Sådan kan du foretage Skype-opkald uden at have en Skype-konto

Nu kan du oprette en Skype-samtale med andre, uden at nogle af jer skal oprette jer som brugere.

Netop som den populære chatapp WhatsApp har tilføjet videoopkald, åbner Microsofts Skype op for videokald uden, at du har brug for først at oprette en bruger.  

Du kan nu oprette Skype-samtaler med en eller flere andre, uden at nogle af jer har en Skype-konto. 

Det skriver Microsoft på sin Skype-blog.

Alt sker via din webbrowser via Microsofts Skype-side, hvor du kan ringe, skrive, videochatte og dele din skrivebordsskærm, ligesom du også kan overføre filer via Skype-samtalen. 

Op til 300 mennesker kan deltage i samtalen eller op til 25, hvis det er video- eller opkaldssamtaler. 

Samtalen eksisterer kun i 24 timer, hvorefter al tekst vil blive slettet, og du kan ikke ringe op til telefoner eller benytte Skypes oversættelsesprogram uden at oprette en bruger først. 

Funktionen bliver i første omgang implementeret i USA og i Storbritannien, men skulle i løbet af de næste par uger også komme til resten af verden. Gruppechat til alle
Microsoft åbnede allerede op for gruppechats mellem Skype-brugere og gæstebrugere uden Skype-konti i sidste måned. 

Tanken er, at du hurtigt kan starte en samtale med, familie, venner, potentielle kunder eller lignende, uden at de først skal igennem en længere oprettelsesproces. 

Skype er i en hård position for tiden, hvor andre kommunikationsapps som WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat og lignende stiger i popularitet. 

Gruppechat i Facebook Messenger er eksempelvis en af de mest benyttede platforme til gruppesamtaler i dag, hvor man måske tidligere havde valgt at benytte Skype.

Facebook åbnede også op for sin Messenger-platform tidligere på året, så du ikke længere behøver oprette en Facebook-profil for at chatte i den populære kommunikationsplatform. 

Læs også: 5G på tærsklen af kæmpe globalt gennembrud - men vi kommer til at sakke agterud
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.