Artikel top billede

Løn faldet med tre procent, men han skal nok ikke klage: Så meget tjener Microsofts topchef, Satya Nadella

Microsofts topchef Satya Nadellas samlede løn-udbetaling er faldet med tre procent, fordi Microsoft har misset målene med Windows 10. Se her, hvor meget Microsofts topchef tjener.

Microsofts topchef, Satya Nadella, har i det seneste år tjent 17,7 millioner dollar - 117,5 millioner kroner med dagens vekselkurs.

Efter amerikansk model får han udbetalt sin løn i en samlet pakke en gang om året. Omregnet svarer lønnen til en månedsløn på 9,8 millioner kroner.

Løn-udbetalingen er tre procent mindre end den, som Satya Nadella modtog i 2015.

I løn-pakken udgør de 1,2 millioner dollar (otte millioner kroner) grundløn, mens de 4,5 millioner dollar (30 millioner kroner) er kontant bonus for indløste mål.

Hertil kommer 12 millioner dollar (79,7 millioner kroner) i aktie-bonus. Denne aktiebonus er seks procent mindre end den tilsvarende bonus, som Satya Nadella fik udbetalt i fjor.

Som noget nyt har Satya Nadella ikke mulighed for at sælge de tildelte aktier omgående. Halvdelen af dem kan nemlig først sælges i 2018 - men kun hvis Microsoft når en række mål. Ellers vil de være tabt.

Bundet op på cloud og Surface

I en såkaldt preliminary proxy statement, som Microsoft har indleveret til det amerikanske finanstilsyn, fremgår det desuden, at Satya Nadellas løn i indeværende år er bundet op på, hvor godt forskellige forretningsenheder klarer sig i årets løb.

Klart størst og vigtigst for Satyas Nadellas pengepung er cloud-området, som omkring to tredjedele af topchefens bonus er bundet op på i indeværende år.

Det betyder kort sagt, at Satya Nadellas løn er afhængig af, at Microsoft gør store kommercielle fremskridt på cloud-området - både når det gælder omsætning og vækst i antallet af cloud-abonnementer.

Du kan læse mere om Microsofts betydelige satsninger på dette område her: Overblik: Microsofts kæmpesatsning på intelligente systemer: Her er de tre pejlemærker

Eksempelvis er 11 procent af Satya Nadellas bonus bundet op den såkaldte MAD for Windows 10. Det står for 'Monthly Active Device' og er udtryk for antal aktiverede Windows 10-enheder om måneden.

Det er netop ikke-nåede mål for Windows 10 MAD'en for 2016, der har fået Satya Nadellas samlede løn til at falde i år i forhold til i fjor.

"Windows 10 MAD nåede ikke årets forventninger - til dels på grund af ændringerne i telefon-strategien, som gør, at vi skubber målet med en milliard Windows 10 MAD'er til den anden side af 2018," hedder det.

Nye målinger viste fornylig, at omkring 400 millioner maskiner i dag kører på Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Langt til en milliard: Windows 10 ligger nu på 400 millioner maskiner

Yderligere 11 procent af Nadellas løn er bundet op på størrelsen af den omsætning, som Microsoft lander på salg af Surface-computere.

Du kan se hele opgørelsen fra Microsoft om topchefernes lønninger her.

Det fremgår ikke af dokumentet, hvilke nøjagtige mål, Satya Nadella skal nå for at udløse bonus.

Læs også:

Microsofts nye virkelighed: Når den store digitale transformation rammer dig med høj fart

Microsoft kobler millioner af indsamlede data fra Office 365 og Windows sammen til ny type sikkerhedsløsning

Er du klar? Sådan skal Windows 10 blive en lækkerbidsken for virksomhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere