Artikel top billede

Apple på højeste vækst-niveau i to år: iPhone 7 går som varmt brød

Salget af iPhone 7 buldrer derudad på de vigtigste markeder. Det er flere år siden, at Apple har oplevet noget lignende.

Apple har for tiden de højeste vækst-rater i de seneste to år på de store markeder, ligesom iOS for første gang i lang tid er begyndt at snuppe markedsandele fra Android.

Grund: Den nyligt lancerede iPhone 7.

Ifølge Financial Times viser tal fra markedsanalyse-virksomheden Kantar Worldpanel ComTech, at iPhone 7 i det seneste kvartal har været den bedste sælgende smartphone på de store markeder i både USA, Storbritannien og Japan.

I Storbritannien står der faktisk Apple på de tre mest solgte smartphones, nemlig iPhone 7, 6s og SE.

Salget af iPhone 7 har fået yderligere vind i sejlene af ærkerivalens Samsungs flop med topmodellen Galaxy Note 7, der var udset til at være Samsungs modtræk til iPhone 7.

Men Samsung har været nødt til at tilbagekalde Note 7'eren på grund af brandfare, hvilket har kostet dyrt på troværdighedskontoen.

Det kan du læse mere om her: Samsungs indtjening styrtdykker i kølvandet på Note 7-skandale

Alt er dog ikke lykke og gammen.

Halter bagefter i Kina

Ifølge Financial Times har Apple nemlig ikke formået at vinde på det meget vigtige kinesiske marked. Her har den bedst sælgende smartphone i kvartalet været R9-modellen fra kinesiske Oppo.

Apples markedsandel på det vigtige kinesiske marked er faktisk faldet til 17 procent fra 23 procent i det tilsvarende kvartal i fjor.

Ifølge markedsanalyse-virksomheden bliver der fortsat solgt flere Android-baserede enheder. I de fleste lande udgør antallet af solgte Android-telefoner omkring 75 procent af det samlede antal solgte enheder.

Ifølge Apples marketingchef, Phil Schiller, har den kraftige vækst i iPhone-salget også ført øget salg med sig i selskabets App Store, hvor der ifølge ham blev sat rekord i november.

Måneden havde det "største månedlige salg nogensinde," lyder det fra ham.

Det er et vendepunkt for Apple, der i 2016 har oplevet, at mange års konstant fremgang er vendt til tilbagegang.

Det kan du læse mere om her: Nedtur for Apple: Salg af iPhone falder for første gang siden 2007.

Nedturen fik blandt andet en af selskabets stor-investorer til at sælge alle sine aktier og tage benene på nakken.

Det kan du læse mere om her: Storinvestor bekymret for Apples fremtid: Sælger alle sine 53 millioner Apple-aktier

Apple besluttede med iPhone 7 at fjerne standard-stikket til hovedtelefoner, hvilket udløste nogen skepsis.

Det kan du læse mere om her: Nu fjerner Apple hovedtelefon-stikket fra iPhone: Går selskabet omsider for vidt med sine fikse ideer?

Denne beslutning ser imidlertid ikke at have påvirket forbrugernes købelyst negativt.

Apple har tidligere på samme måde oplevet en tilbagevenden til tidligere tiders meget voldsomme vækstrater med lanceringen af iPhone 6.

Det forrygende salg af denne telefon førte til, at Apple i dag er den virksomhed, der nogensinde i verdenshistorien har tjent flest penge på tre måneder.

Det kan du læse mere om her: Apple slår alle rekorder: Aldrig nogensinde har et firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal

Læs også:

Derfor har iPhone-salget ramt muren - og sådan kommer Apple tilbage på vækstsporet

Apples omsætning og indtjening styrtdykker - salg af iPhone falder med stor hast

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere