Artikel top billede

PewDiePie alias Felix Arvid Ulf Kjellberg i en af sine lettere outrerede videoer på Youtube. Skærmdump fra Youtube.

Sådan tjener 24-årig svensker 22 millioner om året på Youtube-videoer

En ung svensk mand har i de seneste år fået status som en vaskeægte internet-berømthed. Med succesen følger pengene, og du kan her læse, hvordan man kan tjene millioner på at spille computerspil.

Navnet er Felix Arvid Ulf Kjellberg.

Den 24-årige svensker er dog nok bedre kendt under sit online-alias PewDiePie, når han sætter sig foran sit webcam og anmelder computerspil på en lettere uortodoks facon, der indebærer skrig og banderier i en lind strøm.

Omkring 27 millioner abonnenter følger den unge svenskers spilseancer og vlogs (video-weblogs), hvilket gør ham til en af Youtubes mest populære personer at følge.

Han er ikke en specielt god gamer, men han er underholdende, lyder skudsmålet. 

Sådan tjener han pengene

Med så stor popularitet har Felix Arvid Ulf Kjellberg samtidig formået at omsætte sin brandværdi til klingende kroner og ører.

The Wall Street Journal kan berette, at PewDiePie med sine videoer - også kaldt Pewds - indkasserer omkring 22 millioner kroner årligt, efter at han i 2012 indgik en lukrativ aftale med online-reklame-producenten Maker Studios, der tager en bid af annoncesalget og efterfølgende belønner PewDiePie.

Med PewDiePie som sin vigtigste berømthed blev Maker Studios solgt til Disney-koncernen i marts for et beløb, der svæver omkring et sted mellem tre og fem milliarder kroner, alt afhængig af hvordan Maker Studios klarer sig i den kommende tid.

Ikke helt skidt for en ung mand, der droppede ud af Göteborgs Universitet i en tidlig alder, fordi han hellere ville være derhjemme og spille computerspil.

En sky berømthed

På trods af sin status som en af Youtubes største berømtheder er Felix Arvid Ulf Kjellberg ganske mediesky.

Efter fem år som PewDiePie giver han eksempelvis yderst sjældent interview.

Alligevel er han så vigtig for spillere over hele kloden, at spilproducenterne lader ham få fingrene i spil og lader ham anmelde dem, længe før de er i handlen.

Eksempelvis gik han i kødet på spillet Flappy Bird under overskriften "Flappy Bird—Don't Play This Game". Spillet er siden blevet en gigant-succes trods svenskernes harske kommentarer undervejs i den noget utraditionelle anmeldelse.


Her kan du se, hvordan PewDiePie anmelder og gør et relativt ukendt spil til en verdenssucces.

Læs også:
Test: Denne dims kan gøre dig rig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere