Artikel top billede

Skal øge produktiviteten og mindske antallet af fejl: Erhvervslivet køber stort ind af bærbare teknologier

Bærbare teknologier bliver det store hit i virksomhederne i de kommende år. Medarbejderne skal udstyres med helt nye typer digitale enheder, der kan øge produktiviteten og mindske de menneskelige fejl, der koster dyrt på bundlinjen.

Der vil blive masser af brug for smartglasses, smartwatches og andre former for bærbare teknologier, også kendt som wearables, i virksomheder og offentlige institutioner i de kommende år.

Det ventes, at der vil blive sendt 202 millioner wearables afsted fra fabrikkerne i år - og det det vil være steget til 501 millioner enheder om året i 2021.

Mens 17 procent af de nye bærbare digitale enheder købes af erhvervskunder i 2016, så vil den andel stige med 35 procent om året i de kommende fem år.

Det skriver analysefirmaet ABI Research.

"Wearables på arbejdspladsen fylder mere, da de giver medarbejderne øjeblikkelig, direkte adgang til vigtig information som sundhedsdata på et smartglass display," udtaler Stephanie Lawrence, analytiker hos ABI Research.

"Denne håndfrie tilgang sparer tid, gør medarbejdere mere effektive og fører ultimativt til besparelser i virksomhederne."

Her vil det få stor betydning

ABI Research fremhæver en række brancher og industrier, hvor de bærbare teknologier især vil vinde frem.

Det er uddannelsessektoren, i det offentlige, inden for produktion, retail, transport og i store varehuse og lagerhaller.

"Produktion handler om afkast, udbytte og procesoptimering, og alligevel skyldes omkring 80 procent af fejlene i produktionen menneskelige fejl."

"Selv de mest simple AR-applikationer kan reducere den tid, teknikerne bruger på opgaverne og mindske de menneskelige fejl," lyder det blandt andet fra analysefirmaet.

Det er ikke mindst smartglasses og digitale displays, der eksempelvis kan sættes på en hjelm, der ventes at få stor betydning i de kommende år.

Smartwatches, tøj med sensorer og andre former for wearables vil dog også få en større betydning over de kommende år.

Læs også:

Mobile løsninger ændrer karakter: Nye teknologier får traditionelle apps til at glide i baggrunden

Sikkerhedsbombe: Bærbar teknologi kan smadre virksomhedens sikkerhed

Disse fede wearables anvender sportsfolkene til OL
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere