Artikel top billede

Kun hver fjerde medarbejder får en smartphone af arbejdsgiveren - resten må selv punge ud

Har du heller ikke lokket din arbejdsgiver til at betale en smartphone til dig? Du er langt fra alene.

Hvis du sidder på din kontorplads og murrer lidt over, at du selv har været nødt til at købe dig en smartphone, mens sidemanden/kvinde fik sin betalt af arbejdsgiveren, så behøver du måske slet ikke føle dig så forbigået.

For selvom smartphones fylder meget på de fleste arbejdspladser i dag, er det faktisk stadig oftest medarbejderen selv, der har betalt for smartphonen.

Kun under hver fjerde ansatte har fået smartphonen betalt af arbejdsgiveren.

Det konkluderer Gartner i en ny stor undersøgelse blandt 9,592 respondenter i USA, Storbritannien og Australien.

"I modsætning til det høje antal virksomheds-udstedte pc'er på arbejdspladserne, modtager relativt få medarbejdere mobile enheder."

"Størstedelen af de smartphones, der anvendes på arbejdspladserne, er personligt ejede enheder - kun 23 procent af medarbejderne i undersøgelsen har fået smartphones af virksomheden," skriver Gartner i analysen.

Det betyder så i sagens natur også, at at rigtig mange ansatte i virksomhederne foretager arbejdsrelaterede opgaver på en smartphone, som virksomheden ikke ejer - og måske heller ikke bestemmer over/supporterer.

"Faktisk anvender over halvdelen af de medarbejdere, der bruger smartphones til arbejde, udelukkende personligt ejede smartphones," skriver Gartner.

Afstemning: Har din arbejdsgiver betalt din smartphone?

Også hvad angår brugen af tablet-pc'er, er det de færreste, der har fået én betalt af virksomheden.

Til gengæld er det mere almindeligt, at virksomheden betaler for desktop-pc'en.

Over halvdelen af respondenterne har fået en desktop-pc af virksomheden, og 36 procent har fået en bærbar pc eller en 2-i-1-maskine, der kombinerer pc'en og tablet-pc'en.

"I den mobile æra er det overaskende, at brugen af smartphones og tablets ikke er så høj så som brugen af pc'er i virksomhederne, selv når man tæller brugen af personligt ejede enheder med," lyder det fra Gartner.

Læs også:

Almindelig tablet-pc eller hybrid-model? Her er it-ledernes foretrukne tablet-designs

Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere