Artikel top billede

Stort sagsanlæg på vej: Danmark forlanger 10.000 kroner per dansk Uber-kørsel i erstatning

Der bliver nu rejst tiltale mod selskabet bag kørselsappen Uber.

Politiets anklagemyndighed rejser nu tiltale mod det hollandske selskab Uber BV, der står bag kørselsappen Ubers aktiviteter i Danmark.

Det meddeler Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Tiltalen bliver rejst efter, at Østre Landsret for nyligt stadfæstede den dom, der i sommer faldt i Københavns Byret, hvor en række Uber-chauffører blev dømt for at bryde taxa-loven.

Læs også: Landsretten slår fast: Uber-chauffører bryder loven

"Det er nu slået fast, at chaufførerne har kørt i strid med taxilovgivningen. Derfor har vi rejst tiltale mod selskabet bag for at medvirke til disse ulovligheder. Der er tale om en principiel prøvesag, hvor anklagemyndigheden ønsker at få rettens vurdering af medvirkensansvaret til den ulovlige taxikørsel,« siger Vibeke Thorkil-Jensen, advokaturchef hos anklagemyndigheden, ifølge en pressemeddelelse.

Kan blive dyrt

Det er anklagemyndighedens ønske, at Uber skal idømmes en bøde på 30.000 kroner, hvilket ifølge Københavns Politi svarer til 10.000 kroner per ulovlig kørsel i den aktuelle sag. 

Får anklagemyndigheden medhold vil den herefter kunne rejse tiltale mod Uber for hver eneste ulovlig tur en chauffør har kørt med tjenesten, og den  samlede bøde kan derfor ende på et ganske betragteligt beløb.

Københavns Politi oplyser, at det endnu er uvist, hvornår straffesagen kommer for retten.

Læs også:
DF afviser al snak om at lovliggøre Uber: "Hør nu her. Jeg har ikke tænkt mig at lave en lov, der rummer Uber eller andre pirat-taxifirmaer."  

Uanset hvad retten kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere