Artikel top billede

Den danske prisportal Samlino kritiseres for ulovlige metoder

Prisportalen Samlino beskyldes for ulovligt at indsamle oplysninger om brugerne.

Den danske pris-sammenlignings-portal Samlino.dk kritiseres ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten for at agere i strid med både markedsføringsloven og forbrugeraftaleloven.

På Samlino.dk kan man sammenligne priser på en række produkter - mobilabonnementer og lignende.

Men for at bruge sammenligningstjenesten skal man først indtaste sit telefonnnummer og acceptere Samlinos betingelser.

Og ved at gøre det, accepterer brugerne, at Samlino kan kontakte dem telefonisk.

Det er faldet mange for brystet. Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten er der på Trustpilot mange brugere, der klager over, at de bliver kimet ned af Samlino, efter de har besøgt sitet.

"Det samtykke, som Samlino bruger til at kontakte folk, er ikke indhentet lovligt. Jeg vil ikke engang kalde det et samtykke," siger Tina Dhanda, jurist ved Forbrugerrådet Tænk til avisen.

Samtidig overvejer Forbrugerombudsmanden at gå ind i sagen.

Samlino.dk meddeler til avisen, at kritikken har 'gjort indtryk,' og at selskabet nu har tydeliggjort vilkårene, så det klart fremgår, at man kan blive ringet op, hvis man accepterer vilkår og betingelser.

God for 150 millioner kroner
Samlino modtog i sommer 150 millioner kroner i kapitaltilskud fra en række investorer.

Dengang fortalte medstifter Mads Faurholt-Jørgensen til Computerworld om processen med at rejse de mange penge.

Det kan du læse mere om her: Danske iværksættere henter 150 millioner kroner i investor-kapital: "Sådan skaffede vi pengene."

Mads Faurholt-Jørgensen er serie-iværlsætter og er tidligere blevet udråbt til at være en af Danmarks store forretningstalenter. Han er eksempelvis ekspertrådgiver for EU i online-iværksætteri og har været med til stifte mere end 30 virksomheder.

Du kan læse mere om ham her: Manden med 300 millioner it-investeringskroner i lommen: Her er markedet for den næste store online-succes.

Læs også:

Nej, du kan tro nej: Jeg vil ikke anmelde din butik på Trustpilot - nogensinde!

Derfor bliver investorerne ved med at tro på Trustpilot trods mange års underskud

Anklage: Trustpilot lader betalende kunder skjule dårlige anmeldelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere