Artikel top billede

Til næste år kan selvkørende Teslaer køre tværs over USA - se videoen her

Tesla satser stort på selvkørende biler og smider nu avanceret teknologi i alle nye biler

Alle nye Tesla-biler bliver nu udstyret med ny selvkørende teknologi, der betyder, at bilerne er forberedt til at blive fuldstændig selvkørende.

Det annoncerede den californiske bilproducent Tesla i nat.

I et blogindlæg på Teslas hjemmeside bliver det oplyst, at den nye teknologi består af otte 360 graders-kameraer, der kan se 250 meter frem samt 12 ultrasoniske sensorer, der kan opfange både hårde og bløde objekter i nærheden af bilen.

Derudover bliver bilerne også udstyret med en ny fremadrettet radar, der er i stand til at se gennem alt fra regn og tåge til støv.

Ifølge Teslas stifter og administrerende direktør Elon Musk vil alle Tesla-biler, der er bygget fra og med dags dato være udstyret med teknologien. Det gælder således både Model S og Model X samt den kommende Model 3.

Kræver flere data

Tesla understreger dog, at bilerne ikke vil være selvkørende fra det øjeblik, de bliver leveret.

Ifølge Tesla er det nødvendigt for virksomheden at indsamle langt flere kørselsdata, før bilerne er klar til at blive selvkørende.

Den californiske el-bilproducent har en tradition for drypvis at lancere nye funktioner med software-updates, og det vil også være tilfældet med bilerne, der er udstyret med den nye teknologi.

"Som altid betyder vores trådløse softwareopdateringer, at vores kunderne altid vil være på forkant med den nyeste teknologi, og vi vil fortsætte med at gøre hver eneste Tesla - inklusiv de ældre biler - endnu bedre med tiden," lyder det fra Tesla.

Fuldt selvkørende til næste år

Elon Musk lover ifølge tech-mediet The Verge desuden, at han senest ved udgangen af næste år vil demonstrere, at det er muligt at køre fra Los Angeles til New York udelukkende ved brug af selvkørende teknologi. En tur på knap 4.500 kilometer.

De selvkørende biler står dog overfor en række juridiske udfordringer, hvor Tesla og andre producenter, der arbejder med selvkørende teknologi skal dokumentere, at teknologien er mere sikker end menneskelige chauffører.

Der blev senest sat fokus på sikkerheden for selvkørende biler tidligere på året, da en bil udstyret med Teslas autopilot var involveret i en dødsulykke i USA.

Herhjemme forbereder regeringen dog et forslag, der skal tillade forsøg med selvkørende biler. Et forslag som det ventes, at trafikminister Hans Christian Schmidt vil fremsætte i næste måned.

Se video her

Se en video med en selvkørende Tesla her: 

Læs også:
Tesla-ejer kørte i døden med autopilot slået til

Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden om få dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.