Artikel top billede

Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT
Udgivet 13. december 2016 kl. 11.40

Det er nemt at grine af ransomware-angreb i håbløse mails med stavefejl. Men nogle af dem er virkeligt gode. 

Et af de bedste angreb jeg har set var i Tyskland. Og bag det stod en fyr som talte og skrev perfekt tysk.

Det brugte han til at sende ansøgninger til tyske firmaer med ledige stillinger og vedhæftede CV, foto - og alt det andet man skal når man søger job.

Det så rigtigt troværdigt ud og han var en attraktiv kandidat med flere certificeringer.

Til sidst i dialogen med firmaet undskyld han så, at hans filer med yderligere dokumentation var for store til at kunne vedhæftes - og linkede til sin Dropbox-konto, hvor firmaet kunne læse dem.

Der var ransomwaren så.

Raimund Genes, CTO hos sikkerhedsfirmaet Trend Micro


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.