Artikel top billede

Reklame-netværk smækker kassen i for omstridt nyhedssite: For meget had og vold

Et af verdens største reklamenetværk vil ikke længere levere reklamer og indtægter til det omstridte nyhedssite Breitbart.com. Årsagen er, at nyhedssitet beskyldes for at sprede had og opfordre til vold.

Online-reklameauktionshuset AppNexus vil ikke længere tillade det omstridte amerikanske nyhedssite Breitbart at vise reklamer fra AppNexus' reklameplatform.

Lukningen af den linde strøm af reklamer og dertilhørende indtægter fra AppNexus skyldes, at Breitbart har forbrudt sig mod online-reklameauktionshusets kodeks om publicering af hadske indlæg og opfordring til vold.

AppNexus har ikke opstillet konkrete eksempler på brud på selskabets moralkodeks, men fortæller, at selskabet ovenpå en menneskelig vurdering af nyhedssitet Breitbart, har valgt at stoppe reklame-strømmen.

Det skriver BBC.

Omstridt hovedperson

Breitbart har indtil for nyligt været styret af blandt andre den kommende amerikanske præsident Donald Trumps chefstrateg Steven Bannon, som af flere medier beskyldes for at køre en hadsk, racistisk og anti-semitisk tone på nyhedssitet.

Disse beskyldninger afviser Steven Bannon dog kategorisk i et interview med The Wall Street Journal, hvor han beskriver Breitbart som et nyhedssite, der har opsnappet nyhedsværdien i den truende globalisering.

Sitet har siden sommers fået medvind på cykelstien, så det er blandt de allermest populære politiske nyhedssites i USA.

Breitbart: Vi er størst
Således er Breitbart.com ifølge Amazons Alexa-rangering over populære hjemmesider kravlet op som nummer 127 over de mest besøgte site i USA.

Ifølge Breitbart selv, lå Breitbart i sommers nummer et blandt de politiske sites i hele verden foran mastodonter, som blandt andet inkluderer Huffington Post, CNN, The Guardian og The Wall Street Journal.

På trods af AppNexus' boykot af BreitBart.com får sitet stadig reklamer serveret fra reklame-netværk, som blandt andre tæller Google, Amazon og Radium.

Læs også:
Verdens største adblocker begynder at sælge 'acceptable' reklamer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere