Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

51-årig mand anholdt for sabotage efter YouSee-kæmpenedbrud

Københavns Politi har anholdt en 51-årig mand, der sigtes for sabotage i forbindels med det store nedbrud, der ramte YouSee nytårsaftensdag.

Københavns Politi har anholdt en 51-årig mand i forbindelse med det store nedbrud, der nytårsaftensdag ramte mere end en million tv-kunder hos YouSee.

TDC-ejede YouSee har arbejdet på dels at genoprette infrastrukturen samt finde årsagen til nedbruddet hele ugen.

Dette arbejde førte torsdag til, at selskabet meldte sagen til politiet, da det var nået frem til, at der var tale om sabotage.

Det kan du læse mere om her: YouSee blev angrebet nytårsaftensdag - kæmpe-nedbrud var ikke et uheld

På denne baggrund har Københavns Politi nu anholdt en 51-årig mand, der sigtes for overtrædelse af straffelovens §193.

Her hedder det:

"Den, der på retsstridig måde fremkalder omfattende forstyrrelse i driften af almindelige samfærdselsmidler, offentlig postbesørgelse, telegraf- eller telefonanlæg, radio- eller fjernsynsanlæg, informationssystemer eller anlæg, der tjener til almindelig forsyning med vand, gas, elektrisk strøm eller varme, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 år."

Københavns Politi meddeler, at den 51-årige sigtes for overtrædelse af straffeloven i forhold til 'omfattende forstyrrelse af driften af fjernsynsanlæg.'

Politiet har i forbindelse med anholdelsen af den 51-årige beslaglagt forskelligt udstyr, som nu skal undersøgelse for at sikre bevismateriale.

Ingen kommentarer

Hos Københavns Politi har vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen ikke mange kommentarer til anholdelsen, da Computerworld får fat i ham.

Jens Møller Jensen, ved I om der flere involveret i sabotagesagen udover den anholdte danske mand på 51 år?

"Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Jeg har stort set ikke yderligere at sige udover det, der står i pressemeddelelsen. Der er jo også en grund til, at det er en kort pressemeddelelse."

Hvad består jeres nuværende efterforskning i?

"Vi har beslaglagt forskellige tekniske ting og sager, som vi nu skal kigge på."

Er disse tekniske ting som computere og mobiltelefoner blevet opsamlet på mandens adresse, eller har I også været andre steder for at indsamle teknisk materiale?

"Jeg har ikke nogen kommentarer til, hvad vi har beslaglagt og hvorhenne. Disse ting er blevet hentet."

Ved I på nuværende tidspunkt, hvad sabotagen mod YouSee konkret består i? Taler vi ødelæggelse af hardware, spredning af malware, eller hvad er der sket?

"Det er noget teknisk, der er sket. Og nu skal vi så undersøge, hvad det er. Ellers har jeg ikke flere kommentarer."

Læs også:

YouSee blev angrebet nytårsaftensdag - kæmpe-nedbrud var ikke et uheld

Hvor er YouSees administrerende direktør? Er Jaap Postma forsvundet fra jordens overflade midt i selskabets alvorlige krise?

YouSees kæmpe-nedbrud nytårsaften: Situationen kan være alvorlig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere