Artikel top billede

Først var det Samsungs telefoner, der kunne bryde i brand - nu er den gal med Samsungs vaskemaskiner

Det startede med selvantændelige smartphones fra Samsung, men nu sker det også med nogle af Samsungs vaskemaskiner.

En ulykke kommer sjældent alene. I hvert fald ikke for Samsung. 

Efter en periode med farlige batterier i Samsungs topmodel, Note 7, spredes eksplosionssygen tilsyneladende til andre Samsung-produkter, specifikt vaskemaskiner. 

I hvert fald har Samsung advaret mod sine egne vaskemaskiner, der kan overophede og bryde i brand.

Helt specifikt omhandler det alle Samsungs vaskemaskiner, der fyldes fra oven, produceret mellem marts 2011 til april 2016.

"I sjældne tilfælde kan vaskemaskinen opleve unormale vibrationer, der kan føre til personskader, i forbindelse med at vaske sengetøj eller andet tungt materiale", forklarer Samsung på sin hjemmeside, og tilføjer, at der endnu ikke er registreret uheld i forbindelse med de vibrerende vaskemaskiner.

Det amerikanske tv-medie ABC News har fundet frem til 22 tilfælde, hvor Samsung-vaskemaskiner er overophedet i USA, hvor det i flere tilfælde har udviklet sig til en gedigent eksplosion og har påført skade på vaskemaskineejernes hus.

Samsung Danmark meddeler til Computerworld, at det udelukkende kun er vaskemaskiner på det amerikanske marked, der er berørt, så der er ingen grund til ringe efter Rullemarie til at frakoble din eksisterende Samsung-vaskemaskine. 

Eksplosioner koster Samsung milliarder

Samsung samarbejder med amerikanske myndigheder for at løse potentielle sikkerhedsproblemer omkring vaskemaskinerne, men der er endnu ikke udstedt en egentlig tilbagekaldelse af vaskemaskinerne, som der skete med Note 7-telefonen.

Prøvekørt Samsung Note 7: Tynd, lækker og med en rigtig fin stylus

Note 7-telefonen blev af mange medier kåret som værende en af årets absolut bedste smartphones, men det faktum blev altoverskygget af defekte batterier.

Det kunne få telefonen til at bryde i brand, hvilket fik Samsung til at tilbagekalde alle solgte Note 7-modeller og stoppe lanceringen i en lang række lande, heriblandt Danmark.

Det estimeres, det at Samsung er gået glip af over 33 milliarder kroner i salgsindtægter på grund af tilbagekaldelsen.

Læs også: Panikken breder sig: Samsung vil have kunder til at slukke for farlig smartphone - og SAS og Norwegian forbyder den
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere