Artikel top billede

Kinesisk overvågningssoftware smuglet ind? Huawei nægter al kendskab til Android-overvågningsfirma

Problemet med kinesisk overvågningssoftware på amerikanske telefoner har også bredt sig til mobilkæmpen Huawei. Nu tager Huawei til genmæle og frakender sig ethvert kendskab til spion-app-selskabet.

Hvem har du talt med? Hvem har du indlemmet i dine telefonbogskontakter? Hvad har du sendt af beskeder til venner, bekendte og forretningsforbindelse?

Alt dette ved det kinesiske software-selskab Adups, som for alvor er snuppet med en stor, kroget hånd i kagedåsen, hvis du vel at mærke har en Android-telefon med selskabets skjulte overvågningsapp præinstalleret.

Du kan læse mere om sagen her: Producent af Android-overvågningssoftware: Vi har begået en fejl

Den amerikanske mobilproducent BLU har fundet 120.000 telefoner med softwaren installeret, hvorefter informationer om opkald, beskeder og kontaktpersoner hver 72. time er blevet sendt til en server i Shanghai.

Adups har siden opdagelsen gjort af en tekniker fra it-sikkerhedsselskabet Kryptowire undskyldt og kaldt installationen på de amerikanske Android-telefoner for en fejl.

Selskabet har også forklaret, at informationerne er sendt til Shanghai, så kunder i form af mobilselskaber kan hjælpe sine brugere med at sortere i reklamebeskeder og -opkald.  

Vi kender ikke Adups

Samtidig er Adups blevet kædet sammen med de to kinesiske mobilgiganter ZTE og Huawei som software-leverandør til selskaberne.

ZTE har endnu ikke kommenteret på den kobling hverken på selskabets hjemmeside eller via traditionelle såvel som sociale medier.

Huawei med en solid portion spionanklager rettet mod sig igennem årene har derimod taget bladet for munden og nægter ethvert professionelt kendskab til Adups.

"Huawei tager kundernes ret til privatlivets fred og sikkerhed meget seriøst, og vi arbejder målrettet på at beskytte denne privacy og sikkerhed. Selskabet nævnt i rapporten (fra Kryptowire, red.) er ikke på vores liste over godkendte leverandører, og vi har aldrig gjort forretninger med dem," lyder det fra Huawei.

Læs her, hvordan spionanklagerne med tiden har regnet ned over Huawei: Huaweis konstante problem: Er det et spion-firma eller ej?

Også Lenovo har været omfattet af en grundlæggende mistænkeliggørelse om at være en forpost for den kinesiske regering, hvilket du kan læse mere om her: Spion-frygt forsinker IBM's serversalg til Lenovo

Læs også:
Vrede brugere trækker Lenovo i retten for at have installeret spion-software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere