Artikel top billede

Ny toptelefon på vej fra Huawei: Kan tage store markedsandele efter Samsung-fadæse

Huaweis nyeste toptelefon, Mate 9 kommer ikke til Danmark, men nu lokker den kinesiske vækstkomet med en anden ny smartphone, der kan være virksomhedens største nordiske satsning nogensinde.

Huawei efterlod skuffede nordboere efter selskabets lancering af Mate 9 og Mate 9 Porsche Edition. De to nye toptelefoner kommer nemlig ikke til Danmark. 

Men Huawei har ikke glemt Norden, og inviterer i stedet til et event, hvor der vil blive lanceret en ny toptelefon som alternativ.

Specifikt har Huawei inviteret til event 22. november med ordene: "You haven't seen nothing yet" samt hashtagget #aStepAhead.

Der er tale om Huaweis hidtil største satsning i Norden, som vi er meget spændte på at præsentere.

"Jeg tør godt sige, at der vil være tale om en model, som både på design og specifikationer vil være i særklasse," siger Thor Gøtz, Huaweis landechef i en pressemeddelse.

Derudover er Huawei sparsom med informationerne, men små hints peger på, at det bliver en smartphone, der for alvor vil udfordre Samsung og Apple i Norden.

Direkte konkurrent til Samsung

Efter Samsungs tilbagekaldelse af sin Note 7's på grund af brandfare, har der manglet en ny Android-model i topsegmentet til efteråret.

Specielt da hverken Googles store Pixel XL-telefon eller LG's ligeså store LG V20 kommer til Danmark på nuværende tidspunkt. 

Den kommende lancering tyder på at være knyttet til lanceringen af Mate 9 og Mate 9 Porsche Edition. Huawei Danmark benytter samme hashtag samt et medfølgende billede til invitationen, der trækker paralleller til Mate 9's dobbelte kamera. 

Hvad end Huawei er på vej med en alternativ Mate 9 eller en modificeret Mate 9 Porsche Edition, vil det uden tvivl presse Samsung og Apple.

Enten ved at sætte sig på markedet for premiumtelefoner med store skærmstørrelser, eller ved at lancere en pendant til Samsungs Galaxy S7-smartphone.

Det er kun få måneder inden, at Samsung forventes at lancere en ny Samsung Galaxy S8 og kun få måneder efter en relativt nyhedstør iPhone 7-lancering.

Har allerede overhalet LG, Sony og HTC

De seneste år har kinesiske brands haft en voldsomt vækst, hvor særligt Huawei har rykket fremad i et korstog mod de vestlige markeder.

Det har rykket på magtbalancen, og i dag er Huawei det tredjemest populære smartphonemærke i norden, kun slået af Apple og gigantiske Samsung.

LG, Sony og HTC, respekterede brand igennem mange år, er alle rykket længere ned på listen.

Den samme himmelflugt er sket på globalt plan, hvor Huawei i dag ligger på en markedandel omkring de ni procent. Men det er ikke nok. 

Richard Yu, Huaweis administrerende direktør, udtalte tidligere på måneden til Reuters, at Huaweis plan er at have slået Apple af pinden som andenstørst inden for to år. 

Huawei solgte i sidste kvartal godt 33.6 millioner smartphones mod Apples 45.5 millioner smartphones, hvorimod Samsung solgte 75 millioner.

En stor del af Huaweis salg bunder i firmaets billigere og mindre kraftfulde P9 Lite-telefoner samt firmaets Honor-brand.

I Finland er Huawei sammen med sit søsterbrand Honor allerede det mest populære smartphone-brand og slår Samsung og Apple. 

Læs også: Test af Huawei P9: Dobbelt kamera og attraktiv pris gør P9 til en god telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere