Artikel top billede

Stort sagsanlæg på vej: Danmark forlanger 10.000 kroner per dansk Uber-kørsel i erstatning

Der bliver nu rejst tiltale mod selskabet bag kørselsappen Uber.

Politiets anklagemyndighed rejser nu tiltale mod det hollandske selskab Uber BV, der står bag kørselsappen Ubers aktiviteter i Danmark.

Det meddeler Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Tiltalen bliver rejst efter, at Østre Landsret for nyligt stadfæstede den dom, der i sommer faldt i Københavns Byret, hvor en række Uber-chauffører blev dømt for at bryde taxa-loven.

Læs også: Landsretten slår fast: Uber-chauffører bryder loven

"Det er nu slået fast, at chaufførerne har kørt i strid med taxilovgivningen. Derfor har vi rejst tiltale mod selskabet bag for at medvirke til disse ulovligheder. Der er tale om en principiel prøvesag, hvor anklagemyndigheden ønsker at få rettens vurdering af medvirkensansvaret til den ulovlige taxikørsel,« siger Vibeke Thorkil-Jensen, advokaturchef hos anklagemyndigheden, ifølge en pressemeddelelse.

Kan blive dyrt

Det er anklagemyndighedens ønske, at Uber skal idømmes en bøde på 30.000 kroner, hvilket ifølge Københavns Politi svarer til 10.000 kroner per ulovlig kørsel i den aktuelle sag. 

Får anklagemyndigheden medhold vil den herefter kunne rejse tiltale mod Uber for hver eneste ulovlig tur en chauffør har kørt med tjenesten, og den  samlede bøde kan derfor ende på et ganske betragteligt beløb.

Københavns Politi oplyser, at det endnu er uvist, hvornår straffesagen kommer for retten.

Læs også:
DF afviser al snak om at lovliggøre Uber: "Hør nu her. Jeg har ikke tænkt mig at lave en lov, der rummer Uber eller andre pirat-taxifirmaer."  

Uanset hvad retten kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere