Efter stort ledelseskaos: Apple dropper planer om at udvikle sin egen bil

Apple dropper at udvikle sin egen bil. I stedet har virksomheden nu en ny strategi på bilområdet.

Det ser ud til at Apple definitivt har droppet sine planer om at bygge sin egen bil. I stedet vil den californiske virksomhed nu forsøge at udvikle en softwareplatform for selvkørende biler.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Ifølge mediet er Apples forsøg på at udvikle en selvkørende bil fra bunden slået fejl, og projektet har være præget af ledelsesproblemer.

Det blev blandt andet illustreret ved, at den hidtige chef for projektet, Steve Zadesky, tidligere på året forlod projektet og dermed også Apple.

I stedet ledes projektet nu af Apple-veteranen Bob Mansfield, og han har sammen med Apples øvrige ledelseteam givet ingeniørerne på projektet ét år til at bevise, at de kan udvikle en softwareplatform for selvkørende biler, oplyser kilder til Bloomberg.

Den nye strategi betyder ifølge Bloomberg også, at hundredvis af ansatte nu enten er blevet fyret, har fået nye arbejdsopgaver eller frivilligt har valgt at sige deres job op. Noget som også i sidste måned blev rapporteret af New York Times.

Læs også: Apples hemmelige bilprojekt ramt af problemer og fyringer

Svære forhandlinger med underleverandører
I processen med at udvikle bilen er Apple blandt andet blevet udfordret af, at forhandlingerne med underleverandører i bilindustrien er betydeligt mere komplekse og krævende end i smartphone-industrien, hvor Apple er vant til at kunne indgå eksklusiv-aftaler med underleverandørerne.

Det har vist sig betydeligt sværere for Apple at sikre sig den slags eksklusive aftaler i bilindustrien, hvor underleverandører ofte skal investere langt større summer i udviklingen og produktionen af de enkelte dele. 

Derfor er leverandørerne også mindre villige til at forpligte sig til en eksklusiv aftale med en spiller som Apple, der i starten må forventes at skulle producere relativt få biler sammenlignet med de store bilproducenter.

Nyheden om at Apple opgiver selv at producere en bil kommer mindre end en måned efter, at en række amerikanske medier kunne rapportere, at Apple har været i forhandlinger med bilproducenten McLaren om en strategisk investering eller et opkøb.

Læs også:
Flere rygter om Apples bilprojekt: Vil Apple købe super-bil-producenten McLaren?  

Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.