EG's bestyrelsesformand: Derfor skifter vi Leif Vestergaard ud som direktør trods masser af vækst og fremgang

Interview: Leif Vestergaard må forlade direktørposten i EG, selvom virksomheden en række år i træk har haft masser af vækst og gode resultater. Hvorfor egentlig skifte topchefen ud, når det går så godt, spørger vi EG's bestyrelsesformand, Klaus Holse. Se hans svar her.

EG er en af de mest vækstprægede store it-virksomheder i Danmark i disse år.

Hvor omsætningen i EG-koncernen i 2011 lød på 1,3 milliarder, var den sidste år vokset til over 1,8 milliarder kroner.

Driftsresultatet (EBITDA) steg i samme periode fra 128 millioner til 207 millioner kroner i overskud.

Alligevel er Leif Vestergaard efter 12 år som EG-topchef netop blevet vippet af pinden som administrerende direktør.

Han erstattes af 39-årige Mikkel Bardram, der kommer til EG fra en stilling som CEO i Satair Group.

Læs om det her: Leif Vestergaard færdig som topchef i EG - ny direktør allerede ansat

EG's bestyrelse forklarer direktørudskiftningen med, at man ønsker at accelerere udviklingen i selskabet.

Klaus Holse, bestyrelsesformand i EG. Jeg ser masser af vækst i EG's regnskaber. Hvad er det, du ved, som jeg ikke kan se i regnskaberne?

"Der er ikke noget, jeg ved, som du ikke ved - det kan der ikke være, når vi har en børsnoteret obligation og skal fortælle offentligheden alt, hvad vi ved."

"Som du også selv konstaterer, har der været en god vækst i selskabet. Vi har både organisk vokset selskabet, og vi har også fået foretaget nogle ganske gode opkøb, som har styrket os og har skabt vækst i butikken."

"Det er vi sådan set godt tilfredse med, men vi tror også, at der er endnu mere vækst - både organisk vækst og vækst i form af opkøb."

"Efter 12 år kan det være meget godt med et sæt nye øjne til at kigge på tingene en gang til for at se, om ikke man kan få endnu mere ud af det."

Hvad er det, du forventer, at den nye direktør vil kunne, som den gamle ikke ville have kunnet, hvis han var blevet?

"Vi måler det på, om vi kommer fremad på de strategiske målepunkter, vi har - både i form af vækst, altså omsætning og profitabilitet, men også om vi kommer fremad på den strategi, vi har lagt for selskabet."

"Dér kunne vi godt tænke os at se en yderligere acceleration, end det vi har set."

"Du kan godt sige, at det går godt - men vi er rimeligt ambitiøse med det, vi vil. Vi kan se der her merpotentiale de næste mange år ud i fremtiden."

"Det at få nogen, der kommer og kigger på det påny - at få en Mikkel, der er yngre, har McKinsey-baggrund og har erfaring fra en meget større virksomhed - tror vi er en god opportunity for os."

"Vi synes som bestyrelse, at det er lidt af et scoop, at vi har fået en leder af Mikkels kapacitet til at sige ja til at tage det her job. Vi tror, at det kan skubbe EG fremad - det er et generationsskifte, om du vil."

Hvilke muligheder i markedet ser du for at opnå den vækst, I sigter efter?

"Markedet udvikler sig. EG er en virksomhed, der er dybt specialiseret i nogle vertikaler. Vi ved en hel masse om brancheløsninger - og de kunder, der er i de brancher, kigger i stigende grad efter hele løsninger."

"Det er både ERP og CRM og så videre - men også, hvordan jeg servicerer mine kunder og connecter digitalt til mine kunder, og hvad jeg gør med internet of things?"

"Vi tror på, at vi kan levere mange flere ting til det kundesegment og de kunder, vi har. Det er sådan et 360 graders EG: Vi er meget brancheorienterede, og det er hele paletten rundt. Det er den måde, vi tænker på."

EG har nu omkring 1.800 medarbejdere. Det er en voldsomt stigning i forhold til for bare få år siden. Hvor stor en koncern skal EG være?"

"Jeg har ikke sat et tal, der hedder, at vi skal være x medarbejdere. Jeg tror bare på, at vi kan have en rigtig solid vækst i EG."

"Den rejse, vi har været på, ser jeg bestemt, at vi kan gentage. Det er der ikke noget, der siger, at vi ikke kan."

"Vi forventer at kunne blive større år for år," siger EG-bestyrelsesformand Klaus Holse til Computerworld.

Mikkel Bardram tiltræder som CEO hos EG 1. november 2016. Han er 39 år, gift og har to børn på henholdsvis otte og ti år.

Indtil han begynder som direktør i EG, overtager Erik Kaae, som er COO i selskabet, midlertidigt den daglige ledelse.Læs også:

Leif Vestergaard færdig som topchef i EG - ny direktør allerede ansat

Efter voldsomt opkøbstogt: Nu vil EG tjene flere penge

Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.