Artikel top billede

DF afviser al snak om at lovliggøre Uber: "Hør nu her. Jeg har ikke tænkt mig at lave en lov, der rummer Uber eller andre pirat-taxifirmaer."

Regeringen lægger op til en liberaliserings af taxiloven. Men regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, afviser at gå med til en legalisering af Uber.

Det nye regeringsgrundlag fra Venstre, Konservative og Liberal Alliance lægger op til en de-regulering af taxilovgivningen.

Men Dansk Folkeparti, der udgør regeringens parlamentariske grundlag, afviser at lægge stemmer til en ny taxilov, hvis den giver Uber lovlig adgang til det danske marked.

"Det kommer ikke til at ske med vores stemmer," siger Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen til Computerworld.

Læs også: Landsretten slår fast: Uber-chauffører bryder loven

Omstridt taxilov

Netop den danske taxilov har været et omstridt emne gennem de seneste år, hvor den amerikanske kørselstjeneste Uber har fundet vej til det danske marked og har udfordret den eksisterende regulering på taxamarkedet. 

Det er blot få uger siden, at Landsretten stadfæstede en dom mod en Uber-chauffør, der havde fået en bøde på 6.000 kroner for at have kørt taxakørsel i personbil uden at have de nødvendige tilladelser. 

Den nye trafikminister Ole Birk Olesens parti Liberal Alliance har tidligere argumenteret for en legalisering af Uber og i forbindelse med sin tiltrædelse som trafikminister, gjorde har Ole Birk Olesen i en Facebook-opdatering gjort klart, at han ønsker en liberalisering af taxiloven.

Men Kim Christiansen, ser du slet ingen muligheder for et kompromis. Kan vi forestille os en legalisering af Uber, hvis virksomheden bliver underlagt en tilstrækkelig stram regulering? 

"Nej. Hør nu her: Jeg har ikke tænkt mig at lave en lovgivning, der rummer hverken Uber eller andre pirat-taxifirmaer. Det handler ikke om, at vi skal stille krav til Uber men om, at de må indordne sig under de regler, der i forvejen er i Danmark. Ønsker de ikke det, så er det en politiopgave," siger han. 

Læs også: Anklager Uber for udspekuleret strategi i retten: Satser på spam og forhaling

DF: Ny teknologi kan ikke overflødiggøre lovkrav
Af regeringsgrundlaget fremgår det, at partierne ønsker "en  ophævelse af antalsbegrænsningen på tilladelser til taxikørsel" samt at fjerne "unødige adgangsbarrierer til erhvervet" ved at indføre "teknologineutrale krav til kontrol og forbrugerbeskyttelse".

Eksempelvis har Liberal Alliance tidligere argumenteret for, at Uber gennem sin app har overflødiggjort nogle af de skrappe reguleringer i taxiloven, der blandt andet stiller krav om, at der skal være installeret et traditionelt taxameter i vognene. 

Men afskaffelsen af det krav skal regeringen ikke gøre sig forhåbninger om at få gennemført med Dansk Folkepartis stemmer. 

"Vi vil gerne se på at ophæve de lov-bestemte begrænsninger på antallet af taxitilladelser og den slags ting, men vi kommer ikke til at fravige vores krav til indretningen af bilerne," siger han. 

Kim Christiansen står eksempelvis fast på, at taxiloven skal indeholde krav om, at alle bilerne skal have et taxi-skilt på taget samt taxameter, videokamera og sædefølere i kabinen. 

Alt sammen noget som Ubers biler udmærker sig ved ikke at have. 

"Men hvis der hen af vejen kommer teknologier, der kan overflødiggøre de krav, så er vi da åbne over for det. Vi er ikke teknologiskræmte, men vi mener bare ikke, at den slags teknologier findes i dag," siger Kim Christiansen.

Læs også:
Dansk taxachauffør gik undercover hos Uber: Her er, hvad han oplevede 

Uanset hvad Københavns Byret kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere