Artikel top billede

Reklame-netværk smækker kassen i for omstridt nyhedssite: For meget had og vold

Et af verdens største reklamenetværk vil ikke længere levere reklamer og indtægter til det omstridte nyhedssite Breitbart.com. Årsagen er, at nyhedssitet beskyldes for at sprede had og opfordre til vold.

Online-reklameauktionshuset AppNexus vil ikke længere tillade det omstridte amerikanske nyhedssite Breitbart at vise reklamer fra AppNexus' reklameplatform.

Lukningen af den linde strøm af reklamer og dertilhørende indtægter fra AppNexus skyldes, at Breitbart har forbrudt sig mod online-reklameauktionshusets kodeks om publicering af hadske indlæg og opfordring til vold.

AppNexus har ikke opstillet konkrete eksempler på brud på selskabets moralkodeks, men fortæller, at selskabet ovenpå en menneskelig vurdering af nyhedssitet Breitbart, har valgt at stoppe reklame-strømmen.

Det skriver BBC.

Omstridt hovedperson

Breitbart har indtil for nyligt været styret af blandt andre den kommende amerikanske præsident Donald Trumps chefstrateg Steven Bannon, som af flere medier beskyldes for at køre en hadsk, racistisk og anti-semitisk tone på nyhedssitet.

Disse beskyldninger afviser Steven Bannon dog kategorisk i et interview med The Wall Street Journal, hvor han beskriver Breitbart som et nyhedssite, der har opsnappet nyhedsværdien i den truende globalisering.

Sitet har siden sommers fået medvind på cykelstien, så det er blandt de allermest populære politiske nyhedssites i USA.

Breitbart: Vi er størst
Således er Breitbart.com ifølge Amazons Alexa-rangering over populære hjemmesider kravlet op som nummer 127 over de mest besøgte site i USA.

Ifølge Breitbart selv, lå Breitbart i sommers nummer et blandt de politiske sites i hele verden foran mastodonter, som blandt andet inkluderer Huffington Post, CNN, The Guardian og The Wall Street Journal.

På trods af AppNexus' boykot af BreitBart.com får sitet stadig reklamer serveret fra reklame-netværk, som blandt andre tæller Google, Amazon og Radium.

Læs også:
Verdens største adblocker begynder at sælge 'acceptable' reklamer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.