Artikel top billede

Her er de gyldne vækst-områder for danske it-virksomheder i det kommende år

It-markedet vokser samlet set kun beskedent i Vesteuropa i det kommende år. Derfor gælder det om at spotte, hvor væksten især vil være markant.

Det er beskedne vækstrater, der er udsigt til på det vesteuropiske it-marked i resten af 2016 og i 2017.

Det ventes, at beløbet, der investeres i it-løsninger og -services, vil stige med 1,6 procent fra 2016 til 2017.

Det betyder, at der i 2017 vil blive brugt omkring 803 milliarder dollars på it-løsninger, -produkter og -services i Vesteuropa.

Det skriver analysefirmaet Gartner i en ny rapport. Her kan Gartner også fortælle, at der dog er tale om en fornuftig fremgang i væksten, da den fra 2015 til 2016 ventes at lande på 0,2 procent.

Læs også: Kæmpe-analyse af 482 danske it-virksomheders resultater: Sådan klarer de danske selskaber sig

Samtidig er det vigtigt at holde sig for øje, at den beskedne vækst, der generelt er tale om i år og næste år, dækker over ret store forskelle imellem de forskelliger undermarkeder, der udgør it-industrien.

Her er der udsigt til mest vækst

Eksempelvis vil softwaremarkedet i Vesteuropa i år vokse med 5,3 procent og næste år med 6,2 procent.

Altså ganske fornuftige vækstrater, der nok kunne inspirere it-virksomhederne her i landet.

Også markedet for it-services er inde i en god udvikling med en vækst på 3,8 procent i år og 4 procent næste år, ifølge Gartner.

Værre står det så til med markedet for devices, der er skrumpet med 5,5 procent fra 2015 til 2016 og ventes at dykke med yderligere 2,5 procent næste år.

"Vi har næsten nået mætningspunktet med udbredelsen af mobiltelefoner - stort set alle brugere, der ønsker en ny telefon, har allerede en," skriver Gartner blandt andet om Vesteuropa.

Samtidig kan analysefirmaet berette, at nedturen for pc-producenterne fortsætter, og at dette marked ventes at skrumpe med yderligere tre procent i 2017.

Her bruges flest penge

Rent omsætningsmæssigt er det markedet for it-services, der er størst her i Vesteuropa, mens også kommunikationsservices fylder godt i forhold til, hvor mange milliarder, der omsættes for.

Kigger man på hele EMEA-regionen, hvor også Mellemøsten og Afrika er med, ventes væksten i år at være på 0,6 procent, mens den næste år vil være på 1,9 procent.

Læs også:

Kæmpe-analyse af 482 danske it-virksomheders resultater: Sådan klarer de danske selskaber sig

Kæmpe undersøgelse afslører it-chefens helt store udfordring - og måden den skal tackles på

Her er vinderen af Top 100: Softwareselskabet Exerp er den dygtigste it-virksomhed i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere