Nyt kæmpe datacenter ved at blive bygget i Danmark - stor mystik om hvem der står bag

Det første spadestik er taget i forbindelse byggeriet af et kæmpe datacenter ved Fredericia, men det er endnu uvist, hvem der bygger.

I sommer kom det frem, at et stort datacenter var på vej til Fredericia, og nu er det første spadestik blevet taget til, hvad der ser ud til at blive et datacenter af international karakter, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Du kan læse mere om den første afsløring her: Nyt gigantisk datacenter på vej til Danmark - har irske forbindelser.

Seks måneder senere er der stadig intet nyt om, hvem der er begyndt at bygge på den 74 hektar store grund.

Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, ønsker ikke at fortælle noget om, hvem der står bag projektet. 

En pressemedarbejder i kommunen oplyser til avisen, at hemmelighedskræmmeriet "er et ønske fra nogens side."

100 meter fra grunden er byggeriet af en stor højspændingsstation begyndt. Ifølge TV Syd ved byggeleder på højsopændingsstationen end ikke, hvorfor den skal bygges.

"Men det må være noget stort. Ellers var der jo ingen grund til at lægge sådan en station her," siger byggeleder Benny Nielsen til TV Syd.

"Vil huse servere"
At der er tale om en it-gigant med store datamængder, kan der dog ikke være tvivl om.

"Bygningerne vil huse servere beregnet til lagring og bearbejdning af meget store datamængder," lyder det blandt andet et sted i de officielle dokumenter vedrørende projektet fra Fredericia kommune.

Ifølge dokumenterne bliver byggeriet 117.740 kvadratmeter stort fordelt på flere bygninger.

Du kan læse hele Computerworlds gennemgang af byggeriet ved Fredericia her: Så stort bliver nyt kæmpe datacenter i Fredericia - men hvem står bag?

Byggeriet vil tage cirka to år med op til 750 personer tilknyttet byggeriet.

I øjeblikket er både Apple og Facebook også i gang med at bygge datacentre i Danmark ved Viborg og på Fyn. 

Computerworld var for et par måneder siden forbi byggegrunden i Fredericia. Du kan se, hvordan der da så ud på den kommende datacentergrund lidt uden for Fredericia her: Galleri: Her skal Danmarks næste gigant-datacentre bygges

Læs også: 

Datacenter-kapløb i Norden: Nu rykker flere it-giganter ind med store datacentre

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.