Artikel top billede

Efter stort ledelseskaos: Apple dropper planer om at udvikle sin egen bil

Apple dropper at udvikle sin egen bil. I stedet har virksomheden nu en ny strategi på bilområdet.

Det ser ud til at Apple definitivt har droppet sine planer om at bygge sin egen bil. I stedet vil den californiske virksomhed nu forsøge at udvikle en softwareplatform for selvkørende biler.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Ifølge mediet er Apples forsøg på at udvikle en selvkørende bil fra bunden slået fejl, og projektet har være præget af ledelsesproblemer.

Det blev blandt andet illustreret ved, at den hidtige chef for projektet, Steve Zadesky, tidligere på året forlod projektet og dermed også Apple.

I stedet ledes projektet nu af Apple-veteranen Bob Mansfield, og han har sammen med Apples øvrige ledelseteam givet ingeniørerne på projektet ét år til at bevise, at de kan udvikle en softwareplatform for selvkørende biler, oplyser kilder til Bloomberg.

Den nye strategi betyder ifølge Bloomberg også, at hundredvis af ansatte nu enten er blevet fyret, har fået nye arbejdsopgaver eller frivilligt har valgt at sige deres job op. Noget som også i sidste måned blev rapporteret af New York Times.

Svære forhandlinger med underleverandører

I processen med at udvikle bilen er Apple blandt andet blevet udfordret af, at forhandlingerne med underleverandører i bilindustrien er betydeligt mere komplekse og krævende end i smartphone-industrien, hvor Apple er vant til at kunne indgå eksklusiv-aftaler med underleverandørerne.

Det har vist sig betydeligt sværere for Apple at sikre sig den slags eksklusive aftaler i bilindustrien, hvor underleverandører ofte skal investere langt større summer i udviklingen og produktionen af de enkelte dele. 

Derfor er leverandørerne også mindre villige til at forpligte sig til en eksklusiv aftale med en spiller som Apple, der i starten må forventes at skulle producere relativt få biler sammenlignet med de store bilproducenter.

Nyheden om at Apple opgiver selv at producere en bil kommer mindre end en måned efter, at en række amerikanske medier kunne rapportere, at Apple har været i forhandlinger med bilproducenten McLaren om en strategisk investering eller et opkøb.

Læs også:
Flere rygter om Apples bilprojekt: Vil Apple købe super-bil-producenten McLaren?  

Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere