Artikel top billede

Skal øge produktiviteten og mindske antallet af fejl: Erhvervslivet køber stort ind af bærbare teknologier

Bærbare teknologier bliver det store hit i virksomhederne i de kommende år. Medarbejderne skal udstyres med helt nye typer digitale enheder, der kan øge produktiviteten og mindske de menneskelige fejl, der koster dyrt på bundlinjen.

Der vil blive masser af brug for smartglasses, smartwatches og andre former for bærbare teknologier, også kendt som wearables, i virksomheder og offentlige institutioner i de kommende år.

Det ventes, at der vil blive sendt 202 millioner wearables afsted fra fabrikkerne i år - og det det vil være steget til 501 millioner enheder om året i 2021.

Mens 17 procent af de nye bærbare digitale enheder købes af erhvervskunder i 2016, så vil den andel stige med 35 procent om året i de kommende fem år.

Det skriver analysefirmaet ABI Research.

"Wearables på arbejdspladsen fylder mere, da de giver medarbejderne øjeblikkelig, direkte adgang til vigtig information som sundhedsdata på et smartglass display," udtaler Stephanie Lawrence, analytiker hos ABI Research.

"Denne håndfrie tilgang sparer tid, gør medarbejdere mere effektive og fører ultimativt til besparelser i virksomhederne."

Her vil det få stor betydning

ABI Research fremhæver en række brancher og industrier, hvor de bærbare teknologier især vil vinde frem.

Det er uddannelsessektoren, i det offentlige, inden for produktion, retail, transport og i store varehuse og lagerhaller.

"Produktion handler om afkast, udbytte og procesoptimering, og alligevel skyldes omkring 80 procent af fejlene i produktionen menneskelige fejl."

"Selv de mest simple AR-applikationer kan reducere den tid, teknikerne bruger på opgaverne og mindske de menneskelige fejl," lyder det blandt andet fra analysefirmaet.

Det er ikke mindst smartglasses og digitale displays, der eksempelvis kan sættes på en hjelm, der ventes at få stor betydning i de kommende år.

Smartwatches, tøj med sensorer og andre former for wearables vil dog også få en større betydning over de kommende år.

Læs også:

Mobile løsninger ændrer karakter: Nye teknologier får traditionelle apps til at glide i baggrunden

Sikkerhedsbombe: Bærbar teknologi kan smadre virksomhedens sikkerhed

Disse fede wearables anvender sportsfolkene til OL
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere