Artikel top billede

Sådan kan du foretage Skype-opkald uden at have en Skype-konto

Nu kan du oprette en Skype-samtale med andre, uden at nogle af jer skal oprette jer som brugere.

Netop som den populære chatapp WhatsApp har tilføjet videoopkald, åbner Microsofts Skype op for videokald uden, at du har brug for først at oprette en bruger.  

Du kan nu oprette Skype-samtaler med en eller flere andre, uden at nogle af jer har en Skype-konto. 

Det skriver Microsoft på sin Skype-blog.

Alt sker via din webbrowser via Microsofts Skype-side, hvor du kan ringe, skrive, videochatte og dele din skrivebordsskærm, ligesom du også kan overføre filer via Skype-samtalen. 

Op til 300 mennesker kan deltage i samtalen eller op til 25, hvis det er video- eller opkaldssamtaler. 

Samtalen eksisterer kun i 24 timer, hvorefter al tekst vil blive slettet, og du kan ikke ringe op til telefoner eller benytte Skypes oversættelsesprogram uden at oprette en bruger først. 

Funktionen bliver i første omgang implementeret i USA og i Storbritannien, men skulle i løbet af de næste par uger også komme til resten af verden.

Gruppechat til alle

Microsoft åbnede allerede op for gruppechats mellem Skype-brugere og gæstebrugere uden Skype-konti i sidste måned. 

Tanken er, at du hurtigt kan starte en samtale med, familie, venner, potentielle kunder eller lignende, uden at de først skal igennem en længere oprettelsesproces. 

Skype er i en hård position for tiden, hvor andre kommunikationsapps som WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat og lignende stiger i popularitet. 

Gruppechat i Facebook Messenger er eksempelvis en af de mest benyttede platforme til gruppesamtaler i dag, hvor man måske tidligere havde valgt at benytte Skype.

Facebook åbnede også op for sin Messenger-platform tidligere på året, så du ikke længere behøver oprette en Facebook-profil for at chatte i den populære kommunikationsplatform. 

Læs også: 5G på tærsklen af kæmpe globalt gennembrud - men vi kommer til at sakke agterud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere