelvare i løbet af de kommende år, hvor billeder tages i stadig højere kvalitet, videoer filmes i 4K eller 8K-opløsninger, og 360 graders videoer til VR bliver mere almindeligt.  

Selvom SanDisk ikke har annonceret yderligere oplysninger om kortet, bør du ikke regne med hurtige skrive- og læsehastigheder med så meget lagerplads samlet på et sted. 

Det ændrer dog ikke på, at det er imponerende, hvor meget der er sket inden for lagerplads i de små kort.

For bare 16 år siden præsenterede SanDisk sit 64 megabyte-kort og sidste år var det et 512 gigabyte-kort, der så dagens lys som værende det største kort på markedet målt på lagerpladsen. 

Læs også: Test: Mere plads på telefonen, iPad'en eller computeren? Her er tre bud fra SanDisk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere