Artikel top billede

HP Inc skærer ned: 4.000 ansatte skal ud

HP Inc vil som led i en stor omstrukturering rydde 4.000 mand ud af organisationen. Fyringerne skal udløse massive besparelser.

Pc- og printer-producenten HP Inc vil i løbet af de kommende tre år reducere mandskabet med 4.000 mand.

Så mange stillinger skal nemlig fjernes fra organisationen i løbet af de kommende år, lyder det fra selskabet.

HP Inc opstod, da Hewlett-Packard for et års tid siden blev delt op i to selvstændige virksomheder: Hewlett-Packard Enterprise (HPE) med fokus på løsninger til erhvervslivet og HP Inc med fokus på printere og pc'er.

Du kan læse mere om grundlaget for denne opdeling her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

De to selskaber arbejder nu i markeder med forskellige vilkår. HP Inc opererer således i et prispresset marked i skarp konkurrence med især en række asiatiske konkurrenter.

Især er printermarkedet under pres for tiden, mens HP Inc's pc-forretning viser gode takter med øget profit og øgede markedsandele.

Selskabet meddeler i en note til det amerikanske finans- og selskabsregister, at det forventer at sige farvel til "3.000 til 4.000 medmedarbejdere mellem 2017 og 2019.'

Ifølge notitsen - som du kan læse her - vil nedskæringerne ramme forskellige fra land til land.

Det vil være 'baseret på lokale behov og samtalter med de ansattes organisationer og andre," hedder det.

HP Inc har i dag omkring 50.000 medarbejdere.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau vil de kommende nedskæringer og den medfølgende omstrukturering komme til at koste selskabet omkring en milliard kroner i omkostninger.

Selskabets bestyrelse godkendte for få dage siden en stor omstruktureringsplan, som forventes at udløse besparelser på mellem 200 millioner og 300 millioner om året fra 2020.

Men selv om HP for tiden er under pres, så ser selskabet store muligheder på lidt længere sig - ikke mindst i markedet for mobile løsninger og det, som HP kalder for 'disruptionen af A3-printermarkedet samt digitaliseringen af grafisk
produktion og fremstilling via 3D-printer-løsninger."

HP meddelte i øvrigt fornylig, at selskabet er ved at overtage Samsungs printer-forretning. Med i købet følger mere end 6.500 patenter.

Det kan du læse mere om her: HP køber Samsungs printer-forretning - satser på nyt printerområde

Læs også:

[b]HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere