Artikel top billede

Kæmpehandel: Firma bag 320.000 kilometer fiberkabel solgt for 230 milliarder kroner

Et af verdens største internet-backbone-selskaber solgt for 230 milliarder kroner.

En af verdens største backbone-firmaer får ny ejer i kæmpe-handel (men du har nok aldrig hørt om det)

En af verdens største backbone-selskaber er blevet solgt i en kæmpe-handel, der alt i alt løber op i omegnen af 34 milliarder dollar - godt 230 milliarder kroner.

Det drejer sig om selskabet Level 3 Communications, der er blevet solgt til selskabet CenturyLink - begge amerikanske selskaber.

Du har næppe hørt om hverken køber eller sælger, for backbone-selskaberne har det med ikke at gøre så meget væsen af sig, selv om de kan blive meget store.

Internettets backbone er navnet for det komplicerede netværk af kabler, som fysisk udgør internettet og som data routes igennem.

Du kan læse mere om internettets backbone her.

Handlen betyder, at CenturyLink overtager 51 procent af Level 3 Communications.

CenturyLink beskæftiger sig med kommunikationsløsninger, hosting, cloud og forskellige former for it-services til især større enterprise-kunder, som kan drage nytte af selskabets tilstedeværelse i en række forskellige lande.

Selskabet driver i dag eksempelvis 55 datacentre i Europa, Asien og Amerika samt 400.000 kilometer fibernetværk i USA samt en halv million kilometer it-netværk uden for USA.

Med overtagelsen af Level 3 Communications får CenturyLink et ordentligt boost på netværks-siden.

Købet betyder nemlig, at CenturyLink overtager yderligere 320.000 kilometer fibernetværk, der ifølge selskaberne 'forbinder flere kontinenter.'

"Den digitale økonomi bygger på bredbånds-forbindelser, og sammen med Level 3 har vi nu et af de mest robuste fiber-netværk og høj-hastigheds data-tjenester i verden", lyder det fra Glen Post, administrerende direktør i CenturyLink.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere