Artikel top billede

Ny toptelefon på vej fra Huawei: Kan tage store markedsandele efter Samsung-fadæse

Huaweis nyeste toptelefon, Mate 9 kommer ikke til Danmark, men nu lokker den kinesiske vækstkomet med en anden ny smartphone, der kan være virksomhedens største nordiske satsning nogensinde.

Huawei efterlod skuffede nordboere efter selskabets lancering af Mate 9 og Mate 9 Porsche Edition. De to nye toptelefoner kommer nemlig ikke til Danmark. 

Men Huawei har ikke glemt Norden, og inviterer i stedet til et event, hvor der vil blive lanceret en ny toptelefon som alternativ.

Specifikt har Huawei inviteret til event 22. november med ordene: "You haven't seen nothing yet" samt hashtagget #aStepAhead.

Der er tale om Huaweis hidtil største satsning i Norden, som vi er meget spændte på at præsentere.

"Jeg tør godt sige, at der vil være tale om en model, som både på design og specifikationer vil være i særklasse," siger Thor Gøtz, Huaweis landechef i en pressemeddelse.

Derudover er Huawei sparsom med informationerne, men små hints peger på, at det bliver en smartphone, der for alvor vil udfordre Samsung og Apple i Norden.

Direkte konkurrent til Samsung

Efter Samsungs tilbagekaldelse af sin Note 7's på grund af brandfare, har der manglet en ny Android-model i topsegmentet til efteråret.

Specielt da hverken Googles store Pixel XL-telefon eller LG's ligeså store LG V20 kommer til Danmark på nuværende tidspunkt. 

Den kommende lancering tyder på at være knyttet til lanceringen af Mate 9 og Mate 9 Porsche Edition. Huawei Danmark benytter samme hashtag samt et medfølgende billede til invitationen, der trækker paralleller til Mate 9's dobbelte kamera. 

Hvad end Huawei er på vej med en alternativ Mate 9 eller en modificeret Mate 9 Porsche Edition, vil det uden tvivl presse Samsung og Apple.

Enten ved at sætte sig på markedet for premiumtelefoner med store skærmstørrelser, eller ved at lancere en pendant til Samsungs Galaxy S7-smartphone.

Det er kun få måneder inden, at Samsung forventes at lancere en ny Samsung Galaxy S8 og kun få måneder efter en relativt nyhedstør iPhone 7-lancering.

Har allerede overhalet LG, Sony og HTC

De seneste år har kinesiske brands haft en voldsomt vækst, hvor særligt Huawei har rykket fremad i et korstog mod de vestlige markeder.

Det har rykket på magtbalancen, og i dag er Huawei det tredjemest populære smartphonemærke i norden, kun slået af Apple og gigantiske Samsung.

LG, Sony og HTC, respekterede brand igennem mange år, er alle rykket længere ned på listen.

Den samme himmelflugt er sket på globalt plan, hvor Huawei i dag ligger på en markedandel omkring de ni procent. Men det er ikke nok. 

Richard Yu, Huaweis administrerende direktør, udtalte tidligere på måneden til Reuters, at Huaweis plan er at have slået Apple af pinden som andenstørst inden for to år. 

Huawei solgte i sidste kvartal godt 33.6 millioner smartphones mod Apples 45.5 millioner smartphones, hvorimod Samsung solgte 75 millioner.

En stor del af Huaweis salg bunder i firmaets billigere og mindre kraftfulde P9 Lite-telefoner samt firmaets Honor-brand.

I Finland er Huawei sammen med sit søsterbrand Honor allerede det mest populære smartphone-brand og slår Samsung og Apple. 

Læs også: Test af Huawei P9: Dobbelt kamera og attraktiv pris gør P9 til en god telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere