Artikel top billede

PewDiePie alias Felix Arvid Ulf Kjellberg i en af sine lettere outrerede videoer på Youtube. Skærmdump fra Youtube.

Sådan tjener 24-årig svensker 22 millioner om året på Youtube-videoer

En ung svensk mand har i de seneste år fået status som en vaskeægte internet-berømthed. Med succesen følger pengene, og du kan her læse, hvordan man kan tjene millioner på at spille computerspil.

Navnet er Felix Arvid Ulf Kjellberg.

Den 24-årige svensker er dog nok bedre kendt under sit online-alias PewDiePie, når han sætter sig foran sit webcam og anmelder computerspil på en lettere uortodoks facon, der indebærer skrig og banderier i en lind strøm.

Omkring 27 millioner abonnenter følger den unge svenskers spilseancer og vlogs (video-weblogs), hvilket gør ham til en af Youtubes mest populære personer at følge.

Han er ikke en specielt god gamer, men han er underholdende, lyder skudsmålet. 

Sådan tjener han pengene

Med så stor popularitet har Felix Arvid Ulf Kjellberg samtidig formået at omsætte sin brandværdi til klingende kroner og ører.

The Wall Street Journal kan berette, at PewDiePie med sine videoer - også kaldt Pewds - indkasserer omkring 22 millioner kroner årligt, efter at han i 2012 indgik en lukrativ aftale med online-reklame-producenten Maker Studios, der tager en bid af annoncesalget og efterfølgende belønner PewDiePie.

Med PewDiePie som sin vigtigste berømthed blev Maker Studios solgt til Disney-koncernen i marts for et beløb, der svæver omkring et sted mellem tre og fem milliarder kroner, alt afhængig af hvordan Maker Studios klarer sig i den kommende tid.

Ikke helt skidt for en ung mand, der droppede ud af Göteborgs Universitet i en tidlig alder, fordi han hellere ville være derhjemme og spille computerspil.

En sky berømthed

På trods af sin status som en af Youtubes største berømtheder er Felix Arvid Ulf Kjellberg ganske mediesky.

Efter fem år som PewDiePie giver han eksempelvis yderst sjældent interview.

Alligevel er han så vigtig for spillere over hele kloden, at spilproducenterne lader ham få fingrene i spil og lader ham anmelde dem, længe før de er i handlen.

Eksempelvis gik han i kødet på spillet Flappy Bird under overskriften "Flappy Bird—Don't Play This Game". Spillet er siden blevet en gigant-succes trods svenskernes harske kommentarer undervejs i den noget utraditionelle anmeldelse.


Her kan du se, hvordan PewDiePie anmelder og gør et relativt ukendt spil til en verdenssucces.

Læs også:
Test: Denne dims kan gøre dig rig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.