Artikel top billede

Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt

De ringe salgstal og den vedvarende krise på pc-markedet bør få pc-producenterne til at gentænke deres forretninger eller ganske enkelt forlade markedet.

Pc-markedet er skrumpet mange år i træk efterhånden.

Det er sket i takt med, at tablets og smartphones har taget over i forbrugernes hjem, og mens pc'ernes levetid er steget markant. 

Når der endelig er nogle pc-produkter, der rent faktisk sælger godt, er det typisk 2-i-1-maskinerne, der kombinerer tablet-oplevelsen med pc-oplevelsen - og det kan så eksempelvis være en Surface, som Microsoft selv står bag. 

Den vedvarende krise på det mere traditionelle pc-marked bør derfor også få producenterne til enten at give deres forretninger et gennemgribende eftersyn eller ligefrem forlade markedet.

Sådan lyder det barske budskab fra rådgivningsfirmaet Gartner i en ny markedsanalyse.

"Pc-leverandørernes ledere står med et svært valg og skal vælge imellem en hovedreparation af deres virksomheder eller at forlade markedet i 2020," skriver Gartner.

Læs også: Dramatisk nedtur for pc-giganterne - men Apple skiller sig ud med Mac-salget

"Hvis de beslutter at blive, skal de hurtigt finde ud af, hvilke ændringer, der skal foretages eller hvilke alternativer, der skal satses på på et overmættet pc-markedet."

Har svært ved at tjene penge

Gartner bygger udmeldingen på det faktum, at de fem største producenter på markedet, der står for samlet 76 procent af pc-salget, har svært ved at omsætte salget til positive resultater på bundlinjen.

"Den pc-forretningsmodel, vi traditionelt har kendt, er gået i stykker," lyder konklusionen fra Gartner.

Tvunget til at tænke i nye baner

"Mens dette ikke betyder, at det er forbi med pc-markedet, så vil den installerede pc-base fortsætte med at skrumpe over de næste fem år, og det vil fortsætte med at udhule pc-leverandørernes omsætning og profit," skriver Gartner.

Gartner bringer selv nogle af de mulige overlevelsesstrategier på banen.

De spænder lige fra, at man både indfører nye produkter og nye forretningsmodeller til, at man eksempelvis kan holde fast i de produkter, man har - men tænke i nye forretningsmodeller.

"Nogle leverandører har måske behov for en helt ny forretnings- og produkt-strategi for at få ændret på deres situation."

"Pc-leverandørerne er nødt til at identificere deres kernekompetencer, evaluere interne ressourcer og tage fat på en eller flere alternative forretnings- og produktinnovationsmodeller for at blive i eller forlade pc-markedet."

Læs også:

Dramatisk nedtur for pc-giganterne - men Apple skiller sig ud med Mac-salget

Forbrugerne knuselsker denne computer: 2-i-1-maskinen viser vejen frem

Trods historisk krise på pc-markedet: Danskerne købte en million nye maskiner i 2015




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere