Artikel top billede

Vigtig opdatering klar til sårbare WiFi-routere: Hent den hurtigst muligt her

Netgear er klar med den vigtige firmware-opdatering til de mange WiFi-routere, der i flere uger har været ramt af en alvorlig sårbarhed. Man bør opdatere hurtigst muligt, lyder det fra selskabet.

Det var de helt røde advarsels-lamper, der blinkede, da det op til jul blev afsløret, at hele 12 populære Netgear-routere indeholdt en alvorlig sårbarhed.

Det kan du læse mere om her: Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed: Her er dine muligheder for at opdatere firmwaren.

Sårbarheden gør det muligt at afvikle kode på routerne - og dermed at angribe brugernes maskiner og netværk.

"Brugere, der har mulighed for det, bør stærkt overveje at stoppe brugen af de påvirkede enheder, indtil der er en løsning tilgængelig," lød det blandt andet fra den amerikanske sikkerhedsorganisation CERT.

Sagen eskalerede i dagene efter den oprindelige advarsel, da det gik op for Netgear, at hele 12 routere var ramt af den alvorlige sårbarhed.

Læs også: Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed

Nu har router-giganten dog fået undersøgt truslen til bunds og kan konkludere, at den så vidt vides er afgrænset til 11 routere.

Samtidig meddeler Netgear, at den nødvendige firmware-opdatering, der lukker sårbarheden, er udsendt til alle routere nu:

"Netgear har fuldført testen af de seneste firmware-versioner til hele den nuværende WiFi-router-portefølje. Så vidt Netgear ved, er modellerne herunder de eneste påvirkede modeller," skriver Netgear nu i en opdatering til kunderne.

Det drejer sig således om følgende Netgear-routere:

R6250, R6400, R6700, R6900, R7000, R7100LG, R7300DST, R7900, R8000, D6220, og D6400.

Netgear understreger, at det er vigtigt, at man nu downloader den endelige version af firmwaren til sin router:

"Selv hvis du allerede har downloadet beta-firmwaren til din model, anbefaler Netgear stærkt, at alle brugere henter 'production firmwaren' så hurtigt som muligt."

Du finder firmwaren til din specifikke Netgear-model via dette link.

Læs også:

Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed: Her er dine muligheder for at opdatere firmwaren

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant

Ejer du sådan en? Alvorlig sårbarhed i populære routere: Brugerne bør "stærkt overveje" ikke at anvende dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.