4G-sendemast fra TDC. Foto: Uffe Weng.

Ny LTE-test rammer magisk hastighed på 1 Gbps - men din smartphone er håbløst forældet

Ny netværks-test opnår voldsomt høj hastighed på 1 Gbps på LTE-nettet. Du skal dog ikke regne med, at din smartphone kan følge med.

Mere vil have mere.

Det gælder ikke mindst data-forbruget og -hastighederne på mobilnetværket, hvor der her i Danmark i første halvår 2016 alene blev blev up- og downloadet 162.000 TB i mobilnettene - en stigning på 81 procent i forhold til første halvår 2015.

Kigger man isoleret på den datatrafik, der er på LTE/4G, er der tale om en stigning på næsten 150 procent. Læs mere om det her.

Nu er der godt nyt til LTE-brugere verden over.

Fra det store Computer Electronics Show i Las Vegas meddeler Nokia og T-Mobile nemlig, at man har opnået en LTE-hastighed på næsten 1 Gbps ved hjælp af Nokias 4.5G Pro technologi.

Læs også: Vil du have den hurtigste LTE-hastighed? Det skal du kigge efter, når du køber en ny smartphone

Til testen blev anvendt teknologier, der allerede i dag anvendes i T-Mobiles netværk, herunder carrier aggregation, 256 QAM (Quadrature Amplitude Modulation) og 4x4 MIMO (Multiple Input and Multiple Output).

"Med Category 16 (Cat 16) enheder, der bliver kommercielt tilgængelige i starten af 2017, giver løsningen mulighed for endnu hurtigere netværk for T-Mobile. I øjeblikket tilbyder netværket hastigheder på op til 400 Mbps," meddeler de to selskaber i en fælles pressemeddelelse.

Det er dog ikke første gang, at man opnår 1 Gbps på LTE.

TDC har også nået 1 Gbps
Allerede i juni sidste år kunne TDC her i Danmark meddele, at selskabet havde opnået en hastighed på 1 Gbps på mobilnettet.

Dengang forklarede TDC, at man med hastigheden på 1 Gbps havde taget et kæmpe skridt mod næste generations mobilnet, 5G.

Læs mere her: Vild dansk netværks-test: TDC opnår hastighed på 1 Gbps på mobilnettet

TDC forklarede i forbindelse med testen også, at hastigheden på 1 Gbps blev opnået ved brug af tre samtidige frekvensbånd kombineret med en ny effektiv udnyttelse af radiosignalerne (256QAM) og anvendelse af flere samtidige antenner (4x4MIMO).

Altså grundlæggende de samme metoder og teknologier som i den nye test hos Nokia og T-Mobile.

Din smartphone understøtter ikke hastigheden
Selvom 1 Gbps altså ser ud til at kunne blve en realitet på de kommercielle LTE-netværk inden for en overskuelig fremtid, er der stadig et ganske væsentligt 'aber dabei', man som forbruger skal være opmærksom på.

Din smartphone understøtter slet ikke de høje hastigheder.

Har du eksempelvis en iPhone 6, understøtter din smartphone kun en LTE-hastighed på op til 150 Mbps.

iPhone 7, der understøtter tredobbelt carrier aggregation, kan klare en maksimal hastighed på 450 Mbps - altså under det halve af den 1 Gbps, som der nu bringes på banen hos operatører og netværksselskaber.

De 450 Mbps er også det niveau, man kan komme op på med en Samsung Galaxy S7 og den nyeste HTC One.

Læs også:.

Vil du have den hurtigste LTE-hastighed? Det skal du kigge efter, når du køber en ny smartphone

LTE-netværkene buldrer afsted - men de fleste smartphones kan slet ikke udnytte turbo-hastighederne

Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser

Voldsomt data-boom presser mobilnetværket: WiFi og ulicenseret LTE kan blive redningen
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Sådan anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø
Dette whitepaper gennemgår hvordan du anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø og kommer med specifikke råd og konkret vejledning til anvendelsen.