Artikel top billede

Ransomware er tidens største sikkerhedstrussel: Lær at tackle problemet på Computerworlds store heldags-seminar

Ransomware er en af de mest udbredte og indbringende hacker-metoder i dag. NU har du muligheden for at komme i dybden på stort Computerworld-seminar med nogle af Danmarks bedste eksperter. Få bud på, hvordan du undgår at blive ramt, og - hvis det skulle ske - hvordan du hurtigt kommer på benene igen.

Ransomware har i de seneste år udviklet sig til en særdeles lukrativ forretning for de cyberkriminelle.

Metoden er ret enkel: Først forsøger de cyberkriminelle - ofte via phishing - at smugle en lille kodestump ind i en organisations netværk.

Lykkes det at få eksempelvis en medarbejder til at klikke på et inficeret link, placeres den farlige kode som regel et sted i skjul i netværket, hvor den ligger i dvaletilstand i lang tid - ofte flere måneder.

En skønne dag bliver den så aktiveret af hackerne. Det medfører, at data i it-systemerne pludselig krypteres, så ingen kan få adgang til dem.

Sideløbende sender hackerne et krav om løsepenge, som skal betales, hvis de skal fjerne krypteringen, så organisationen igen kan få adgang til data.

Det krævede beløb er som regel så lille, at det bedre kan svare sig for virksomheden at betale og få sagen ud af verden, end at begynde at bekæmpe krypteringen og kalde dyre specialister ind.

Mange ramt

Mange virksomheder og kommuner er blevet ramt.

Du kan læse et eksempel her: Dansk kommune ramt af ransomware-angreb - fik løst problemet på en smart og enkel måde

Der findes imidlertid mange gode løsninger, der kan afbøde ransomware-angrebene.

Læs også: Pas på: Mere end 250 danske websider spreder ransomware

Først og fremmest gælder det om at opdrage brugerne til ikke at klikke på hvad som helst og dermed eliminere i hvert fald en række af indgangsvejene for hackerne.

Dernæst gælder det om at minimere skaderne og finde en måde, hvorpå man hurtigt og effektiv igen kan gøre systemerne tilgængelige.

Computerworld har samlet en række af de bedste ransomware-eksperter i Danmark til et heldags-seminar, hvor vi kommer i dybden med problemstillinger, effektive forsvarsmetoder og effektive genopretnings-metoder, når det gælder ransomware.

Det sker 29. november, hvor vi afholder årets største konference om ransomware.

Se hele programmet og tilmeld dig her: Ransomware: Sådan tackler du tidens største sikkerhedstrussel.

Du har mulighed for at deltage helt gratis. Brug koden RANFREE ved tilmelding.

Læs også:

Dansk sikkerhedsekspert om bølge af [b]ransomware: Sådan forsvarer du dig

Sådan står det til i det offentlige: 50 procent af de ansatte har oplevet sikkerhedsproblemer

Dansk kommune ramt af ransomware-angreb - fik løst problemet på en smart og enkel måde

Pas på: Mere end 250 danske websider spreder ransomware

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere