Sådan ser Amazons Snowmobile ud. Foto: Amazon.

Amazons vilde opfindelse: En lastbil der kan transportere 100 petabyte data

Amazon nyeste produkt er en datasugende lastbil.

Har du for mange data til, at du selv kan flytte dem til clouden? Så fortvivl ikke. Amazon har en løsning.

Den amerikanske cloud-gigant lancerede onsdag aften "AWS Snowmobile".

En gigantisk lastbil med en container, der kan lagre intet mindre end 100 petabyte data.

Virksomheder der ønsker at flytte enorme datamængder til skyen kan ganske enkelt tilkalde lastbilen, der opsuger data fra servere med hastigheder på én terabit i sekundet. Med den hastighed vil det ifølge Amazon være muligt at fylde en Snowmobile-lastbil med data på 10 dage.

Herefter ruller lastbilen tilbage til Amazons hovedkvarter og overfører de mange data til Amazons servere, hvor de vil være tilgængelig fra clouden.

Henvender sig til finans, medie og forskning
Amazon oplyser på sin blog, at tilbuddet blandt andet henvender sig til virksomheder i finansindustrien, mediebranchen eller til forskningsinsitutioner.

Denne type store datamængder kan i sagens natur være ekstremt værdifulde, og derfor tilbyder Amazon både sikkerhedsvagter på lokationen og sikkerhedseskort til lastbilen, når den er på vejen.

Læs også: Amazons cloud-sikkerhedsdirektør: Sådan beskytter vi dine data i skyen

Videreudvikling af velkendt koncept
Snowmobile er en videreudvikling af et koncept som Amazon lancerede i 2015, da virksomheden introducerede en databoks ved navn Snowball, der har en datakapacitet på 80 terabyte.  

Boksen vejer 25 kg og bliver sendt ud til kunder, der ønsker at flytte store datamængder til clouden. Kunden kan herefter fylde boksen med data og sende den retur til Amazon, der flytter de mange data over på sine servere.

Forsendelsen af Snowball koster knap 250 dollar eller knap 1700 kroner. Amazon oplyser til gengæld ikke, hvad det koster at benytte sig af Snowmobile.

Læs også: Når bredbånd er for langsomt: 80 terabyte-boks skal levere data til skyen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
ATP har bygget it-system til udbetaling af feriepenge på tre måneder: "Mange har arbejdet nat og weekender for at nå det"
Interview: ATP-medarbejdere har måttet droppe sommerferien og arbejde om natten, men nu er løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriemidler klar. "Lige nu har vi 300.000 i kø, og der er en ventetid på omkring to timer," siger ATP-underdirektør Jesper Juel-Helwig. Bliv klogere på, hvordan ATP har skabt den nye løsning på tre måneder.
Computerworld
Elon Musk præsenterede fremtidens Tesla-batteri - og straks styrtdykkede aktien
Tesla-stifteren Elon Musk præsenterede tirsdag selskabets visioner og strategier inden for fremtidens elbils-batteri. Men nyhederne - eller mangel på samme - fik investorerne til sende aktien ned med 5,6 procent.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Midt i en Corona-tid: Holder du sikre og brugervenlige onlinemøder?
Åbne kontormiljøer, personlige møder, teambuilding og håndtryk har tidligere været en del af hverdagen for mange danske virksomheder, men det har covid-19 ændret på. Tidligere klassiske arbejdsformer er blevet erstattet af nye og mange medarbejdere arbejder f.eks. hjemmefra, på skift eller under nye og mere beskyttede forhold. Denne nye virkelighed har resulteret i en større produktivitet og effektivitet blandt de medarbejdere, som trives med at arbejde hjemmefra. Eksempler som øget fokus, effektiv brug af tid og færre forstyrrelser er blandt de positive tendenser. Det har fået flere ledere til at overveje at implementere muligheder for fleksible arbejdsmiljøer og faste hjemmearbejdsdage. Er det også tilfældet i din virksomhed? Hvis ja, så læs med i denne e-guide og find inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå de største fordele med online møder baseret på Cisco Webex.