Artikel top billede

Chipkæmper fusionerer i tech-branchens næststørste handel nogensinde

Chipkæmpen Qualcomm køber ærkerivalen NXP i en handel, der bliver den næststørste nogensinde i tech-industrien. Med købet bliver Qualcomm størst på det måske vigtige marked for chip-producenterne lige nu.

Qualcomm køber den hollandske konkurrent NXP Semiconductors i en kæmpehandel, der med en handelspris på 39 milliarder dollar - plus gæld  - bliver den næststørste nogensinde i tech-branchens historie.

Større har hidtil kun været Dells køb af EMC, som du kan læse mere om her: Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion

Qualcomms køb er da også uden sammenligning det største i chip-branchen i verdenshistorien, skriver Wall Street Journal.

Med i købet følger syv NXP-fabrikker - de såkaldte 'fabs' - i fem lande, hvor silicium-plader omdannes til chip. Ligeledes følger syv industri-faciliteter, hvor NXP tester og pakker chip.

Bil-branchen trækker

Hollandske NXP købte i fjor Freescale Semiconductor for 80 milliarder kroner og blev med dette køb pludselig en tung spiller i det stærkt frembrusende marked for chip til bil-industrien.

Det er da også dette marked, som Qualcomm har kig på.

Qualcomm skriver således, at NXP er 'førende' i bil-industrien inden for blandt andet chip til løsninger inden for infotainment, netværk og sikkerheds-system.

NXP har således ifølge Qualcomm løsninger hos"14 ud af 15 førende infotainment-kunder i 2016."

"Opkøbet af NXP accellerer vores strategi mod at udvide vores førende mobil-teknologi mod nye muligheder," lyder det fra Qualcomm.

Læs også:

Efter Dells gigant-opkøb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde.

Samsung på vej ind i bil-branchen med stor satsning

Verdens største teknologimesse på trapperne: Det kommer til at handle om biler i år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere