Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Efter mistanke om monopol-misbrug: Telenor står til bøde på trekvart milliarder kroner

Det norske teleselskab Telenor står til en kæmpebøde, efter selskabet er anklaget for konkurrenceforvridende monopolmisbrug. Lige nu sunder teleselskabet sig over bøden og ikke mindst størrelsen af beløbet, der kan blive en af de største i Norge nogensinde.

Den norske telegigant Telenor er blevet varslet om, at selskabet står til en bøde på 906 millioner norske kroner, som svarer til 743 millioner danske kroner.

Afsenderen af bødevarslingen er de norske konkurrencemyndigheder, som har vurderet, at Telenor i Norge har forbrudt sig mod konkurrencereglerne i grossistaftalerne på det norske mobilmarked i perioden 2010 til 2014.

Det skriver Computerworlds norske søstersite.

Bøde for monopoimisbrug

Mere konkret står Telenor mistænkt for via sine prisvilkår og roamingforbud at have hindret konkurrenter i at komme ind på mobilmarkedet ved, at der kunne oprettes et tredje mobilnet bygget af selskabet Tele2 og Network Norway.

Telenor og Telia sidder på de to andre mobilnetværk.

I en pressemeddelelse har Telenor kommenteret bødevarslingen ved først at erkende, at teleselskabet i går onsdag har modtaget varslingen. Teleselskabets norske direktør Berit Svendsen kommenterer sagen således:

"Varslingen er udtryk for en foreløbig vurdering fra Konkurrencetilsynet, som vi nu skal gennemgå nøje, før vi vurderer, hvordan vi skal svare på det," forklarer hun i pressemeddelelsen.

Hvis bødekravet bliver en realitet, vil det være en af de største bøder nogensinde i Norge. Før bøden bliver uddelt, skal Telenor dog først give sit besyv i sagen, inden det norske Konkurrencetilsyn udskriver den store bødestraf.

Sag længe undervejs

Sagen har tråde helt tilbage til 2007, hvor Network Norway og Tele2 gik i gang med udbygningen af deres mobilnet.

Siden er Tele2 fusioneret med Telia, mens Ice har overtaget Network Norways erhvervskunder, skriver e24.no

Ikke desto mindre mener de norske konkurrencemyndigheder, at Telenor lige siden opbygningen af det tredje netværk har spillet med musklerne og gjort livet besværligt for de to konkurrerende mobilselskaber via høje priser og senere bøder for misligholdelse af lejekontrakten på Telenors net.

Derudover mener Konkurrencetilsynet, at Telenor har indgået eksklusivaftaler med fire mobiloperatører, som svækkede Network Norways mulighed for at tjene penge på netop disse fire mobiloperatører som kunder.

Læs også: 
Telia køber norsk mobilfirma for milliarder - planer om at købe TDC løber ud i sandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere