Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

Ny superteknologi på vej: Dine mobilsamtaler bliver i HD-kvalitet - og du får bedre dækning

Voice over LTE har for alvor fanget mobilbrugernes opmærksomhed, og teknologien har nu kurs mod et regulært gennembrud på markedet. Det baner vejen for samtaler i HD-kvalitet og bedre dækning.

Teleselskaber verden over har i de seneste år haft travlt med at satse på VoLTE og WiFi Calling.

Det gælder ikke mindst de danske selskaber, hvor VoLTE har stået højt på agendaen her i 2016. 

Voice over LTE eller bare VoLTE er mobilsamtaler over LTE-dataforbindelsen.

Det er en teknologi, der blandt andet muliggør en markant højere lydkvalitet i HD, så flere detaljer og nuancer kan komme med i samtalerne, ligesom video-kommunikation, IP-beskeder og deling af indhold under samtaler også er en del af VoLTE.

Læs også: Test af VoLTE på dansk mobilnetværk: Sådan lyder de nye 4G-samtaler

Ifølge en ny rapport fra Ericsson er VoLTE nu for alvor begyndt at slå igennem på mobilmarkedet, og det strømmer til med VoLTE-abonnementer.

"I de første tre kvartaler af 2016 er antallet af VoLTE-abonnementer steget stærkt og estimeres at passere 200 millioner ved årets udgang," skriver Ericsson i rapporten, der tager temperatureren på det globale telemarked, især med fokus på netværk og netværksteknologier.

VoLTE bliver mainstream

Der er kommet omkring 100 millioner nye VoLTE-abonnementer over de seneste 12 måneder, og Ericsson er ikke i tvivl om, hvad den nye mobil-teknologi har kurs imod:

"VoLTE er ved at blive mainstream, og teknologien er nu lanceret kommercielt på mere end 80 netværk i omkring 50 lande."

"Udbredelsen ventes at accelerere og nå 3,3 milliarder ved udgangen af 2022 og dermed udgøre over 60 procent af alle LTE-abonnenter globalt," skriver Ericsson.

Mere fra rapporten: Data-boom på mobilnettet: Disse enheder og apps sluger mest data

Netværksgiganten kan samtidig oplyse, at der findes steder i verden, hvor 75 procent af de samtaler, der foretages på LTE-smartphones, er VoLTE, og at nogle operatører har set en fordobling af VoLTE-samtalerne på blot seks måneder.

Det skyldes ikke mindst, at udbredelsen af smartphones med VoLTE-understøttelse stiger hastigt.

"I oktober 2016 var der over 600 VoLTE-enablede smartphone-modeller, der understøtter forskellige regioner og frekvenser," lyder det i Ericsson-rapporten.

WiFi Calling kan give bedre dækning

At VoLTE nu ser ud til at få et regulært gennembrud på markedet, betyder samtidig, at der også er udsigt til, at WiFi Calling bliver mere almindeligt.

Det er en forudsætning for WiFi Calling, at der også er VoLTE-understøttelse på smartphonen og i netværket.

WiFi Calling kan betyde en bedre mobildækning indendørs, fordi der kan skiftes automatisk imellem 4G-nettet og det lokale WiFi-netværk.

Dermed bliver det eksempelvis lettere at gennemføre en mobilsamtale, selvom man er i en bygning, hvor der er ringe mobilsignal - et problem ikke mindst meget nybyggeri er ramt af.

Med WiFi Calling overføres samtalen automatisk fra mobilnetværket til det lokale, trådløse netværk, uden at brugerne bemærker netværksskiftet.

Dermed fungerer den lokale WiFi-router som en mini-mast. 

Læs også:

Forstå WiFi Calling: Sådan kommer dine nye mobilsamtaler til at fungere

Test af VoLTE på dansk mobilnetværk: Sådan lyder de nye 4G-samtaler

Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser

Data-boom på mobilnettet: Disse enheder og apps sluger mest data

5G på tærsklen af kæmpe globalt gennembrud - men vi kommer til at sakke agterud

Vil du have hurtigere internet på smartphonen? Så brug 4G i stedet for WiFi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere