Artikel top billede

Først var forbrugerne helt vilde for at få Windows 10 - nu står Windows 10 pludselig i stampe

Der er ikke sket nogen specielt imponerende udvikling med Windows 10's markedsandel, siden tilbuddet om gratis opgraderinger ophørte ved udgangen af juli måned. Se de nye tal her.

Fredag den 29. juli i år var sidste chance for at opgradere gratis til Windows 10.

Forud for den dato var gået et års tid, hvor forbrugerne kunne opgradere gratis til Windows 10 fra Windows 7 eller Windows 8.1.

Det var en massiv succes med de gratis opgraderinger, og Windows 10 passerede allerede i maj måned 300 millioner brugere.

Hvis man sætter tallet op mod Microsofts egen målsætning om at have en milliard Windows 10-brugere inden 2018, var det dog fortsat et godt stykke fra målet.

Og selvom vi i slutningen af september kunne fortælle, at der nu var 400 millioner brugere af Windows 10, så tyder meget faktisk på, at Windows 10 nu står noget i stampe.

I hvert fald, hvad angår markedsandelen.

Fremmarch er gået i stå

Det viser en ny global opgørelse over styresystemernes markedsandele fra Statcounter.

Her kan man se, at Windows 10 oplevede en markant stigning i markedsandelen måned for måned fra sommeren 2015 og frem til juli i år, hvor Windows 10 nåede op på 23,53 procent af det globale marked for desktop-styresystemer.

Siden har der dog kun været en meget begrænset fremgang for Windows 10.

Ifølge Statcounter lå Windows 10 i august på en global markedsandel på 24,43 procent - altså kun en anelse mere end i juli.

I september lå markedsandelen på 24,42 procent. I oktober landede den på 24,81 procent, mens den i november nåede 26 procent.

Med andre ord har Windows 10's markedsandel altså ikke rykket sig ret meget siden udgangen af juli, hvor det var slut med gratis opgraderinger.

Læs også: Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt

Det er samtidig interessant at se, at både Windows 7 og Windows 8.1 i de samme måneder har bevaret deres markedsandele, hvilket viser, at en del forbrugere nok har valgt at blive på de ældre platforme frem for at opgradere.

Ifølge Statcounter lå Windows 7 ved udgangen af november på en markedsandel på 40 procent på globalt plan.

Windows 10 gået i stå i Danmark

Som vi tidligere har fortalt, hører Danmark til blandt de lande i verden, hvor forbrugerne har været hurtigst til at tage Windows 10 til sig. Læs mere om det her.

Zoomer man ind på vores lille kongerige i Statcounter-statistikken, er det dog også tydeligt, at Windows 10 er gået i stå over de seneste fire-fem måneder.

Her i Danmark var Windows 10's markedsandel ganske vist på hele 41,96 procent i november.

Men går man tilbage til juli måned, lå Windows 10 faktisk på en markedsandel på 42,69 procent i Danmark - altså en højere markedsandel, end det var tilfældet i november. 

Læs også:

Der er langt til en milliard: Windows 10 ligger nu på 400 millioner maskiner

Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden

Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere