Artikel top billede

Kinesisk overvågningssoftware smuglet ind? Huawei nægter al kendskab til Android-overvågningsfirma

Problemet med kinesisk overvågningssoftware på amerikanske telefoner har også bredt sig til mobilkæmpen Huawei. Nu tager Huawei til genmæle og frakender sig ethvert kendskab til spion-app-selskabet.

Hvem har du talt med? Hvem har du indlemmet i dine telefonbogskontakter? Hvad har du sendt af beskeder til venner, bekendte og forretningsforbindelse?

Alt dette ved det kinesiske software-selskab Adups, som for alvor er snuppet med en stor, kroget hånd i kagedåsen, hvis du vel at mærke har en Android-telefon med selskabets skjulte overvågningsapp præinstalleret.

Du kan læse mere om sagen her: Producent af Android-overvågningssoftware: Vi har begået en fejl

Den amerikanske mobilproducent BLU har fundet 120.000 telefoner med softwaren installeret, hvorefter informationer om opkald, beskeder og kontaktpersoner hver 72. time er blevet sendt til en server i Shanghai.

Adups har siden opdagelsen gjort af en tekniker fra it-sikkerhedsselskabet Kryptowire undskyldt og kaldt installationen på de amerikanske Android-telefoner for en fejl.

Selskabet har også forklaret, at informationerne er sendt til Shanghai, så kunder i form af mobilselskaber kan hjælpe sine brugere med at sortere i reklamebeskeder og -opkald.  

Vi kender ikke Adups

Samtidig er Adups blevet kædet sammen med de to kinesiske mobilgiganter ZTE og Huawei som software-leverandør til selskaberne.

ZTE har endnu ikke kommenteret på den kobling hverken på selskabets hjemmeside eller via traditionelle såvel som sociale medier.

Huawei med en solid portion spionanklager rettet mod sig igennem årene har derimod taget bladet for munden og nægter ethvert professionelt kendskab til Adups.

"Huawei tager kundernes ret til privatlivets fred og sikkerhed meget seriøst, og vi arbejder målrettet på at beskytte denne privacy og sikkerhed. Selskabet nævnt i rapporten (fra Kryptowire, red.) er ikke på vores liste over godkendte leverandører, og vi har aldrig gjort forretninger med dem," lyder det fra Huawei.

Læs her, hvordan spionanklagerne med tiden har regnet ned over Huawei: Huaweis konstante problem: Er det et spion-firma eller ej?

Også Lenovo har været omfattet af en grundlæggende mistænkeliggørelse om at være en forpost for den kinesiske regering, hvilket du kan læse mere om her: Spion-frygt forsinker IBM's serversalg til Lenovo

Læs også:
Vrede brugere trækker Lenovo i retten for at have installeret spion-software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere