Artikel top billede

Til næste år kan selvkørende Teslaer køre tværs over USA - se videoen her

Tesla satser stort på selvkørende biler og smider nu avanceret teknologi i alle nye biler

Alle nye Tesla-biler bliver nu udstyret med ny selvkørende teknologi, der betyder, at bilerne er forberedt til at blive fuldstændig selvkørende.

Det annoncerede den californiske bilproducent Tesla i nat.

I et blogindlæg på Teslas hjemmeside bliver det oplyst, at den nye teknologi består af otte 360 graders-kameraer, der kan se 250 meter frem samt 12 ultrasoniske sensorer, der kan opfange både hårde og bløde objekter i nærheden af bilen.

Derudover bliver bilerne også udstyret med en ny fremadrettet radar, der er i stand til at se gennem alt fra regn og tåge til støv.

Ifølge Teslas stifter og administrerende direktør Elon Musk vil alle Tesla-biler, der er bygget fra og med dags dato være udstyret med teknologien. Det gælder således både Model S og Model X samt den kommende Model 3.

Kræver flere data

Tesla understreger dog, at bilerne ikke vil være selvkørende fra det øjeblik, de bliver leveret.

Ifølge Tesla er det nødvendigt for virksomheden at indsamle langt flere kørselsdata, før bilerne er klar til at blive selvkørende.

Den californiske el-bilproducent har en tradition for drypvis at lancere nye funktioner med software-updates, og det vil også være tilfældet med bilerne, der er udstyret med den nye teknologi.

"Som altid betyder vores trådløse softwareopdateringer, at vores kunderne altid vil være på forkant med den nyeste teknologi, og vi vil fortsætte med at gøre hver eneste Tesla - inklusiv de ældre biler - endnu bedre med tiden," lyder det fra Tesla.

Fuldt selvkørende til næste år

Elon Musk lover ifølge tech-mediet The Verge desuden, at han senest ved udgangen af næste år vil demonstrere, at det er muligt at køre fra Los Angeles til New York udelukkende ved brug af selvkørende teknologi. En tur på knap 4.500 kilometer.

De selvkørende biler står dog overfor en række juridiske udfordringer, hvor Tesla og andre producenter, der arbejder med selvkørende teknologi skal dokumentere, at teknologien er mere sikker end menneskelige chauffører.

Der blev senest sat fokus på sikkerheden for selvkørende biler tidligere på året, da en bil udstyret med Teslas autopilot var involveret i en dødsulykke i USA.

Herhjemme forbereder regeringen dog et forslag, der skal tillade forsøg med selvkørende biler. Et forslag som det ventes, at trafikminister Hans Christian Schmidt vil fremsætte i næste måned.

Se video her

Se en video med en selvkørende Tesla her: 

Læs også:
Tesla-ejer kørte i døden med autopilot slået til

Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden om få dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?