Artikel top billede

Sådan ser Amazons Snowmobile ud. Foto: Amazon.

Amazons vilde opfindelse: En lastbil der kan transportere 100 petabyte data

Amazon nyeste produkt er en datasugende lastbil.

Har du for mange data til, at du selv kan flytte dem til clouden? Så fortvivl ikke. Amazon har en løsning.

Den amerikanske cloud-gigant lancerede onsdag aften "AWS Snowmobile".

En gigantisk lastbil med en container, der kan lagre intet mindre end 100 petabyte data.

Virksomheder der ønsker at flytte enorme datamængder til skyen kan ganske enkelt tilkalde lastbilen, der opsuger data fra servere med hastigheder på én terabit i sekundet. Med den hastighed vil det ifølge Amazon være muligt at fylde en Snowmobile-lastbil med data på 10 dage.

Herefter ruller lastbilen tilbage til Amazons hovedkvarter og overfører de mange data til Amazons servere, hvor de vil være tilgængelig fra clouden.

Henvender sig til finans, medie og forskning

Amazon oplyser på sin blog, at tilbuddet blandt andet henvender sig til virksomheder i finansindustrien, mediebranchen eller til forskningsinsitutioner.

Denne type store datamængder kan i sagens natur være ekstremt værdifulde, og derfor tilbyder Amazon både sikkerhedsvagter på lokationen og sikkerhedseskort til lastbilen, når den er på vejen.

Læs også: Amazons cloud-sikkerhedsdirektør: Sådan beskytter vi dine data i skyen

Videreudvikling af velkendt koncept

Snowmobile er en videreudvikling af et koncept som Amazon lancerede i 2015, da virksomheden introducerede en databoks ved navn Snowball, der har en datakapacitet på 80 terabyte.  

Boksen vejer 25 kg og bliver sendt ud til kunder, der ønsker at flytte store datamængder til clouden. Kunden kan herefter fylde boksen med data og sende den retur til Amazon, der flytter de mange data over på sine servere.

Forsendelsen af Snowball koster knap 250 dollar eller knap 1700 kroner. Amazon oplyser til gengæld ikke, hvad det koster at benytte sig af Snowmobile.

Læs også: Når bredbånd er for langsomt: 80 terabyte-boks skal levere data til skyen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere