Artikel top billede

Reklame-netværk smækker kassen i for omstridt nyhedssite: For meget had og vold

Et af verdens største reklamenetværk vil ikke længere levere reklamer og indtægter til det omstridte nyhedssite Breitbart.com. Årsagen er, at nyhedssitet beskyldes for at sprede had og opfordre til vold.

Online-reklameauktionshuset AppNexus vil ikke længere tillade det omstridte amerikanske nyhedssite Breitbart at vise reklamer fra AppNexus' reklameplatform.

Lukningen af den linde strøm af reklamer og dertilhørende indtægter fra AppNexus skyldes, at Breitbart har forbrudt sig mod online-reklameauktionshusets kodeks om publicering af hadske indlæg og opfordring til vold.

AppNexus har ikke opstillet konkrete eksempler på brud på selskabets moralkodeks, men fortæller, at selskabet ovenpå en menneskelig vurdering af nyhedssitet Breitbart, har valgt at stoppe reklame-strømmen.

Det skriver BBC.

Omstridt hovedperson

Breitbart har indtil for nyligt været styret af blandt andre den kommende amerikanske præsident Donald Trumps chefstrateg Steven Bannon, som af flere medier beskyldes for at køre en hadsk, racistisk og anti-semitisk tone på nyhedssitet.

Disse beskyldninger afviser Steven Bannon dog kategorisk i et interview med The Wall Street Journal, hvor han beskriver Breitbart som et nyhedssite, der har opsnappet nyhedsværdien i den truende globalisering.

Sitet har siden sommers fået medvind på cykelstien, så det er blandt de allermest populære politiske nyhedssites i USA.

Breitbart: Vi er størst
Således er Breitbart.com ifølge Amazons Alexa-rangering over populære hjemmesider kravlet op som nummer 127 over de mest besøgte site i USA.

Ifølge Breitbart selv, lå Breitbart i sommers nummer et blandt de politiske sites i hele verden foran mastodonter, som blandt andet inkluderer Huffington Post, CNN, The Guardian og The Wall Street Journal.

På trods af AppNexus' boykot af BreitBart.com får sitet stadig reklamer serveret fra reklame-netværk, som blandt andre tæller Google, Amazon og Radium.

Læs også:
Verdens største adblocker begynder at sælge 'acceptable' reklamer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere