Artikel top billede

Apple på højeste vækst-niveau i to år: iPhone 7 går som varmt brød

Salget af iPhone 7 buldrer derudad på de vigtigste markeder. Det er flere år siden, at Apple har oplevet noget lignende.

Apple har for tiden de højeste vækst-rater i de seneste to år på de store markeder, ligesom iOS for første gang i lang tid er begyndt at snuppe markedsandele fra Android.

Grund: Den nyligt lancerede iPhone 7.

Ifølge Financial Times viser tal fra markedsanalyse-virksomheden Kantar Worldpanel ComTech, at iPhone 7 i det seneste kvartal har været den bedste sælgende smartphone på de store markeder i både USA, Storbritannien og Japan.

I Storbritannien står der faktisk Apple på de tre mest solgte smartphones, nemlig iPhone 7, 6s og SE.

Salget af iPhone 7 har fået yderligere vind i sejlene af ærkerivalens Samsungs flop med topmodellen Galaxy Note 7, der var udset til at være Samsungs modtræk til iPhone 7.

Men Samsung har været nødt til at tilbagekalde Note 7'eren på grund af brandfare, hvilket har kostet dyrt på troværdighedskontoen.

Det kan du læse mere om her: Samsungs indtjening styrtdykker i kølvandet på Note 7-skandale

Alt er dog ikke lykke og gammen.

Halter bagefter i Kina

Ifølge Financial Times har Apple nemlig ikke formået at vinde på det meget vigtige kinesiske marked. Her har den bedst sælgende smartphone i kvartalet været R9-modellen fra kinesiske Oppo.

Apples markedsandel på det vigtige kinesiske marked er faktisk faldet til 17 procent fra 23 procent i det tilsvarende kvartal i fjor.

Ifølge markedsanalyse-virksomheden bliver der fortsat solgt flere Android-baserede enheder. I de fleste lande udgør antallet af solgte Android-telefoner omkring 75 procent af det samlede antal solgte enheder.

Ifølge Apples marketingchef, Phil Schiller, har den kraftige vækst i iPhone-salget også ført øget salg med sig i selskabets App Store, hvor der ifølge ham blev sat rekord i november.

Måneden havde det "største månedlige salg nogensinde," lyder det fra ham.

Det er et vendepunkt for Apple, der i 2016 har oplevet, at mange års konstant fremgang er vendt til tilbagegang.

Det kan du læse mere om her: Nedtur for Apple: Salg af iPhone falder for første gang siden 2007.

Nedturen fik blandt andet en af selskabets stor-investorer til at sælge alle sine aktier og tage benene på nakken.

Det kan du læse mere om her: Storinvestor bekymret for Apples fremtid: Sælger alle sine 53 millioner Apple-aktier

Apple besluttede med iPhone 7 at fjerne standard-stikket til hovedtelefoner, hvilket udløste nogen skepsis.

Det kan du læse mere om her: Nu fjerner Apple hovedtelefon-stikket fra iPhone: Går selskabet omsider for vidt med sine fikse ideer?

Denne beslutning ser imidlertid ikke at have påvirket forbrugernes købelyst negativt.

Apple har tidligere på samme måde oplevet en tilbagevenden til tidligere tiders meget voldsomme vækstrater med lanceringen af iPhone 6.

Det forrygende salg af denne telefon førte til, at Apple i dag er den virksomhed, der nogensinde i verdenshistorien har tjent flest penge på tre måneder.

Det kan du læse mere om her: Apple slår alle rekorder: Aldrig nogensinde har et firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal

Læs også:

Derfor har iPhone-salget ramt muren - og sådan kommer Apple tilbage på vækstsporet

Apples omsætning og indtjening styrtdykker - salg af iPhone falder med stor hast

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere