Artikel top billede

Foto: Lars Sundström. (Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

5G på tærsklen af kæmpe globalt gennembrud - men vi kommer til at sakke agterud

Antallet af 5G-abonnementer vil eksplodere i de kommende år, og den nye type trådløse netværk vil især slå igennem i Nordamerika. Til gengæld er der knap så lyse 5G-udsigter her i Vesteuropa.

Det er 4G, der er danskernes vej til data og internet på smartphonen her i 2016, men om ganske få år skal vi til at vænne os til at bruge 5G.

5G bliver en markant anderledes netværksteknologi end 4G, hvad angår anvendelses-mulighederne, hvor der især er store forventinger til kombinationen IoT/5G. 

Samtidig giver 5G muligheder for langt højere data-hastigheder og mere stabile og robuste trådløse netværk. 

Og det kommer til at gå hurtigt med 5G-udbredelsen, når først netværkene er klar. 

Det fremgår af Ericssons årlige mobility-rapport, der netop er udkommet. Den finder du her.

I rapporten skriver Ericsson blandt andet, at der på verdensplan vil være en halv milliard 5G-abonnementer i 2022, og at Nordamerika kommer til at føre an med 5G:

"Der vil være 550 millioner 5G-abonnementer i 2022. Nordamerika vil føre an med indførelsen af 5G, hvor en fjerdedel af alle mobilabonnementer forventes at være 5G i 2022," skriver Ericsson.

Den næsthurtigste region med 5G-abonnementerne bliver Asien, hvor 10 procent af alle abonnementer vil være 5G i 2022.

Vesteuropa, der er rigtig godt med med 3G og LTE/4G, ser dog ud til at komme til at halte noget bagefter med 5G-udrulningen, vurderer Ericsson:

"I Vesteuropa er andelen af mobile bredbånds-abonnementer høj på grund af veludviklede WCDMA/HSPA-netværk og en tidlig LTE-udrulning."

"Den regionale andel af 5G-abonnementer vil være fem procent i 2022," skriver Ericsson, der altså dermed også anslår, at 5G vil fylde fem gange så meget i Nordamerika som i Vesteuropa i 2022.

Der bliver dog over hele kloden tale om en skøn sammenblanding af de forskellige typer af netværk i de kommende år.

Overordnet set vil vi opleve, at væksten kun tager til, vurderer Ericsson:

"I slutningen af 2016 vil der være 3,9 milliarder smartphone-abonnementer. Næsten 90 procent af disse abonnementer vil være registreret på WCDMA/HSPA og LTE-netværk."

"I 2022 forudsiges det, at antallet af smartphone-abonnementer når 6,8 milliarder med mere end 95 procent af abonnementerne registrerede på WCDMA/HSPA, LTE og 5G-netværk."

Ericsson forudsiger også, at der i 2022 vil være 8,9 milliarder mobil-abonnenter.

90 procent af disse vil være til mobil bredbånd. 

Læs også:

Ny måling af 4G-netværk: Sådan står det til med 4G i Danmark

Vil du have hurtigere internet på smartphonen? Så brug 4G i stedet for WiFi

5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere