Artikel top billede

Er det et farvel til tastaturet, som vi kender det? Apple arbejder på helt ny teknologi

Apple samarbejder med australsk startup om en helt ny teknologi, der ifølge en amerikansk avis allerede om få år kan være at finde i Apples Macbooks.

I 2018 kan Apples Macbooks være udstyret med en helt ny tastatur-teknologi.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal, der mener at vide, at Apple i øjeblikket samarbejder med den australske iværksættervirksomhed Sonder om at udvikle en helt ny type tastatur, hvor alle tasterne er udstyret med et lille såkaldt e-ink-display.

Den samme teknologi, der kendes fra ebogs-læsere som Amazons Kindle.

Fleksibelt tastatur

Det vil gøre det muligt for brugerne at skifte tastatur-layout på samme måde, som det kendes fra software-tastaturet på en telefon. 

For producenterne betyder det, at de ikke behøver at tilpasse tastaturet til hvert enkelt sprogområde, mens det for brugerne giver øget fleksbilitet. 

Læs også: Nu er det officielt: I næste uge er Apple klar med nye Macbooks

Det er især en fordel for folk, der ofte har brug for flere forskellige tastatur-layouts. Det kan eksempelvis være folk, der ofte skriver på flere forskellige sprog, men det kan også være grafiske designere, videoklippere og gamere, der vil få gavn af den nye tastatur-type. 

I den mere muntre ende vil det eksempelvis også være muligt at få et tastatur udelukkende med emojis, som det kendes fra en smartphone. 

Diskuteret på møde

Ifølge Wall Street Street Journal blev planerne om det nye tastatur diskuteret på et møde mellem Apples administrerende direktør Tim Cook samt repræsentanter for Sonder og den kinesiske hardwareproducent Foxconn, der blandt andet producerer Macbooks og iPhones for Apple. 

Så sent som i denne uge skrev den britiske avis The Guardian, at Apple var interesseret i at opkøbe Sonder, der blandt andet fået tilført kapital fra Foxconn. 

I en pressemeddelelse har Sonder dog efterfølgende oplyst, at artiklen om opkøbsrygterne i The Guardian indeholder flere faktuelle fejl - uden dog at specificere hvilke. 

Sonder har allerede udviklet et tastatur med e-ink-teknologien, og det ventes, at tastaturet blive sat til salg senere på året.

Læs også:
Test af Logitech K780: Ét tastatur til at styre alle dine enheder

Apple er på vej med ny Macbook Pro - kan blive den største nyhed i fire år
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Experienced SAP Finance Consultant – Digital

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior SAP FSCD Test Consultant

Capgemini Danmark A/S

IT System Administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere