Skal øge produktiviteten og mindske antallet af fejl: Erhvervslivet køber stort ind af bærbare teknologier

Bærbare teknologier bliver det store hit i virksomhederne i de kommende år. Medarbejderne skal udstyres med helt nye typer digitale enheder, der kan øge produktiviteten og mindske de menneskelige fejl, der koster dyrt på bundlinjen.

Der vil blive masser af brug for smartglasses, smartwatches og andre former for bærbare teknologier, også kendt som wearables, i virksomheder og offentlige institutioner i de kommende år.

Det ventes, at der vil blive sendt 202 millioner wearables afsted fra fabrikkerne i år - og det det vil være steget til 501 millioner enheder om året i 2021.

Mens 17 procent af de nye bærbare digitale enheder købes af erhvervskunder i 2016, så vil den andel stige med 35 procent om året i de kommende fem år.

Det skriver analysefirmaet ABI Research.

"Wearables på arbejdspladsen fylder mere, da de giver medarbejderne øjeblikkelig, direkte adgang til vigtig information som sundhedsdata på et smartglass display," udtaler Stephanie Lawrence, analytiker hos ABI Research.

"Denne håndfrie tilgang sparer tid, gør medarbejdere mere effektive og fører ultimativt til besparelser i virksomhederne."

Her vil det få stor betydning
ABI Research fremhæver en række brancher og industrier, hvor de bærbare teknologier især vil vinde frem.

Det er uddannelsessektoren, i det offentlige, inden for produktion, retail, transport og i store varehuse og lagerhaller.

"Produktion handler om afkast, udbytte og procesoptimering, og alligevel skyldes omkring 80 procent af fejlene i produktionen menneskelige fejl."

"Selv de mest simple AR-applikationer kan reducere den tid, teknikerne bruger på opgaverne og mindske de menneskelige fejl," lyder det blandt andet fra analysefirmaet.

Det er ikke mindst smartglasses og digitale displays, der eksempelvis kan sættes på en hjelm, der ventes at få stor betydning i de kommende år.

Smartwatches, tøj med sensorer og andre former for wearables vil dog også få en større betydning over de kommende år.

Læs også:

Mobile løsninger ændrer karakter: Nye teknologier får traditionelle apps til at glide i baggrunden

Sikkerhedsbombe: Bærbar teknologi kan smadre virksomhedens sikkerhed

Disse fede wearables anvender sportsfolkene til OL

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.