Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Chipkæmper fusionerer i tech-branchens næststørste handel nogensinde

Chipkæmpen Qualcomm køber ærkerivalen NXP i en handel, der bliver den næststørste nogensinde i tech-industrien. Med købet bliver Qualcomm størst på det måske vigtige marked for chip-producenterne lige nu.

Qualcomm køber den hollandske konkurrent NXP Semiconductors i en kæmpehandel, der med en handelspris på 39 milliarder dollar - plus gæld  - bliver den næststørste nogensinde i tech-branchens historie.

Større har hidtil kun været Dells køb af EMC, som du kan læse mere om her: Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion

Qualcomms køb er da også uden sammenligning det største i chip-branchen i verdenshistorien, skriver Wall Street Journal.

Med i købet følger syv NXP-fabrikker - de såkaldte 'fabs' - i fem lande, hvor silicium-plader omdannes til chip. Ligeledes følger syv industri-faciliteter, hvor NXP tester og pakker chip.

Bil-branchen trækker

Hollandske NXP købte i fjor Freescale Semiconductor for 80 milliarder kroner og blev med dette køb pludselig en tung spiller i det stærkt frembrusende marked for chip til bil-industrien.

Det er da også dette marked, som Qualcomm har kig på.

Qualcomm skriver således, at NXP er 'førende' i bil-industrien inden for blandt andet chip til løsninger inden for infotainment, netværk og sikkerheds-system.

NXP har således ifølge Qualcomm løsninger hos"14 ud af 15 førende infotainment-kunder i 2016."

"Opkøbet af NXP accellerer vores strategi mod at udvide vores førende mobil-teknologi mod nye muligheder," lyder det fra Qualcomm.

Læs også:

Efter Dells gigant-opkøb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde.

Samsung på vej ind i bil-branchen med stor satsning

Verdens største teknologimesse på trapperne: Det kommer til at handle om biler i år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere