Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kæmpehandel: Firma bag 320.000 kilometer fiberkabel solgt for 230 milliarder kroner

Et af verdens største internet-backbone-selskaber solgt for 230 milliarder kroner.

En af verdens største backbone-firmaer får ny ejer i kæmpe-handel (men du har nok aldrig hørt om det)

En af verdens største backbone-selskaber er blevet solgt i en kæmpe-handel, der alt i alt løber op i omegnen af 34 milliarder dollar - godt 230 milliarder kroner.

Det drejer sig om selskabet Level 3 Communications, der er blevet solgt til selskabet CenturyLink - begge amerikanske selskaber.

Du har næppe hørt om hverken køber eller sælger, for backbone-selskaberne har det med ikke at gøre så meget væsen af sig, selv om de kan blive meget store.

Internettets backbone er navnet for det komplicerede netværk af kabler, som fysisk udgør internettet og som data routes igennem.

Du kan læse mere om internettets backbone her.

Handlen betyder, at CenturyLink overtager 51 procent af Level 3 Communications.

CenturyLink beskæftiger sig med kommunikationsløsninger, hosting, cloud og forskellige former for it-services til især større enterprise-kunder, som kan drage nytte af selskabets tilstedeværelse i en række forskellige lande.

Selskabet driver i dag eksempelvis 55 datacentre i Europa, Asien og Amerika samt 400.000 kilometer fibernetværk i USA samt en halv million kilometer it-netværk uden for USA.

Med overtagelsen af Level 3 Communications får CenturyLink et ordentligt boost på netværks-siden.

Købet betyder nemlig, at CenturyLink overtager yderligere 320.000 kilometer fibernetværk, der ifølge selskaberne 'forbinder flere kontinenter.'

"Den digitale økonomi bygger på bredbånds-forbindelser, og sammen med Level 3 har vi nu et af de mest robuste fiber-netværk og høj-hastigheds data-tjenester i verden", lyder det fra Glen Post, administrerende direktør i CenturyLink.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere