Er det et farvel til tastaturet, som vi kender det? Apple arbejder på helt ny teknologi

Apple samarbejder med australsk startup om en helt ny teknologi, der ifølge en amerikansk avis allerede om få år kan være at finde i Apples Macbooks.

I 2018 kan Apples Macbooks være udstyret med en helt ny tastatur-teknologi.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal, der mener at vide, at Apple i øjeblikket samarbejder med den australske iværksættervirksomhed Sonder om at udvikle en helt ny type tastatur, hvor alle tasterne er udstyret med et lille såkaldt e-ink-display.

Den samme teknologi, der kendes fra ebogs-læsere som Amazons Kindle. Fleksibelt tastatur
Det vil gøre det muligt for brugerne at skifte tastatur-layout på samme måde, som det kendes fra software-tastaturet på en telefon. 

For producenterne betyder det, at de ikke behøver at tilpasse tastaturet til hvert enkelt sprogområde, mens det for brugerne giver øget fleksbilitet. 

Læs også: Nu er det officielt: I næste uge er Apple klar med nye Macbooks

Det er især en fordel for folk, der ofte har brug for flere forskellige tastatur-layouts. Det kan eksempelvis være folk, der ofte skriver på flere forskellige sprog, men det kan også være grafiske designere, videoklippere og gamere, der vil få gavn af den nye tastatur-type. 

I den mere muntre ende vil det eksempelvis også være muligt at få et tastatur udelukkende med emojis, som det kendes fra en smartphone. 

Diskuteret på møde
Ifølge Wall Street Street Journal blev planerne om det nye tastatur diskuteret på et møde mellem Apples administrerende direktør Tim Cook samt repræsentanter for Sonder og den kinesiske hardwareproducent Foxconn, der blandt andet producerer Macbooks og iPhones for Apple. 

Så sent som i denne uge skrev den britiske avis The Guardian, at Apple var interesseret i at opkøbe Sonder, der blandt andet fået tilført kapital fra Foxconn. 

I en pressemeddelelse har Sonder dog efterfølgende oplyst, at artiklen om opkøbsrygterne i The Guardian indeholder flere faktuelle fejl - uden dog at specificere hvilke. 

Sonder har allerede udviklet et tastatur med e-ink-teknologien, og det ventes, at tastaturet blive sat til salg senere på året.

Læs også:
Test af Logitech K780: Ét tastatur til at styre alle dine enheder

Apple er på vej med ny Macbook Pro - kan blive den største nyhed i fire år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.