Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ny toptelefon på vej fra Huawei: Kan tage store markedsandele efter Samsung-fadæse

Huaweis nyeste toptelefon, Mate 9 kommer ikke til Danmark, men nu lokker den kinesiske vækstkomet med en anden ny smartphone, der kan være virksomhedens største nordiske satsning nogensinde.

Huawei efterlod skuffede nordboere efter selskabets lancering af Mate 9 og Mate 9 Porsche Edition. De to nye toptelefoner kommer nemlig ikke til Danmark. 

Men Huawei har ikke glemt Norden, og inviterer i stedet til et event, hvor der vil blive lanceret en ny toptelefon som alternativ.

Specifikt har Huawei inviteret til event 22. november med ordene: "You haven't seen nothing yet" samt hashtagget #aStepAhead.

Der er tale om Huaweis hidtil største satsning i Norden, som vi er meget spændte på at præsentere.

"Jeg tør godt sige, at der vil være tale om en model, som både på design og specifikationer vil være i særklasse," siger Thor Gøtz, Huaweis landechef i en pressemeddelse.

Derudover er Huawei sparsom med informationerne, men små hints peger på, at det bliver en smartphone, der for alvor vil udfordre Samsung og Apple i Norden.

Direkte konkurrent til Samsung

Efter Samsungs tilbagekaldelse af sin Note 7's på grund af brandfare, har der manglet en ny Android-model i topsegmentet til efteråret.

Specielt da hverken Googles store Pixel XL-telefon eller LG's ligeså store LG V20 kommer til Danmark på nuværende tidspunkt. 

Den kommende lancering tyder på at være knyttet til lanceringen af Mate 9 og Mate 9 Porsche Edition. Huawei Danmark benytter samme hashtag samt et medfølgende billede til invitationen, der trækker paralleller til Mate 9's dobbelte kamera. 

Hvad end Huawei er på vej med en alternativ Mate 9 eller en modificeret Mate 9 Porsche Edition, vil det uden tvivl presse Samsung og Apple.

Enten ved at sætte sig på markedet for premiumtelefoner med store skærmstørrelser, eller ved at lancere en pendant til Samsungs Galaxy S7-smartphone.

Det er kun få måneder inden, at Samsung forventes at lancere en ny Samsung Galaxy S8 og kun få måneder efter en relativt nyhedstør iPhone 7-lancering.

Har allerede overhalet LG, Sony og HTC

De seneste år har kinesiske brands haft en voldsomt vækst, hvor særligt Huawei har rykket fremad i et korstog mod de vestlige markeder.

Det har rykket på magtbalancen, og i dag er Huawei det tredjemest populære smartphonemærke i norden, kun slået af Apple og gigantiske Samsung.

LG, Sony og HTC, respekterede brand igennem mange år, er alle rykket længere ned på listen.

Den samme himmelflugt er sket på globalt plan, hvor Huawei i dag ligger på en markedandel omkring de ni procent. Men det er ikke nok. 

Richard Yu, Huaweis administrerende direktør, udtalte tidligere på måneden til Reuters, at Huaweis plan er at have slået Apple af pinden som andenstørst inden for to år. 

Huawei solgte i sidste kvartal godt 33.6 millioner smartphones mod Apples 45.5 millioner smartphones, hvorimod Samsung solgte 75 millioner.

En stor del af Huaweis salg bunder i firmaets billigere og mindre kraftfulde P9 Lite-telefoner samt firmaets Honor-brand.

I Finland er Huawei sammen med sit søsterbrand Honor allerede det mest populære smartphone-brand og slår Samsung og Apple. 

Læs også: Test af Huawei P9: Dobbelt kamera og attraktiv pris gør P9 til en god telefon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere