Artikel top billede

Stort sagsanlæg på vej: Danmark forlanger 10.000 kroner per dansk Uber-kørsel i erstatning

Der bliver nu rejst tiltale mod selskabet bag kørselsappen Uber.

Politiets anklagemyndighed rejser nu tiltale mod det hollandske selskab Uber BV, der står bag kørselsappen Ubers aktiviteter i Danmark.

Det meddeler Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Tiltalen bliver rejst efter, at Østre Landsret for nyligt stadfæstede den dom, der i sommer faldt i Københavns Byret, hvor en række Uber-chauffører blev dømt for at bryde taxa-loven.

Læs også: Landsretten slår fast: Uber-chauffører bryder loven

"Det er nu slået fast, at chaufførerne har kørt i strid med taxilovgivningen. Derfor har vi rejst tiltale mod selskabet bag for at medvirke til disse ulovligheder. Der er tale om en principiel prøvesag, hvor anklagemyndigheden ønsker at få rettens vurdering af medvirkensansvaret til den ulovlige taxikørsel,« siger Vibeke Thorkil-Jensen, advokaturchef hos anklagemyndigheden, ifølge en pressemeddelelse.

Kan blive dyrt

Det er anklagemyndighedens ønske, at Uber skal idømmes en bøde på 30.000 kroner, hvilket ifølge Københavns Politi svarer til 10.000 kroner per ulovlig kørsel i den aktuelle sag. 

Får anklagemyndigheden medhold vil den herefter kunne rejse tiltale mod Uber for hver eneste ulovlig tur en chauffør har kørt med tjenesten, og den  samlede bøde kan derfor ende på et ganske betragteligt beløb.

Københavns Politi oplyser, at det endnu er uvist, hvornår straffesagen kommer for retten.

Læs også:
DF afviser al snak om at lovliggøre Uber: "Hør nu her. Jeg har ikke tænkt mig at lave en lov, der rummer Uber eller andre pirat-taxifirmaer."  

Uanset hvad retten kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere