Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Chipkæmper fusionerer i tech-branchens næststørste handel nogensinde

Chipkæmpen Qualcomm køber ærkerivalen NXP i en handel, der bliver den næststørste nogensinde i tech-industrien. Med købet bliver Qualcomm størst på det måske vigtige marked for chip-producenterne lige nu.

Qualcomm køber den hollandske konkurrent NXP Semiconductors i en kæmpehandel, der med en handelspris på 39 milliarder dollar - plus gæld  - bliver den næststørste nogensinde i tech-branchens historie.

Større har hidtil kun været Dells køb af EMC, som du kan læse mere om her: Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion

Qualcomms køb er da også uden sammenligning det største i chip-branchen i verdenshistorien, skriver Wall Street Journal.

Med i købet følger syv NXP-fabrikker - de såkaldte 'fabs' - i fem lande, hvor silicium-plader omdannes til chip. Ligeledes følger syv industri-faciliteter, hvor NXP tester og pakker chip.

Bil-branchen trækker

Hollandske NXP købte i fjor Freescale Semiconductor for 80 milliarder kroner og blev med dette køb pludselig en tung spiller i det stærkt frembrusende marked for chip til bil-industrien.

Det er da også dette marked, som Qualcomm har kig på.

Qualcomm skriver således, at NXP er 'førende' i bil-industrien inden for blandt andet chip til løsninger inden for infotainment, netværk og sikkerheds-system.

NXP har således ifølge Qualcomm løsninger hos"14 ud af 15 førende infotainment-kunder i 2016."

"Opkøbet af NXP accellerer vores strategi mod at udvide vores førende mobil-teknologi mod nye muligheder," lyder det fra Qualcomm.

Læs også:

Efter Dells gigant-opkøb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde.

Samsung på vej ind i bil-branchen med stor satsning

Verdens største teknologimesse på trapperne: Det kommer til at handle om biler i år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere