Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Chipkæmper fusionerer i tech-branchens næststørste handel nogensinde

Chipkæmpen Qualcomm køber ærkerivalen NXP i en handel, der bliver den næststørste nogensinde i tech-industrien. Med købet bliver Qualcomm størst på det måske vigtige marked for chip-producenterne lige nu.

Qualcomm køber den hollandske konkurrent NXP Semiconductors i en kæmpehandel, der med en handelspris på 39 milliarder dollar - plus gæld  - bliver den næststørste nogensinde i tech-branchens historie.

Større har hidtil kun været Dells køb af EMC, som du kan læse mere om her: Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion

Qualcomms køb er da også uden sammenligning det største i chip-branchen i verdenshistorien, skriver Wall Street Journal.

Med i købet følger syv NXP-fabrikker - de såkaldte 'fabs' - i fem lande, hvor silicium-plader omdannes til chip. Ligeledes følger syv industri-faciliteter, hvor NXP tester og pakker chip.

Bil-branchen trækker

Hollandske NXP købte i fjor Freescale Semiconductor for 80 milliarder kroner og blev med dette køb pludselig en tung spiller i det stærkt frembrusende marked for chip til bil-industrien.

Det er da også dette marked, som Qualcomm har kig på.

Qualcomm skriver således, at NXP er 'førende' i bil-industrien inden for blandt andet chip til løsninger inden for infotainment, netværk og sikkerheds-system.

NXP har således ifølge Qualcomm løsninger hos"14 ud af 15 førende infotainment-kunder i 2016."

"Opkøbet af NXP accellerer vores strategi mod at udvide vores førende mobil-teknologi mod nye muligheder," lyder det fra Qualcomm.

Læs også:

Efter Dells gigant-opkøb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde.

Samsung på vej ind i bil-branchen med stor satsning

Verdens største teknologimesse på trapperne: Det kommer til at handle om biler i år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere