Artikel top billede

Efter stort ledelseskaos: Apple dropper planer om at udvikle sin egen bil

Apple dropper at udvikle sin egen bil. I stedet har virksomheden nu en ny strategi på bilområdet.

Det ser ud til at Apple definitivt har droppet sine planer om at bygge sin egen bil. I stedet vil den californiske virksomhed nu forsøge at udvikle en softwareplatform for selvkørende biler.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Ifølge mediet er Apples forsøg på at udvikle en selvkørende bil fra bunden slået fejl, og projektet har være præget af ledelsesproblemer.

Det blev blandt andet illustreret ved, at den hidtige chef for projektet, Steve Zadesky, tidligere på året forlod projektet og dermed også Apple.

I stedet ledes projektet nu af Apple-veteranen Bob Mansfield, og han har sammen med Apples øvrige ledelseteam givet ingeniørerne på projektet ét år til at bevise, at de kan udvikle en softwareplatform for selvkørende biler, oplyser kilder til Bloomberg.

Den nye strategi betyder ifølge Bloomberg også, at hundredvis af ansatte nu enten er blevet fyret, har fået nye arbejdsopgaver eller frivilligt har valgt at sige deres job op. Noget som også i sidste måned blev rapporteret af New York Times.

Svære forhandlinger med underleverandører

I processen med at udvikle bilen er Apple blandt andet blevet udfordret af, at forhandlingerne med underleverandører i bilindustrien er betydeligt mere komplekse og krævende end i smartphone-industrien, hvor Apple er vant til at kunne indgå eksklusiv-aftaler med underleverandørerne.

Det har vist sig betydeligt sværere for Apple at sikre sig den slags eksklusive aftaler i bilindustrien, hvor underleverandører ofte skal investere langt større summer i udviklingen og produktionen af de enkelte dele. 

Derfor er leverandørerne også mindre villige til at forpligte sig til en eksklusiv aftale med en spiller som Apple, der i starten må forventes at skulle producere relativt få biler sammenlignet med de store bilproducenter.

Nyheden om at Apple opgiver selv at producere en bil kommer mindre end en måned efter, at en række amerikanske medier kunne rapportere, at Apple har været i forhandlinger med bilproducenten McLaren om en strategisk investering eller et opkøb.

Læs også:
Flere rygter om Apples bilprojekt: Vil Apple købe super-bil-producenten McLaren?  

Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere