Artikel top billede

HP Inc skærer ned: 4.000 ansatte skal ud

HP Inc vil som led i en stor omstrukturering rydde 4.000 mand ud af organisationen. Fyringerne skal udløse massive besparelser.

Pc- og printer-producenten HP Inc vil i løbet af de kommende tre år reducere mandskabet med 4.000 mand.

Så mange stillinger skal nemlig fjernes fra organisationen i løbet af de kommende år, lyder det fra selskabet.

HP Inc opstod, da Hewlett-Packard for et års tid siden blev delt op i to selvstændige virksomheder: Hewlett-Packard Enterprise (HPE) med fokus på løsninger til erhvervslivet og HP Inc med fokus på printere og pc'er.

Du kan læse mere om grundlaget for denne opdeling her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

De to selskaber arbejder nu i markeder med forskellige vilkår. HP Inc opererer således i et prispresset marked i skarp konkurrence med især en række asiatiske konkurrenter.

Især er printermarkedet under pres for tiden, mens HP Inc's pc-forretning viser gode takter med øget profit og øgede markedsandele.

Selskabet meddeler i en note til det amerikanske finans- og selskabsregister, at det forventer at sige farvel til "3.000 til 4.000 medmedarbejdere mellem 2017 og 2019.'

Ifølge notitsen - som du kan læse her - vil nedskæringerne ramme forskellige fra land til land.

Det vil være 'baseret på lokale behov og samtalter med de ansattes organisationer og andre," hedder det.

HP Inc har i dag omkring 50.000 medarbejdere.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau vil de kommende nedskæringer og den medfølgende omstrukturering komme til at koste selskabet omkring en milliard kroner i omkostninger.

Selskabets bestyrelse godkendte for få dage siden en stor omstruktureringsplan, som forventes at udløse besparelser på mellem 200 millioner og 300 millioner om året fra 2020.

Men selv om HP for tiden er under pres, så ser selskabet store muligheder på lidt længere sig - ikke mindst i markedet for mobile løsninger og det, som HP kalder for 'disruptionen af A3-printermarkedet samt digitaliseringen af grafisk
produktion og fremstilling via 3D-printer-løsninger."

HP meddelte i øvrigt fornylig, at selskabet er ved at overtage Samsungs printer-forretning. Med i købet følger mere end 6.500 patenter.

Det kan du læse mere om her: HP køber Samsungs printer-forretning - satser på nyt printerområde

Læs også:

[b]HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere