Artikel top billede

Her er SD-kortet med mere lagerplads end de fleste bærbare computere

Mængden af lagerplads på de små SD-kort er steget voldstomt over de seneste år, men SanDisks netop lancerede Extreme Pro med 1 terabyte lagerplads slår alle rekorder.

Storage-selskabet SanDisk lancerer snart det største SD-kort i verden - og med størst mener vi det kort, der har mest lagerplads. 

Det nye SDXC-kort i "Extreme Pro"-serien er en prototype på astronomiske 1 terabyte lagerplads, men i samme tynde formfaktor som alle andre SD-kort. 

Der findes hverken lanceringsdato eller pris for det vilde SD-kort, men forvent at prisen er lige så skyhøj som antallet af bits og bytes.

For at sætte kortet i perspektiv, blev vi sidste år i marts imponerede over, at der fandtes et 200 gigabyte microSD-kort: Test: Mere plads på telefonen, iPad'en eller computeren? Her er tre bud fra SanDisk

Nødvendigt i 2016
Lagerplads bliver i højere grad en mangelvare i løbet af de kommende år, hvor billeder tages i stadig højere kvalitet, videoer filmes i 4K eller 8K-opløsninger, og 360 graders videoer til VR bliver mere almindeligt.  

Selvom SanDisk ikke har annonceret yderligere oplysninger om kortet, bør du ikke regne med hurtige skrive- og læsehastigheder med så meget lagerplads samlet på et sted. 

Det ændrer dog ikke på, at det er imponerende, hvor meget der er sket inden for lagerplads i de små kort.

For bare 16 år siden præsenterede SanDisk sit 64 megabyte-kort og sidste år var det et 512 gigabyte-kort, der så dagens lys som værende det største kort på markedet målt på lagerpladsen. 

Læs også: Test: Mere plads på telefonen, iPad'en eller computeren? Her er tre bud fra SanDisk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere