Artikel top billede

Her er de gyldne vækst-områder for danske it-virksomheder i det kommende år

It-markedet vokser samlet set kun beskedent i Vesteuropa i det kommende år. Derfor gælder det om at spotte, hvor væksten især vil være markant.

Det er beskedne vækstrater, der er udsigt til på det vesteuropiske it-marked i resten af 2016 og i 2017.

Det ventes, at beløbet, der investeres i it-løsninger og -services, vil stige med 1,6 procent fra 2016 til 2017.

Det betyder, at der i 2017 vil blive brugt omkring 803 milliarder dollars på it-løsninger, -produkter og -services i Vesteuropa.

Det skriver analysefirmaet Gartner i en ny rapport. Her kan Gartner også fortælle, at der dog er tale om en fornuftig fremgang i væksten, da den fra 2015 til 2016 ventes at lande på 0,2 procent.

Læs også: Kæmpe-analyse af 482 danske it-virksomheders resultater: Sådan klarer de danske selskaber sig

Samtidig er det vigtigt at holde sig for øje, at den beskedne vækst, der generelt er tale om i år og næste år, dækker over ret store forskelle imellem de forskelliger undermarkeder, der udgør it-industrien.

Her er der udsigt til mest vækst

Eksempelvis vil softwaremarkedet i Vesteuropa i år vokse med 5,3 procent og næste år med 6,2 procent.

Altså ganske fornuftige vækstrater, der nok kunne inspirere it-virksomhederne her i landet.

Også markedet for it-services er inde i en god udvikling med en vækst på 3,8 procent i år og 4 procent næste år, ifølge Gartner.

Værre står det så til med markedet for devices, der er skrumpet med 5,5 procent fra 2015 til 2016 og ventes at dykke med yderligere 2,5 procent næste år.

"Vi har næsten nået mætningspunktet med udbredelsen af mobiltelefoner - stort set alle brugere, der ønsker en ny telefon, har allerede en," skriver Gartner blandt andet om Vesteuropa.

Samtidig kan analysefirmaet berette, at nedturen for pc-producenterne fortsætter, og at dette marked ventes at skrumpe med yderligere tre procent i 2017.

Her bruges flest penge

Rent omsætningsmæssigt er det markedet for it-services, der er størst her i Vesteuropa, mens også kommunikationsservices fylder godt i forhold til, hvor mange milliarder, der omsættes for.

Kigger man på hele EMEA-regionen, hvor også Mellemøsten og Afrika er med, ventes væksten i år at være på 0,6 procent, mens den næste år vil være på 1,9 procent.

Læs også:

Kæmpe-analyse af 482 danske it-virksomheders resultater: Sådan klarer de danske selskaber sig

Kæmpe undersøgelse afslører it-chefens helt store udfordring - og måden den skal tackles på

Her er vinderen af Top 100: Softwareselskabet Exerp er den dygtigste it-virksomhed i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere