Norske Visma med koncernchef Øystin Moan i spidsen vil skærpe konkurrencen med Microsofts ERP-løsninger.

Norske Visma vil udfordre Microsofts danske ERP-bastion

Efter opkøbet af økonomisystemet e-conomic satser den norske software-koncern Visma på at få fingre i endnu flere kunder og forhandlere på det danske marked.

Med købet af danske e-conomic har den norske software-koncern Visma taget fløjlshandskerne af, og er nu klar til at kæmpe for en endnu større bid af det danske marked for økonomi-systemer til især små og mellemstore virksomheder.

I et interview med Computerworld udpeger Vismas koncernchef Øystein Moan Microsoft - og især Microsofts økonomisystem C5 - som hovedmodstanderen i det kommende slagsmål.

"De sidste fem år er der kommet ekstra fart i e-conomics danske forretning, hvor man har vundet markedsandele fra C5. I lyset af, at Microsoft ikke har udviklet sit produktet særligt meget, har mange kunder set e-conomic som et attraktivt alternativ. Så der er ingen tvivl om, at vi konkurrerer med Microsoft," siger Øystein Moan.

Han annoncerer samtidig et stop for e-conomics ambitioner om at slå bredt igennem i Europa. Nu er det Danmark, der er kamppladsen.

"E-conomic har over de sidste år spredt sig lige lovlig tyndt udover Europa og har brugt mange kræfter på at udvikle en tysk, spansk og engelsk version. Men opgaven med at slå igennem på de markeder har nok været større end man troede," siger Øystein Moan, med henvisning til at e-conomic frem til Vismas overtagelse havde mere end 90 procent af sin omsætning i Danmark.

"Netop i Danmark har e-conomic haft stor succes med årlige vækstrater på omkring 20 procent," fortæller Øystein Moan.

Derfor vil Visma nu kaste penge i R&D og produktudvikling, som er målrettet det danske marked.

Fokus på Danmark
"Nu sætter vi alle kræfter ind på at udvikle løsningen og konsolidere e-conomic tilbage til Danmark som hovedmarkedet, hvor vi vil lancerer mange nye funktioner og produkter," siger han.

Det sker alt sammen for at udfordre Microsoft og vinde yderligere markedsandele. En vigtig brik i det spil er de mange mindre forhandlere, som hidtil har leveret C5-løsninger. Der vil Visma ud og missionere for at få forhandlerne til at tage Visma ind på butikshylden.

"Vi vil gøre en stærkere indsats overfor C5-partnere, som ikke har følt, at de fik så meget opmærksomhed hos Microsoft," lyder det fra Øystein Moan.

Han mener, at e-conomic med sin cloudbaserede teknologi giver forhandlerne bedre muligheder for at udvikle deres egne specialløsninger til kunderne. Netop det stærke såkaldte API (Application Programming Interface) har indtil nu været et af Microsofts trumfkort overfor forhandlerne. Den øvelse vil Visma altså nu kopiere.

Med købet af e-conomic har Visma med et slag udvidet sin danske forretning voldsomt, så tre fjerdedele af omsætningen nu kommer fra salg af software.

På mandskabssiden er antallet af danske ansatte fordoblet til nu 600 ud af Visma-koncernens i alt 6.700 medarbejdere.

Ifølge Øystein Moan er nordmændene dog langt fra færdige med at købe op i Danmark. Han vil dog ikke fortælle, hvilke typer af virksomheder, man har i kikkerten.

Læs også:

Efter opkøbet af e-conomic: Visma klar til dansk offensiv

Årets vækstkomet: e-conomic ser sig ikke tilbage
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.