Artikel top billede

Martin Thorborg har solgt sit regnskabsprogram Dinero til Visma. Han fortsætter som direktør i Dinero.

Visma køber Martin Thorborgs regnskabsvirksomhed Dinero

It-iværksætteren Martin Thorborg har solgt sin regnskabsvirksomhed Dinero til Visma-koncernen. "Alene på Dinero-handlen kan jeg spise mig mæt resten af mine dage," lyder det fra Martin Thorborg.

It-selskabet Visma har i går den 16. november underskrevet en overtagelsesaftale af online-regnskabsprogrammet Dinero, som it-iværksætteren Martin Thorborg søsatte tilbage i 2012.

Computerworld har fået fat i Dinero-direktør Martin Thorborg for at høre nærmere om handlen.

"Vi skal ind under Visma, som overtager os 100 procent. Vi fortsætter med det samme team, og jeg fortsætter som administrerende direktør," lyder det fra Martin Thorborg.

Angående de økonomiske detaljer i Visma-overtagelsen af Dinero ønsker Martin Thorborg med en fortid som stifter af blandt søgeportalen Jubii ikke at udtale sig konkret.

"Økonomien må jeg desværre ikke sige noget om, men det er mindre end Jubii-handlen til 100 millioner euro (744 millioner kroner, red). Lad mig sige det på den måde, at jeg alene på Dinero-handlen kan spise mig mæt resten af mine dage, med mindre jeg udelukkende lever af panda-bøffer," siger Dinero-direktøren.

Satser på synergi-effekter
Tidligere i dag har han udsendt en meddelelse til de godt 110.000 Dinero-brugere.

I meddelelsen konstaterer han, at det er en stor dag, da hjertebarnet Dinero er solgt til Visma, som vil lade Dinero-holdet fortsætte intakt under sine vinger.

"Nu kommer vi så ind under Visma, som er nordens førende udbyder af online it-systemer inden for økonomistyring. Det betyder, at vi hos Dinero får flere muskler, og vi får større muligheder for at udvikle vores regnskabsprogram," lyder det i mail-beskeden fra Martin Thorborg til Dineros brugere.

Til Computerworld uddyber han sin besked med, at Visma blandt andet har været interesseret i at få fingrene i Dineros teknologier som machine learning til automatisk bogføring og skatteregnskaber.

"Selv en 10-årig kan lave regnskaber med den teknologi, hvis vedkommende ellers kan læse og har lidt talforståelse," lyder det fra Martin Thorborg, som tidligere har afvist købstilbud fra USA og Storbritannien.

"Visma virker som det rigtige match for Dinero, da jeg slet ikke kunne fornemme synergi-effekterne hos amerikanerne og englænderne," forklarer han til Computerworld.

Dinero beskæftiger i dag cirka 30 ansatte, og selskabets omsætning lød i 2015 på knap 10 millioner kroner.

Fra helt små til de mellemstore

Hos det nordiske it-selskab Visma henviser man til en pressemeddelelse, som er lagt ud på selskabets site torsdag eftermiddag.

Her fremgår det, at Visma med opkøbet af regnskabsprogrammet e-conomic i 2015 til mellemstore virksomheder, mens selskabet med Dinero nu også er dækket ind til små og iværksætter-selskaberne.

Læs også: Danske e-conomic solgt for halvanden milliard kroner

"Opkøbet sker som led i Vismas strategi om at levere de bedste økonomisystemer og forretningsløsninger til alle små og mellemstore virksomheder i Danmark," forklarer Visma i sin pressemeddelelse.

Direktør i Visma Software, Mads Rebsdorf, bekræfter i meddelelsen, at Dinero fortsætter som hidtil med sine selvstændige løsninger, mens medarbejderstaben også forbliver intakt.

Visma har over 7.500 ansatte fordelt på flere lande, hvor der udover Norden og Baltikum også er kontorer i Rumænien og Holland. Visma-koncernen omsatte sidste år for knap syv milliarder kroner.

Udover e-conomic og Dinero har Visma i den senere tid også været på opkøb andre steder i det danske it-landskab, som du kan læse mere om her: Norske Visma køber dansk konsulenthus: Får kontrol med 180 it-freelancere

Læs også:
Norske Visma vil udfordre Microsofts danske ERP-bastion




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere