Artikel top billede

Sådan ser Amazons Snowmobile ud. Foto: Amazon.

Amazons vilde opfindelse: En lastbil der kan transportere 100 petabyte data

Amazon nyeste produkt er en datasugende lastbil.

Har du for mange data til, at du selv kan flytte dem til clouden? Så fortvivl ikke. Amazon har en løsning.

Den amerikanske cloud-gigant lancerede onsdag aften "AWS Snowmobile".

En gigantisk lastbil med en container, der kan lagre intet mindre end 100 petabyte data.

Virksomheder der ønsker at flytte enorme datamængder til skyen kan ganske enkelt tilkalde lastbilen, der opsuger data fra servere med hastigheder på én terabit i sekundet. Med den hastighed vil det ifølge Amazon være muligt at fylde en Snowmobile-lastbil med data på 10 dage.

Herefter ruller lastbilen tilbage til Amazons hovedkvarter og overfører de mange data til Amazons servere, hvor de vil være tilgængelig fra clouden.

Henvender sig til finans, medie og forskning

Amazon oplyser på sin blog, at tilbuddet blandt andet henvender sig til virksomheder i finansindustrien, mediebranchen eller til forskningsinsitutioner.

Denne type store datamængder kan i sagens natur være ekstremt værdifulde, og derfor tilbyder Amazon både sikkerhedsvagter på lokationen og sikkerhedseskort til lastbilen, når den er på vejen.

Læs også: Amazons cloud-sikkerhedsdirektør: Sådan beskytter vi dine data i skyen

Videreudvikling af velkendt koncept

Snowmobile er en videreudvikling af et koncept som Amazon lancerede i 2015, da virksomheden introducerede en databoks ved navn Snowball, der har en datakapacitet på 80 terabyte.  

Boksen vejer 25 kg og bliver sendt ud til kunder, der ønsker at flytte store datamængder til clouden. Kunden kan herefter fylde boksen med data og sende den retur til Amazon, der flytter de mange data over på sine servere.

Forsendelsen af Snowball koster knap 250 dollar eller knap 1700 kroner. Amazon oplyser til gengæld ikke, hvad det koster at benytte sig af Snowmobile.

Læs også: Når bredbånd er for langsomt: 80 terabyte-boks skal levere data til skyen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere