Artikel top billede

Skærmdump fra Youtube.

YouTubes største stjerne farer i flæsket på Google over algoritme-ændringer: Jeg sletter min kanal

Den svenske spilanmelder PewDiePie vil slette sin ellers vildt populære YouTube-kanal i protest mod, at Google har ændret algoritmerne på videositet. Google afviser, at der er ændret noget som helst på YouTube.

Den svenske spilanmelder Felix Kjellberg - måske bedre kendt som PewDiePie - har truet Google med at slette sin YouTube-kanal efter påstande om, at it-giganten har ændret flere Youtube-algoritmer.

PewDiePie er den største YouTube-stjerne med knap 50 millioner følgere og en anslået reklameindtægt på godt 100 millioner kroner alene i 2016, så det er en stor YouTube-stjerne, som nu banker i bordet.

Han anklager YouTube-ejeren Google for at have ændret i algoritmerne, så blandt andet hans indhold fra "foreslåede videoer" ikke ses så ofte som tidligere.

Mere konkret har han været vant til, at omkring 30 procent af videotrafikken er blevet genereret af "foreslåede videoer", mens den del er nu faldet til mindre end én procent.

Det skriver BBC.

50 millioner og færdig

I en ny video forklarer PewDiePie, at han i protest mod YouTubes ændrede algoritmer vil slette sin ellers hyperpopulære Youtube-kanal så snart, at han runder 50 millioner følgere. 

I skrivende stund er svenskeren oppe på 49.900.136 følgere og dermed 99.864 følgere fra at lukke sin kanal.

PewDiePie forklarer i sin YouTube-kritik, at han selv har mistet nogle af de videokanaler, som han har fulgt, og at links til "foreslåede videoer" nu er fyldt med indhold i lokkende overskrifter og porno, som han ikke er interesseret i.

Andre indholdsproducenter på YouTube har ifølge BBC fremført lignende kritik af YouTubes sideopsætninger, som altså ikke længere lever op til deres præferencer for, hvordan videoer skal præsenteres.

"Vi youtubere kender vores kanaler, og vi ved, hvis noget har ændret sig," forklarer PewDiePie blandt andet i sin nye video, hvor han også i sin karakteristiske sarkastiske stil spekulerer over, om YouTube har sat sig for at fjerne ham fra toppen af video-hierarkiet.

Google: Intet er ændret
Som respons til, at den største YouTube-stjernes kanal er på vej væk fra videositet, har Google kommenteret på påstanden om algoritme-ændringer.

Over for BBC hævder Googles videosite, at der ikke er ændret noget som helst i algoritmerne.

"Vi har foretaget et grundigt gennemsyn, og der har ikke været nogen nedgang i antallet af følgere hos videoproducenterne udover det normale billede med, at seere enten stopper med at følge producenter, eller Youtube fjerner spam-følgere," forklarer en talskvinde fra YouTube til BBC.

Hvad PewDiePie nu skal lave, forklarer han ikke i sin nyeste video på Youtube, hvor han ellers har skabt sig sit gode navn og rygte.

Han angiver dog, at han vil starte på en frisk.

"Jeg vil ikke forlade YouTube, jeg vil bare slette kanalen," lyder det fra den populære svensker i videoen.

Her finder du de 10 mest populære danske Youtube-kanaler


Sådan tjener 24-årig svensker 22 millioner om året på Youtube-videoer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere