Netflix har vundet et stort slag mod unblock-tjenesterne

Regionsspærringen er nu næsten umulig at komme udenom. VPN-tjenesterne overgiver sig på stribe.

Netflix ser ud til at have vundet kampen mod VPN- og DNS-tjenesterne, som har ladet brugerne omgå selskabets regionsspærring.

Nu har flere af unblock-tjenesterne slet og ret givet op, og siger, at arbejdet er blevet håbløst.

Det skriver CBC.

"Desværre er det blevet sådan, at hver gang vi sætter et nyt netværk op eller finder en ny vej rundt om spærringen, bliver vi blokeret i løbet af et par timer," skriver den australske VPN-tjeneste Uflix i et blogindlæg.

Gav sig ikke uden kamp
Da Netflix begyndte at spærre for VPN-tjenesterne i starten af året, var Uflix blandt de selskaber, der sagde, at de ikke ville give op.

"Med mindre der kommer teknologi, som ingen har hørt om, så kan vi stort set komme uden om hvilket som helst tiltag," sagde Uflix-chefen Peter Dujan i februar til avisen The Australian.

Men sådan blev det altså ikke.

Uflix er dog langt fra alene om at opgive kampen mod Netflix' regionsspærring.

Andre kendte VPN- og DNS-tjenester som Cactus VPN og Unblock.us har også smidt kortene på bordet og meldt pas.

Cactus VPN har indrømmet nederlaget i et blogindlæg og Unblock.us har fjernet alle referencer til Netflix fra sin webside.

Læs også: Nye regler på vej: Din konto til Netflix og HBO skal fungere i alle EU-lande

Netflix vil selv bestemme
Hovedpersonen har aldrig været særligt begejstret for at brugerne anvender VPN-tjenesterne til at se indhold fra andre regioner.

Den 14. januar i år skrev Netflix, at virksomheden ville gå hårdere til værks for at stoppe brugerne fra at anvende proxy- og VPN-tjenester for at få adgang til regionspærret indhold.

Det ser nu ud til, at der er kommet handling bag ordene.

I det samme blogindlæg skriver streaming-tjenesten også, at den vil arbejde hårdt for at alt indhold bliver tilgængeligt i alle lande.

Den opgave er firmaet dog kommet knap så langt med.

Læs også:
Netflix åbner for HDR-kvalitet - skarpere og flottere film på vej til dig og dit tv

Netflix vil omkode alle film for at spare båndbredde

På besøg hos Netflix: Sådan lokker algoritmerne dig til at se mere og mere tv

Nye regler på vej: Din konto til Netflix og HBO skal fungere i alle EU-lande
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.