Artikel top billede

Kun hver fjerde medarbejder får en smartphone af arbejdsgiveren - resten må selv punge ud

Har du heller ikke lokket din arbejdsgiver til at betale en smartphone til dig? Du er langt fra alene.

Hvis du sidder på din kontorplads og murrer lidt over, at du selv har været nødt til at købe dig en smartphone, mens sidemanden/kvinde fik sin betalt af arbejdsgiveren, så behøver du måske slet ikke føle dig så forbigået.

For selvom smartphones fylder meget på de fleste arbejdspladser i dag, er det faktisk stadig oftest medarbejderen selv, der har betalt for smartphonen.

Kun under hver fjerde ansatte har fået smartphonen betalt af arbejdsgiveren.

Det konkluderer Gartner i en ny stor undersøgelse blandt 9,592 respondenter i USA, Storbritannien og Australien.

"I modsætning til det høje antal virksomheds-udstedte pc'er på arbejdspladserne, modtager relativt få medarbejdere mobile enheder."

"Størstedelen af de smartphones, der anvendes på arbejdspladserne, er personligt ejede enheder - kun 23 procent af medarbejderne i undersøgelsen har fået smartphones af virksomheden," skriver Gartner i analysen.

Det betyder så i sagens natur også, at at rigtig mange ansatte i virksomhederne foretager arbejdsrelaterede opgaver på en smartphone, som virksomheden ikke ejer - og måske heller ikke bestemmer over/supporterer.

"Faktisk anvender over halvdelen af de medarbejdere, der bruger smartphones til arbejde, udelukkende personligt ejede smartphones," skriver Gartner.

Afstemning: Har din arbejdsgiver betalt din smartphone?

Også hvad angår brugen af tablet-pc'er, er det de færreste, der har fået én betalt af virksomheden.

Til gengæld er det mere almindeligt, at virksomheden betaler for desktop-pc'en.

Over halvdelen af respondenterne har fået en desktop-pc af virksomheden, og 36 procent har fået en bærbar pc eller en 2-i-1-maskine, der kombinerer pc'en og tablet-pc'en.

"I den mobile æra er det overaskende, at brugen af smartphones og tablets ikke er så høj så som brugen af pc'er i virksomhederne, selv når man tæller brugen af personligt ejede enheder med," lyder det fra Gartner.

Læs også:

Almindelig tablet-pc eller hybrid-model? Her er it-ledernes foretrukne tablet-designs

Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere