Artikel top billede

Først var forbrugerne helt vilde for at få Windows 10 - nu står Windows 10 pludselig i stampe

Der er ikke sket nogen specielt imponerende udvikling med Windows 10's markedsandel, siden tilbuddet om gratis opgraderinger ophørte ved udgangen af juli måned. Se de nye tal her.

Fredag den 29. juli i år var sidste chance for at opgradere gratis til Windows 10.

Forud for den dato var gået et års tid, hvor forbrugerne kunne opgradere gratis til Windows 10 fra Windows 7 eller Windows 8.1.

Det var en massiv succes med de gratis opgraderinger, og Windows 10 passerede allerede i maj måned 300 millioner brugere.

Hvis man sætter tallet op mod Microsofts egen målsætning om at have en milliard Windows 10-brugere inden 2018, var det dog fortsat et godt stykke fra målet.

Og selvom vi i slutningen af september kunne fortælle, at der nu var 400 millioner brugere af Windows 10, så tyder meget faktisk på, at Windows 10 nu står noget i stampe.

I hvert fald, hvad angår markedsandelen.

Fremmarch er gået i stå

Det viser en ny global opgørelse over styresystemernes markedsandele fra Statcounter.

Her kan man se, at Windows 10 oplevede en markant stigning i markedsandelen måned for måned fra sommeren 2015 og frem til juli i år, hvor Windows 10 nåede op på 23,53 procent af det globale marked for desktop-styresystemer.

Siden har der dog kun været en meget begrænset fremgang for Windows 10.

Ifølge Statcounter lå Windows 10 i august på en global markedsandel på 24,43 procent - altså kun en anelse mere end i juli.

I september lå markedsandelen på 24,42 procent. I oktober landede den på 24,81 procent, mens den i november nåede 26 procent.

Med andre ord har Windows 10's markedsandel altså ikke rykket sig ret meget siden udgangen af juli, hvor det var slut med gratis opgraderinger.

Læs også: Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt

Det er samtidig interessant at se, at både Windows 7 og Windows 8.1 i de samme måneder har bevaret deres markedsandele, hvilket viser, at en del forbrugere nok har valgt at blive på de ældre platforme frem for at opgradere.

Ifølge Statcounter lå Windows 7 ved udgangen af november på en markedsandel på 40 procent på globalt plan.

Windows 10 gået i stå i Danmark

Som vi tidligere har fortalt, hører Danmark til blandt de lande i verden, hvor forbrugerne har været hurtigst til at tage Windows 10 til sig. Læs mere om det her.

Zoomer man ind på vores lille kongerige i Statcounter-statistikken, er det dog også tydeligt, at Windows 10 er gået i stå over de seneste fire-fem måneder.

Her i Danmark var Windows 10's markedsandel ganske vist på hele 41,96 procent i november.

Men går man tilbage til juli måned, lå Windows 10 faktisk på en markedsandel på 42,69 procent i Danmark - altså en højere markedsandel, end det var tilfældet i november. 

Læs også:

Der er langt til en milliard: Windows 10 ligger nu på 400 millioner maskiner

Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden

Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere