Artikel top billede

Efter mistanke om monopol-misbrug: Telenor står til bøde på trekvart milliarder kroner

Det norske teleselskab Telenor står til en kæmpebøde, efter selskabet er anklaget for konkurrenceforvridende monopolmisbrug. Lige nu sunder teleselskabet sig over bøden og ikke mindst størrelsen af beløbet, der kan blive en af de største i Norge nogensinde.

Den norske telegigant Telenor er blevet varslet om, at selskabet står til en bøde på 906 millioner norske kroner, som svarer til 743 millioner danske kroner.

Afsenderen af bødevarslingen er de norske konkurrencemyndigheder, som har vurderet, at Telenor i Norge har forbrudt sig mod konkurrencereglerne i grossistaftalerne på det norske mobilmarked i perioden 2010 til 2014.

Det skriver Computerworlds norske søstersite.

Bøde for monopoimisbrug

Mere konkret står Telenor mistænkt for via sine prisvilkår og roamingforbud at have hindret konkurrenter i at komme ind på mobilmarkedet ved, at der kunne oprettes et tredje mobilnet bygget af selskabet Tele2 og Network Norway.

Telenor og Telia sidder på de to andre mobilnetværk.

I en pressemeddelelse har Telenor kommenteret bødevarslingen ved først at erkende, at teleselskabet i går onsdag har modtaget varslingen. Teleselskabets norske direktør Berit Svendsen kommenterer sagen således:

"Varslingen er udtryk for en foreløbig vurdering fra Konkurrencetilsynet, som vi nu skal gennemgå nøje, før vi vurderer, hvordan vi skal svare på det," forklarer hun i pressemeddelelsen.

Hvis bødekravet bliver en realitet, vil det være en af de største bøder nogensinde i Norge. Før bøden bliver uddelt, skal Telenor dog først give sit besyv i sagen, inden det norske Konkurrencetilsyn udskriver den store bødestraf.

Sag længe undervejs

Sagen har tråde helt tilbage til 2007, hvor Network Norway og Tele2 gik i gang med udbygningen af deres mobilnet.

Siden er Tele2 fusioneret med Telia, mens Ice har overtaget Network Norways erhvervskunder, skriver e24.no

Ikke desto mindre mener de norske konkurrencemyndigheder, at Telenor lige siden opbygningen af det tredje netværk har spillet med musklerne og gjort livet besværligt for de to konkurrerende mobilselskaber via høje priser og senere bøder for misligholdelse af lejekontrakten på Telenors net.

Derudover mener Konkurrencetilsynet, at Telenor har indgået eksklusivaftaler med fire mobiloperatører, som svækkede Network Norways mulighed for at tjene penge på netop disse fire mobiloperatører som kunder.

Læs også: 
Telia køber norsk mobilfirma for milliarder - planer om at købe TDC løber ud i sandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere