Her er de gyldne vækst-områder for danske it-virksomheder i det kommende år

It-markedet vokser samlet set kun beskedent i Vesteuropa i det kommende år. Derfor gælder det om at spotte, hvor væksten især vil være markant.

Det er beskedne vækstrater, der er udsigt til på det vesteuropiske it-marked i resten af 2016 og i 2017.

Det ventes, at beløbet, der investeres i it-løsninger og -services, vil stige med 1,6 procent fra 2016 til 2017.

Det betyder, at der i 2017 vil blive brugt omkring 803 milliarder dollars på it-løsninger, -produkter og -services i Vesteuropa.

Det skriver analysefirmaet Gartner i en ny rapport. Her kan Gartner også fortælle, at der dog er tale om en fornuftig fremgang i væksten, da den fra 2015 til 2016 ventes at lande på 0,2 procent.

Læs også: Kæmpe-analyse af 482 danske it-virksomheders resultater: Sådan klarer de danske selskaber sig

Samtidig er det vigtigt at holde sig for øje, at den beskedne vækst, der generelt er tale om i år og næste år, dækker over ret store forskelle imellem de forskelliger undermarkeder, der udgør it-industrien.

Her er der udsigt til mest vækst
Eksempelvis vil softwaremarkedet i Vesteuropa i år vokse med 5,3 procent og næste år med 6,2 procent.

Altså ganske fornuftige vækstrater, der nok kunne inspirere it-virksomhederne her i landet.

Også markedet for it-services er inde i en god udvikling med en vækst på 3,8 procent i år og 4 procent næste år, ifølge Gartner.

Værre står det så til med markedet for devices, der er skrumpet med 5,5 procent fra 2015 til 2016 og ventes at dykke med yderligere 2,5 procent næste år.

"Vi har næsten nået mætningspunktet med udbredelsen af mobiltelefoner - stort set alle brugere, der ønsker en ny telefon, har allerede en," skriver Gartner blandt andet om Vesteuropa.

Samtidig kan analysefirmaet berette, at nedturen for pc-producenterne fortsætter, og at dette marked ventes at skrumpe med yderligere tre procent i 2017.

Her bruges flest penge
Rent omsætningsmæssigt er det markedet for it-services, der er størst her i Vesteuropa, mens også kommunikationsservices fylder godt i forhold til, hvor mange milliarder, der omsættes for.

Kigger man på hele EMEA-regionen, hvor også Mellemøsten og Afrika er med, ventes væksten i år at være på 0,6 procent, mens den næste år vil være på 1,9 procent.

Læs også:

Kæmpe-analyse af 482 danske it-virksomheders resultater: Sådan klarer de danske selskaber sig

Kæmpe undersøgelse afslører it-chefens helt store udfordring - og måden den skal tackles på

Her er vinderen af Top 100: Softwareselskabet Exerp er den dygtigste it-virksomhed i Danmark

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.