Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Startede som en joke: Mand arresteret for at DDoS-angribe alarmcentralen

En online-hacker ville bare være sjov, da han ved et tilfælde tweetede om, hvordan man kunne angribe den amerikanske 911-alarmcentral med et DDoS-angreb.

I sidste uge blev en hacker fra den amerikanske delstat Arizona anholdt.

Han brøde var, at han havde begået, hvad der kan betegnes som ekstrem grov telefonfis mod 911-alarmcentralen.

Det skriver The Verge.

Pres på 911

Inden arrestationen havde manden fra Arizona offentliggjort detaljer fra sin blog og YouTube-kanal om, hvordan man kan begå et distributed denial-of-service-angreb (DDoS) mod eksempelvis 911-alarmcentralen.

Efterfølgende havde manden ved navn Meetkumar Hiteshbhai Desai i et indlæg på Twitter lagt JavaScript-kode ud, der ville få telefoner og tablets til konstant at ringe til 911 og dermed lægge pres på alarmcentralens telefonservice.

For mere end 1.000 personer nåede at klikke på JavaScriptet, som fik telefonerne til at kime på alarmcentre over hele USA med mere end 100 opkald i nogle minutter.

Bare for sjov

Senere har Meetkumar Hiteshbhai Desai fortalt til politiet i delstaten Arizona, at han sammen med en ven havde opdaget fejlen, som han siden brugte til at åbne pop up-vinduer og emails med og altså også til at aktivere telefoner til at ringe op.

Til politifolkene sagde den arresterede mand, at han bare forsøgte på at være sjov.

For hans handlinger gik i høj grad ud på, at få sig et navn i online-miljøet blandt programmører.

At et link til 911-alarmcentralen, der kan sammenlignes med den danske 112-alarmcentral, røg ud til offentligheden, var derimod ikke med vilje, ifølge den nu arresterede bagmand, Meetkumar Hiteshbhai Desai.

Ikke desto mindre står han nu med tre anklagepunkter for computermanipulation, ligesom han har fået beslaglagt flere computerenheder i forbindelse med arrestationen. 

Læs også:
Mand fra Silkeborg anholdt og sigtet for globale cyberangreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere