Er det et farvel til tastaturet, som vi kender det? Apple arbejder på helt ny teknologi

Apple samarbejder med australsk startup om en helt ny teknologi, der ifølge en amerikansk avis allerede om få år kan være at finde i Apples Macbooks.

I 2018 kan Apples Macbooks være udstyret med en helt ny tastatur-teknologi.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal, der mener at vide, at Apple i øjeblikket samarbejder med den australske iværksættervirksomhed Sonder om at udvikle en helt ny type tastatur, hvor alle tasterne er udstyret med et lille såkaldt e-ink-display.

Den samme teknologi, der kendes fra ebogs-læsere som Amazons Kindle. Fleksibelt tastatur
Det vil gøre det muligt for brugerne at skifte tastatur-layout på samme måde, som det kendes fra software-tastaturet på en telefon. 

For producenterne betyder det, at de ikke behøver at tilpasse tastaturet til hvert enkelt sprogområde, mens det for brugerne giver øget fleksbilitet. 

Læs også: Nu er det officielt: I næste uge er Apple klar med nye Macbooks

Det er især en fordel for folk, der ofte har brug for flere forskellige tastatur-layouts. Det kan eksempelvis være folk, der ofte skriver på flere forskellige sprog, men det kan også være grafiske designere, videoklippere og gamere, der vil få gavn af den nye tastatur-type. 

I den mere muntre ende vil det eksempelvis også være muligt at få et tastatur udelukkende med emojis, som det kendes fra en smartphone. 

Diskuteret på møde
Ifølge Wall Street Street Journal blev planerne om det nye tastatur diskuteret på et møde mellem Apples administrerende direktør Tim Cook samt repræsentanter for Sonder og den kinesiske hardwareproducent Foxconn, der blandt andet producerer Macbooks og iPhones for Apple. 

Så sent som i denne uge skrev den britiske avis The Guardian, at Apple var interesseret i at opkøbe Sonder, der blandt andet fået tilført kapital fra Foxconn. 

I en pressemeddelelse har Sonder dog efterfølgende oplyst, at artiklen om opkøbsrygterne i The Guardian indeholder flere faktuelle fejl - uden dog at specificere hvilke. 

Sonder har allerede udviklet et tastatur med e-ink-teknologien, og det ventes, at tastaturet blive sat til salg senere på året.

Læs også:
Test af Logitech K780: Ét tastatur til at styre alle dine enheder

Apple er på vej med ny Macbook Pro - kan blive den største nyhed i fire år


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.