Er det et farvel til tastaturet, som vi kender det? Apple arbejder på helt ny teknologi

Apple samarbejder med australsk startup om en helt ny teknologi, der ifølge en amerikansk avis allerede om få år kan være at finde i Apples Macbooks.

I 2018 kan Apples Macbooks være udstyret med en helt ny tastatur-teknologi.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal, der mener at vide, at Apple i øjeblikket samarbejder med den australske iværksættervirksomhed Sonder om at udvikle en helt ny type tastatur, hvor alle tasterne er udstyret med et lille såkaldt e-ink-display.

Den samme teknologi, der kendes fra ebogs-læsere som Amazons Kindle. Fleksibelt tastatur
Det vil gøre det muligt for brugerne at skifte tastatur-layout på samme måde, som det kendes fra software-tastaturet på en telefon. 

For producenterne betyder det, at de ikke behøver at tilpasse tastaturet til hvert enkelt sprogområde, mens det for brugerne giver øget fleksbilitet. 

Læs også: Nu er det officielt: I næste uge er Apple klar med nye Macbooks

Det er især en fordel for folk, der ofte har brug for flere forskellige tastatur-layouts. Det kan eksempelvis være folk, der ofte skriver på flere forskellige sprog, men det kan også være grafiske designere, videoklippere og gamere, der vil få gavn af den nye tastatur-type. 

I den mere muntre ende vil det eksempelvis også være muligt at få et tastatur udelukkende med emojis, som det kendes fra en smartphone. 

Diskuteret på møde
Ifølge Wall Street Street Journal blev planerne om det nye tastatur diskuteret på et møde mellem Apples administrerende direktør Tim Cook samt repræsentanter for Sonder og den kinesiske hardwareproducent Foxconn, der blandt andet producerer Macbooks og iPhones for Apple. 

Så sent som i denne uge skrev den britiske avis The Guardian, at Apple var interesseret i at opkøbe Sonder, der blandt andet fået tilført kapital fra Foxconn. 

I en pressemeddelelse har Sonder dog efterfølgende oplyst, at artiklen om opkøbsrygterne i The Guardian indeholder flere faktuelle fejl - uden dog at specificere hvilke. 

Sonder har allerede udviklet et tastatur med e-ink-teknologien, og det ventes, at tastaturet blive sat til salg senere på året.

Læs også:
Test af Logitech K780: Ét tastatur til at styre alle dine enheder

Apple er på vej med ny Macbook Pro - kan blive den største nyhed i fire år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.