Foto: Lars Sundström.

5G på tærsklen af kæmpe globalt gennembrud - men vi kommer til at sakke agterud

Antallet af 5G-abonnementer vil eksplodere i de kommende år, og den nye type trådløse netværk vil især slå igennem i Nordamerika. Til gengæld er der knap så lyse 5G-udsigter her i Vesteuropa.

Det er 4G, der er danskernes vej til data og internet på smartphonen her i 2016, men om ganske få år skal vi til at vænne os til at bruge 5G.

5G bliver en markant anderledes netværksteknologi end 4G, hvad angår anvendelses-mulighederne, hvor der især er store forventinger til kombinationen IoT/5G. 

Samtidig giver 5G muligheder for langt højere data-hastigheder og mere stabile og robuste trådløse netværk. 

Og det kommer til at gå hurtigt med 5G-udbredelsen, når først netværkene er klar. 

Det fremgår af Ericssons årlige mobility-rapport, der netop er udkommet. Den finder du her.

I rapporten skriver Ericsson blandt andet, at der på verdensplan vil være en halv milliard 5G-abonnementer i 2022, og at Nordamerika kommer til at føre an med 5G:

"Der vil være 550 millioner 5G-abonnementer i 2022. Nordamerika vil føre an med indførelsen af 5G, hvor en fjerdedel af alle mobilabonnementer forventes at være 5G i 2022," skriver Ericsson.

Den næsthurtigste region med 5G-abonnementerne bliver Asien, hvor 10 procent af alle abonnementer vil være 5G i 2022.

Vesteuropa, der er rigtig godt med med 3G og LTE/4G, ser dog ud til at komme til at halte noget bagefter med 5G-udrulningen, vurderer Ericsson:

"I Vesteuropa er andelen af mobile bredbånds-abonnementer høj på grund af veludviklede WCDMA/HSPA-netværk og en tidlig LTE-udrulning."

"Den regionale andel af 5G-abonnementer vil være fem procent i 2022," skriver Ericsson, der altså dermed også anslår, at 5G vil fylde fem gange så meget i Nordamerika som i Vesteuropa i 2022. Der bliver dog over hele kloden tale om en skøn sammenblanding af de forskellige typer af netværk i de kommende år.

Overordnet set vil vi opleve, at væksten kun tager til, vurderer Ericsson:

"I slutningen af 2016 vil der være 3,9 milliarder smartphone-abonnementer. Næsten 90 procent af disse abonnementer vil være registreret på WCDMA/HSPA og LTE-netværk."

"I 2022 forudsiges det, at antallet af smartphone-abonnementer når 6,8 milliarder med mere end 95 procent af abonnementerne registrerede på WCDMA/HSPA, LTE og 5G-netværk."

Ericsson forudsiger også, at der i 2022 vil være 8,9 milliarder mobil-abonnenter.

90 procent af disse vil være til mobil bredbånd. 

Læs også:

Ny måling af 4G-netværk: Sådan står det til med 4G i Danmark

Vil du have hurtigere internet på smartphonen? Så brug 4G i stedet for WiFi

5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.