Artikel top billede

Kun hver fjerde medarbejder får en smartphone af arbejdsgiveren - resten må selv punge ud

Har du heller ikke lokket din arbejdsgiver til at betale en smartphone til dig? Du er langt fra alene.

Hvis du sidder på din kontorplads og murrer lidt over, at du selv har været nødt til at købe dig en smartphone, mens sidemanden/kvinde fik sin betalt af arbejdsgiveren, så behøver du måske slet ikke føle dig så forbigået.

For selvom smartphones fylder meget på de fleste arbejdspladser i dag, er det faktisk stadig oftest medarbejderen selv, der har betalt for smartphonen.

Kun under hver fjerde ansatte har fået smartphonen betalt af arbejdsgiveren.

Det konkluderer Gartner i en ny stor undersøgelse blandt 9,592 respondenter i USA, Storbritannien og Australien.

"I modsætning til det høje antal virksomheds-udstedte pc'er på arbejdspladserne, modtager relativt få medarbejdere mobile enheder."

"Størstedelen af de smartphones, der anvendes på arbejdspladserne, er personligt ejede enheder - kun 23 procent af medarbejderne i undersøgelsen har fået smartphones af virksomheden," skriver Gartner i analysen.

Det betyder så i sagens natur også, at at rigtig mange ansatte i virksomhederne foretager arbejdsrelaterede opgaver på en smartphone, som virksomheden ikke ejer - og måske heller ikke bestemmer over/supporterer.

"Faktisk anvender over halvdelen af de medarbejdere, der bruger smartphones til arbejde, udelukkende personligt ejede smartphones," skriver Gartner.

Afstemning: Har din arbejdsgiver betalt din smartphone?

Også hvad angår brugen af tablet-pc'er, er det de færreste, der har fået én betalt af virksomheden.

Til gengæld er det mere almindeligt, at virksomheden betaler for desktop-pc'en.

Over halvdelen af respondenterne har fået en desktop-pc af virksomheden, og 36 procent har fået en bærbar pc eller en 2-i-1-maskine, der kombinerer pc'en og tablet-pc'en.

"I den mobile æra er det overaskende, at brugen af smartphones og tablets ikke er så høj så som brugen af pc'er i virksomhederne, selv når man tæller brugen af personligt ejede enheder med," lyder det fra Gartner.

Læs også:

Almindelig tablet-pc eller hybrid-model? Her er it-ledernes foretrukne tablet-designs

Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere