Artikel top billede

HP Inc skærer ned: 4.000 ansatte skal ud

HP Inc vil som led i en stor omstrukturering rydde 4.000 mand ud af organisationen. Fyringerne skal udløse massive besparelser.

Pc- og printer-producenten HP Inc vil i løbet af de kommende tre år reducere mandskabet med 4.000 mand.

Så mange stillinger skal nemlig fjernes fra organisationen i løbet af de kommende år, lyder det fra selskabet.

HP Inc opstod, da Hewlett-Packard for et års tid siden blev delt op i to selvstændige virksomheder: Hewlett-Packard Enterprise (HPE) med fokus på løsninger til erhvervslivet og HP Inc med fokus på printere og pc'er.

Du kan læse mere om grundlaget for denne opdeling her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

De to selskaber arbejder nu i markeder med forskellige vilkår. HP Inc opererer således i et prispresset marked i skarp konkurrence med især en række asiatiske konkurrenter.

Især er printermarkedet under pres for tiden, mens HP Inc's pc-forretning viser gode takter med øget profit og øgede markedsandele.

Selskabet meddeler i en note til det amerikanske finans- og selskabsregister, at det forventer at sige farvel til "3.000 til 4.000 medmedarbejdere mellem 2017 og 2019.'

Ifølge notitsen - som du kan læse her - vil nedskæringerne ramme forskellige fra land til land.

Det vil være 'baseret på lokale behov og samtalter med de ansattes organisationer og andre," hedder det.

HP Inc har i dag omkring 50.000 medarbejdere.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau vil de kommende nedskæringer og den medfølgende omstrukturering komme til at koste selskabet omkring en milliard kroner i omkostninger.

Selskabets bestyrelse godkendte for få dage siden en stor omstruktureringsplan, som forventes at udløse besparelser på mellem 200 millioner og 300 millioner om året fra 2020.

Men selv om HP for tiden er under pres, så ser selskabet store muligheder på lidt længere sig - ikke mindst i markedet for mobile løsninger og det, som HP kalder for 'disruptionen af A3-printermarkedet samt digitaliseringen af grafisk
produktion og fremstilling via 3D-printer-løsninger."

HP meddelte i øvrigt fornylig, at selskabet er ved at overtage Samsungs printer-forretning. Med i købet følger mere end 6.500 patenter.

Det kan du læse mere om her: HP køber Samsungs printer-forretning - satser på nyt printerområde

Læs også:

[b]HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere