Nedturen er total: Swipp lukker og slukker helt om tre måneder

Alle medarbejdere hos mobilbetalingsløsningen Swipp er blevet opsagt.

Så gik den ikke længere for Swipp, som har orienteret sine erhvervskunder og privatbrugere om, at mobilbetalingsløsningen ikke længere kan benyttes efter 1. marts 2017.

Dermed har Swipp, ejet af 72 pengeinstitutter, efter en længere tids armlægning med Mobilepay fra Danske Bank valgt at lukke og opsige sine 24 medarbejdere og tre studentermedhjælpere.

Medarbejderne har i går onsdag fået besked om opsigelserne.

Mobilbetalings-app'en fortsætter med at blive holdt i luften frem til 28. februar af en håndfuld Swipp-folk, men der bliver ikke udviklet yderligere på løsningen.

Begyndelsen til enden
Mobilepay fik for nyligt tilgang af de 72 banker, som lancerede Swipp tilbage i sommeren 2013.

Swipp-lanceringen skete kort tid efter, at Danske Bank sendte sin Mobilepay i lommerne på danskerne.

I efteråret forlod først Nordea Swipp-samarbejdet, hvilket blev efterfulgt af Jyske Bank, hvorefter de resterende banker i Swipp hoppede over til Danske Banks mobilbetalingsløsning.

Det kan du læse mere om her: Samtlige danske banker dropper Swipp og går til MobilePay

Ny konkurrent i 2017
Dermed er alle danske banker nu på samme mobilbetalingsplatform, som oprindeligt var tanken tilbage i 2013, inden Danske Bank gik solo med Mobilepay.

Konkurrencen forventes derfor først og fremmest at komme fra det mobile Dankort, som Nets forventes at lancere i første kvartal til næste år.

Også udenlandske spillere som it-giganten Apple er klar til at lade iPhone-brugere betale med deres mobiler.

Det kan du læse mere om her: De mobile betalinger kan glide ud af bankernes hænder og havne hos it-firmaerne - du betaler med oplysninger

Frugtesløse forhandlinger
Computerworld erfarer, at der i sommers pågik forhandlinger om, at slå Swipp sammen med Mobilepay.

Nets deltog også i disse forhandlinger, som altså ikke førte til noget.

Derfor drejer Swipp nu endeligt nøglen om, efter en rum tid, hvor løsningen har været på vej i graven. 

Læs også:
Total nedtur: Swipp ligner mere og mere en fejltagelse i slow-motion

Swipp kan komme til at bane vejen for Apple Pays indtog i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.