Artikel top billede

Ransomware er tidens største sikkerhedstrussel: Lær at tackle problemet på Computerworlds store heldags-seminar

Ransomware er en af de mest udbredte og indbringende hacker-metoder i dag. NU har du muligheden for at komme i dybden på stort Computerworld-seminar med nogle af Danmarks bedste eksperter. Få bud på, hvordan du undgår at blive ramt, og - hvis det skulle ske - hvordan du hurtigt kommer på benene igen.

Ransomware har i de seneste år udviklet sig til en særdeles lukrativ forretning for de cyberkriminelle.

Metoden er ret enkel: Først forsøger de cyberkriminelle - ofte via phishing - at smugle en lille kodestump ind i en organisations netværk.

Lykkes det at få eksempelvis en medarbejder til at klikke på et inficeret link, placeres den farlige kode som regel et sted i skjul i netværket, hvor den ligger i dvaletilstand i lang tid - ofte flere måneder.

En skønne dag bliver den så aktiveret af hackerne. Det medfører, at data i it-systemerne pludselig krypteres, så ingen kan få adgang til dem.

Sideløbende sender hackerne et krav om løsepenge, som skal betales, hvis de skal fjerne krypteringen, så organisationen igen kan få adgang til data.

Det krævede beløb er som regel så lille, at det bedre kan svare sig for virksomheden at betale og få sagen ud af verden, end at begynde at bekæmpe krypteringen og kalde dyre specialister ind.

Mange ramt

Mange virksomheder og kommuner er blevet ramt.

Du kan læse et eksempel her: Dansk kommune ramt af ransomware-angreb - fik løst problemet på en smart og enkel måde

Der findes imidlertid mange gode løsninger, der kan afbøde ransomware-angrebene.

Læs også: Pas på: Mere end 250 danske websider spreder ransomware

Først og fremmest gælder det om at opdrage brugerne til ikke at klikke på hvad som helst og dermed eliminere i hvert fald en række af indgangsvejene for hackerne.

Dernæst gælder det om at minimere skaderne og finde en måde, hvorpå man hurtigt og effektiv igen kan gøre systemerne tilgængelige.

Computerworld har samlet en række af de bedste ransomware-eksperter i Danmark til et heldags-seminar, hvor vi kommer i dybden med problemstillinger, effektive forsvarsmetoder og effektive genopretnings-metoder, når det gælder ransomware.

Det sker 29. november, hvor vi afholder årets største konference om ransomware.

Se hele programmet og tilmeld dig her: Ransomware: Sådan tackler du tidens største sikkerhedstrussel.

Du har mulighed for at deltage helt gratis. Brug koden RANFREE ved tilmelding.

Læs også:

Dansk sikkerhedsekspert om bølge af [b]ransomware: Sådan forsvarer du dig

Sådan står det til i det offentlige: 50 procent af de ansatte har oplevet sikkerhedsproblemer

Dansk kommune ramt af ransomware-angreb - fik løst problemet på en smart og enkel måde

Pas på: Mere end 250 danske websider spreder ransomware

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere