Nedturen er total: Swipp lukker og slukker helt om tre måneder

Alle medarbejdere hos mobilbetalingsløsningen Swipp er blevet opsagt.

Så gik den ikke længere for Swipp, som har orienteret sine erhvervskunder og privatbrugere om, at mobilbetalingsløsningen ikke længere kan benyttes efter 1. marts 2017.

Dermed har Swipp, ejet af 72 pengeinstitutter, efter en længere tids armlægning med Mobilepay fra Danske Bank valgt at lukke og opsige sine 24 medarbejdere og tre studentermedhjælpere.

Medarbejderne har i går onsdag fået besked om opsigelserne.

Mobilbetalings-app'en fortsætter med at blive holdt i luften frem til 28. februar af en håndfuld Swipp-folk, men der bliver ikke udviklet yderligere på løsningen.

Begyndelsen til enden
Mobilepay fik for nyligt tilgang af de 72 banker, som lancerede Swipp tilbage i sommeren 2013.

Swipp-lanceringen skete kort tid efter, at Danske Bank sendte sin Mobilepay i lommerne på danskerne.

I efteråret forlod først Nordea Swipp-samarbejdet, hvilket blev efterfulgt af Jyske Bank, hvorefter de resterende banker i Swipp hoppede over til Danske Banks mobilbetalingsløsning.

Det kan du læse mere om her: Samtlige danske banker dropper Swipp og går til MobilePay

Ny konkurrent i 2017
Dermed er alle danske banker nu på samme mobilbetalingsplatform, som oprindeligt var tanken tilbage i 2013, inden Danske Bank gik solo med Mobilepay.

Konkurrencen forventes derfor først og fremmest at komme fra det mobile Dankort, som Nets forventes at lancere i første kvartal til næste år.

Også udenlandske spillere som it-giganten Apple er klar til at lade iPhone-brugere betale med deres mobiler.

Det kan du læse mere om her: De mobile betalinger kan glide ud af bankernes hænder og havne hos it-firmaerne - du betaler med oplysninger

Frugtesløse forhandlinger
Computerworld erfarer, at der i sommers pågik forhandlinger om, at slå Swipp sammen med Mobilepay.

Nets deltog også i disse forhandlinger, som altså ikke førte til noget.

Derfor drejer Swipp nu endeligt nøglen om, efter en rum tid, hvor løsningen har været på vej i graven. 

Læs også:
Total nedtur: Swipp ligner mere og mere en fejltagelse i slow-motion

Swipp kan komme til at bane vejen for Apple Pays indtog i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Her er Danmarks bedste it-virksomhed: SAP-huset KPS Consulting vinder Computerworld Top 100 2020
Computerworld Top 100: KPS Consulting vinder Computerworlds Top 100-kåring i 2020. Det sker efter en årrække med galoperende vækst og ekspansion, der i de seneste år er kulmineret med kæmpe aftaler hos Coop og Elgiganten. Rejsen begyndte tilbage i 2014 med et milliardprojekt hos Salling Group. Få hele historien om det succesfulde tysk-danske SAP-hus her.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.