Artikel top billede

PewDiePie alias Felix Arvid Ulf Kjellberg i en af sine lettere outrerede videoer på Youtube. Skærmdump fra Youtube.

Sådan tjener 24-årig svensker 22 millioner om året på Youtube-videoer

En ung svensk mand har i de seneste år fået status som en vaskeægte internet-berømthed. Med succesen følger pengene, og du kan her læse, hvordan man kan tjene millioner på at spille computerspil.

Navnet er Felix Arvid Ulf Kjellberg.

Den 24-årige svensker er dog nok bedre kendt under sit online-alias PewDiePie, når han sætter sig foran sit webcam og anmelder computerspil på en lettere uortodoks facon, der indebærer skrig og banderier i en lind strøm.

Omkring 27 millioner abonnenter følger den unge svenskers spilseancer og vlogs (video-weblogs), hvilket gør ham til en af Youtubes mest populære personer at følge.

Han er ikke en specielt god gamer, men han er underholdende, lyder skudsmålet. 

Sådan tjener han pengene

Med så stor popularitet har Felix Arvid Ulf Kjellberg samtidig formået at omsætte sin brandværdi til klingende kroner og ører.

The Wall Street Journal kan berette, at PewDiePie med sine videoer - også kaldt Pewds - indkasserer omkring 22 millioner kroner årligt, efter at han i 2012 indgik en lukrativ aftale med online-reklame-producenten Maker Studios, der tager en bid af annoncesalget og efterfølgende belønner PewDiePie.

Med PewDiePie som sin vigtigste berømthed blev Maker Studios solgt til Disney-koncernen i marts for et beløb, der svæver omkring et sted mellem tre og fem milliarder kroner, alt afhængig af hvordan Maker Studios klarer sig i den kommende tid.

Ikke helt skidt for en ung mand, der droppede ud af Göteborgs Universitet i en tidlig alder, fordi han hellere ville være derhjemme og spille computerspil.

En sky berømthed

På trods af sin status som en af Youtubes største berømtheder er Felix Arvid Ulf Kjellberg ganske mediesky.

Efter fem år som PewDiePie giver han eksempelvis yderst sjældent interview.

Alligevel er han så vigtig for spillere over hele kloden, at spilproducenterne lader ham få fingrene i spil og lader ham anmelde dem, længe før de er i handlen.

Eksempelvis gik han i kødet på spillet Flappy Bird under overskriften "Flappy Bird—Don't Play This Game". Spillet er siden blevet en gigant-succes trods svenskernes harske kommentarer undervejs i den noget utraditionelle anmeldelse.


Her kan du se, hvordan PewDiePie anmelder og gør et relativt ukendt spil til en verdenssucces.

Læs også:
Test: Denne dims kan gøre dig rig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere