Artikel top billede

Først var det Samsungs telefoner, der kunne bryde i brand - nu er den gal med Samsungs vaskemaskiner

Det startede med selvantændelige smartphones fra Samsung, men nu sker det også med nogle af Samsungs vaskemaskiner.

En ulykke kommer sjældent alene. I hvert fald ikke for Samsung. 

Efter en periode med farlige batterier i Samsungs topmodel, Note 7, spredes eksplosionssygen tilsyneladende til andre Samsung-produkter, specifikt vaskemaskiner. 

I hvert fald har Samsung advaret mod sine egne vaskemaskiner, der kan overophede og bryde i brand.

Helt specifikt omhandler det alle Samsungs vaskemaskiner, der fyldes fra oven, produceret mellem marts 2011 til april 2016.

"I sjældne tilfælde kan vaskemaskinen opleve unormale vibrationer, der kan føre til personskader, i forbindelse med at vaske sengetøj eller andet tungt materiale", forklarer Samsung på sin hjemmeside, og tilføjer, at der endnu ikke er registreret uheld i forbindelse med de vibrerende vaskemaskiner.

Det amerikanske tv-medie ABC News har fundet frem til 22 tilfælde, hvor Samsung-vaskemaskiner er overophedet i USA, hvor det i flere tilfælde har udviklet sig til en gedigent eksplosion og har påført skade på vaskemaskineejernes hus.

Samsung Danmark meddeler til Computerworld, at det udelukkende kun er vaskemaskiner på det amerikanske marked, der er berørt, så der er ingen grund til ringe efter Rullemarie til at frakoble din eksisterende Samsung-vaskemaskine. 

Eksplosioner koster Samsung milliarder

Samsung samarbejder med amerikanske myndigheder for at løse potentielle sikkerhedsproblemer omkring vaskemaskinerne, men der er endnu ikke udstedt en egentlig tilbagekaldelse af vaskemaskinerne, som der skete med Note 7-telefonen.

Prøvekørt Samsung Note 7: Tynd, lækker og med en rigtig fin stylus

Note 7-telefonen blev af mange medier kåret som værende en af årets absolut bedste smartphones, men det faktum blev altoverskygget af defekte batterier.

Det kunne få telefonen til at bryde i brand, hvilket fik Samsung til at tilbagekalde alle solgte Note 7-modeller og stoppe lanceringen i en lang række lande, heriblandt Danmark.

Det estimeres, det at Samsung er gået glip af over 33 milliarder kroner i salgsindtægter på grund af tilbagekaldelsen.

Læs også: Panikken breder sig: Samsung vil have kunder til at slukke for farlig smartphone - og SAS og Norwegian forbyder den
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere