Artikel top billede

Nedturen er total: Swipp lukker og slukker helt om tre måneder

Alle medarbejdere hos mobilbetalingsløsningen Swipp er blevet opsagt.

Så gik den ikke længere for Swipp, som har orienteret sine erhvervskunder og privatbrugere om, at mobilbetalingsløsningen ikke længere kan benyttes efter 1. marts 2017.

Dermed har Swipp, ejet af 72 pengeinstitutter, efter en længere tids armlægning med Mobilepay fra Danske Bank valgt at lukke og opsige sine 24 medarbejdere og tre studentermedhjælpere.

Medarbejderne har i går onsdag fået besked om opsigelserne.

Mobilbetalings-app'en fortsætter med at blive holdt i luften frem til 28. februar af en håndfuld Swipp-folk, men der bliver ikke udviklet yderligere på løsningen.

Begyndelsen til enden

Mobilepay fik for nyligt tilgang af de 72 banker, som lancerede Swipp tilbage i sommeren 2013.

Swipp-lanceringen skete kort tid efter, at Danske Bank sendte sin Mobilepay i lommerne på danskerne.

I efteråret forlod først Nordea Swipp-samarbejdet, hvilket blev efterfulgt af Jyske Bank, hvorefter de resterende banker i Swipp hoppede over til Danske Banks mobilbetalingsløsning.

Det kan du læse mere om her: Samtlige danske banker dropper Swipp og går til MobilePay

Ny konkurrent i 2017

Dermed er alle danske banker nu på samme mobilbetalingsplatform, som oprindeligt var tanken tilbage i 2013, inden Danske Bank gik solo med Mobilepay.

Konkurrencen forventes derfor først og fremmest at komme fra det mobile Dankort, som Nets forventes at lancere i første kvartal til næste år.

Også udenlandske spillere som it-giganten Apple er klar til at lade iPhone-brugere betale med deres mobiler.

Det kan du læse mere om her: De mobile betalinger kan glide ud af bankernes hænder og havne hos it-firmaerne - du betaler med oplysninger

Frugtesløse forhandlinger

Computerworld erfarer, at der i sommers pågik forhandlinger om, at slå Swipp sammen med Mobilepay.

Nets deltog også i disse forhandlinger, som altså ikke førte til noget.

Derfor drejer Swipp nu endeligt nøglen om, efter en rum tid, hvor løsningen har været på vej i graven. 

Læs også:
Total nedtur: Swipp ligner mere og mere en fejltagelse i slow-motion

Swipp kan komme til at bane vejen for Apple Pays indtog i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere